Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Life : Attachment at Obstetric and Gynaecology Ward

Logo Design by FlamingText.com 
Phewww... it's been a long-long time i dint tulis-tulis here. =p

Banyak perkara terjadi dalam tahun ni. Berita gembira, berita terseksa, hidup merana dan sebagainya. Cewah!

Ok lah. Actually anis baru je menghabiskan attachment anis di wad bersalin dan sakit puan di salah satu hospital kerajaan yang agak femes dalam malaysia ni. Rasanya tak perlulah mention hospital mana. Asalnya niat anis nak sambung diploma lanjutan kursus kebidanan (Pos Basic Midwifery). Bukan apa, esok-esok senang kalau dah ada Midwifery ni. Bayak kelebihannya. Nak-nak lagi jadi nurse ni, rugi je rasa kalau tak ada Midwifery. Tapi tak semua nurse minat ngan midwifery, salah satu sebab, TOUGH! sangat TOUGH!

Malangnya, anis tak berjaya pun menamatkan attachment tu. Huhuhu. Niat nak buat pos basic terpaksa ditunda dahulu. Alkisahnya, seminggu selepas anis submit form pos basic, my upt +ve. Alhamdulillah. Rezeki disitu. Bukan dalam bidang kerjaya. Takpe, Allah swt sebaik-baik perancang.

Sepanjang attachment anis kat wad O&G ni, sangatlah BEST! dan, sangatlah STRESS!!!!

Ape yang BEST ? Best sebab banyak benda baru yang anis belajar. Especially bilamana kita pun wanita, dan melalui atau akan melalui moment-moment megandung dan bersalin ni. Belajar macam-macam jenis ragam and gaya sakit. 

Ape yang STRESS? biarlah rahsia. Hahaha. Seriously kalau anis jadi patient or client, anis takkan pilih hospital ni. Kenapa? Too many personal reasons that i cannot state it here. Tak pasal nanti takut kena banned dengan hospital ni. Dahla dulu anis pernah buat direct complaint kepada pengarah hospital ni. Oppps! =p

Sekarang dah balik ke hospital asal. Wah tenang-setenangnya. Sebab feeling macam balik kat pangkuan keluarga. Kat hospital anis buat attachment tu, tenaga kerja kita dikerah-kerah. Tapi tak dihargai pun. Bayangkanlah anis tengah preggy 1st trimester, morning sickness boleh tahan. Bulan puasa pulak. Lepastu anis kena asthma attack masa tengah kerja, berlari pergi kecemasan ambil nebulizer. Tu pun bila mintak tolong Housemen wad auscultate lungs anis. They all cepat-cepat suruh pergi kecemasan. Dah setel, dengan shaking satu badan sambung buat kerja. NO ONE offer to help me! Ada mintak tolong bagi ubat, tapi dijawabnya malas! sebab bukan kerja dia. Oh? jadi kau ape? Cleaner? Takpelah, sabar. Belum tiba masa dia. 

Lepas ni kalau anis nak sambung balik atachment, mungkin anis takkan mintak dah kat wad yang sama. Kalau boleh taknak hospital tu dah. 

Pengalaman dengan pesakit? Seriously, pesakit langsung tak bagi tekanan. Biasalah orang sakit macam-macam ragam dia. Ada yang manja, ada yang sensitif. Biasalah tu. Lagipun dah memang kerja nurse macam tu. Sorrylah, anis bukan jenis nak marah-marah pesakit. Cakap hujung-hujung mata. Pilih bulu. Walaupun memang wujud sesetengah yang macam tu. Anis pun tak suka cara sesetengah nurse yang macam bagus sangat, konon macam dah kerja 30 tahun. Padahal junior je. Heh. Memang spesis macam tu. Kalau uolls jumpa spesis terancam macam tu, anis bagi pihak nurse kkm mintak maaf banyak-banyak ye. Maybe diorang kurang kasih sayang. =p

oklah. Penat dah type. Lapar. Nak pergi sarapan jap. =p


  Logo Design by FlamingText.com

Throwback : Mesilau Nature Resort

Logo Design by FlamingText.com 
mood throwback.
 huhu. dah dekat setahun dah pergi sana.
nak repeat lagi kalau boleh.
tapi ada yang cakap lepas gempa last year resort ni kena hempap ngan batu-batu.
huhu. sayangnya.

so kita layan gambar je lah ye.

Mesilau Nature Resort Kundasang.








yeay!!



sejuk woo! Malam-malam lagi sejuk. 




inteprem sket ngan kete sewa kami. :)




gemok overload. kahkah.









haaaa. nampak? itulah puncak kinabalu. tapi tak sure which peak. kiki.
keluar bilik dongak skit je. 
Masa ni pukul 6.30 pagi ok. 





ok lah. daaa ;)

  Logo Design by FlamingText.com

Nike Roshe Run

Logo Design by FlamingText.com
Holla mommies! Kali ni entry anis entry pasal kasut pulak. Haaaaa. Entah macam mana tiba-tiba rasa nak buat entry kasut pun entahla. Jom! Layankan mata mommies semua.
 
 
Nike Roshe Run
 
Siapa yang tidak kenal dengan jenama sukan terkenal Nike? Tak salah kalau anis cakap bahawa Nike merupakan jenama sukan yang terbaik dan paling digemari ramai. Kann?? Mempunyai ribuan butik di serata dunia, Nike sentiasa mencuri perhatian umum dengan keluaran koleksi pakaian dan kasut yang menawan. Antara salah satu koleksi kasut Nike yang telah menjadi fenomena dan mendapat perhatian ramai adalah koleksi kasut Nike Roshe Run. Fuhh! One of my favourite design dari NIKE. Rekaan yang amat berbeza dengan kesemua rekaan yang terdahulu, Nike menawarkan beberapa rekaan edisi Roshe Run yang boleh uolls temui dalam pelbagai pilihan warna menarik. Apa yang menarik lagi, koleksi kasut Nike Roshe Run Online ini sesuai untuk digayakan dengan apa jua padanan pakaian. Awesome gituuu.
 
Cun kan? Uolls belum tengok design printed flower and leopard. Lagi cun okay!!
 
 
Cara Menggayakan Nike Roshe Run


Paling sesuai digayakan dengan padanan pakaian kasual anda di hujung minggu. Gayakan bersama jeans dan t-shirt dan nikmati hujung minggu yang selesa. Mengancam kau kiah.

 
Atau uolls juga boleh tampil dengan gaya casual untuk ke pejabat dengan memakai koleksi kasut ini sebagai kasut pilihan. Hurmm, iolls pakai uniform. So tak bolehla nak melaram dengan roshe ni. Sob sob. 





Dipadankan dengan skirt atau short pant? Tiada masalah! Koleksi kasut Nike ini direka khas untuk setiap wanita tidak kira mengira umur.





Koleksi Nike Roshe Run ini juga sesuai untuk digayakan dengan pemakaian dress seperti berikut. Mungkin kelihatan janggal apabila dipadankan dengan koleksi kasut yang lain tetapi nampak sempurna dengan Nike Roshe Run!
 
Wait! Wait! Outfit punya style Untuk hijabista takde ke?
Walaweh of course la ade kan.
 



So? Ape tunggu lagi. Jom grab.
Haaa. Berbaloi-baloi. Sebab easy match tau roshe run ni.
Logo Design by FlamingText.com

Hubby, it's your Birthday!!

Logo Design by FlamingText.com
Throwback birthday en somi sabtu lepas, 7/11/15. Phewww.

Ekceli sejak memenjak dah kawen and ada dotter nih, rasanya tak pernah lagi anis selebret (engelis broken. Sori) beday to you en somi. Kahkah. Last rasanya sebelum kawen kot? Oh my. 

So bila pikir balik kan, (sebulan sebelum kejadian) anis rasa nak buat seprais la sikit. Nak suruh en somi tanjat sikit. 

So bermulalah planning yang tak tau macam mana jalan ceritanya. Just book delivery bunga je dulu. Awai book and paid. Lebih kurang sebelum. Eksaited noks. 

Tapi lelama lupa plak plan nak wat seprais tuh. 3-4 hari sebelum baru gigih pikir plan nak wat seprais yang semestinya save budget dan simple. 

Dan, pada pagi berkenaan. Bangunlah daku lebih kurang jam 6 pagi wat deco (semestinya en somi and my dotter, Araa masih lena dibuai mimpi).

 Bahan-bahan save budget dari DIY. Siyes xtaulah nak beli apo mondo. Thought block!

So inilah yang jadik.

1. Tempek kad beday kat cermin toilet. Dia tanjat. Lepastu senyum-senyum. Suka la tu. Hikhik.
(Malam sebelum tido awal saja taknak wish. Kununnya lupa beday dia)

2. Keluar dari bilik, ke ruang tamu nampak deco kat cermin besar. Tanjat lagi. Hahaha.

Bolehlah deco gini, dok? Simple je.


3. Tengah-tengah en somi ralit kat depan ngan si araa, anis wat keluar kek dari peti. Siap nyanyi lagu beday to you. Oh my. Hahaha. Tanjat lagi. Senyum sampai telinga.

Jangan tanya nama kek tu huduh. Hahaha. No 28 tu ekceli lilin. Tapi sebab sejuk dalam peti ais, api takmau nyala. Sejuk.

Seronok ka? Hamboihhh.

Lepastu, seprais last.

4. Rose bouquet sampai. Suruh en somi bukak pintu, cakap ada poslaju sampai.
Hah. Kau. Sejambak bunga. Tanjat lagi. 

1st time anis beli bunga delivery ni. Huhu.  Neves pulak tgu delivery sampai.

Murah. Bouquet ni rm40 je tau. Sebab ada promo. Pakej lain pun banyak. And semuanya harga masuk akal.

Nak try usha tengok nak bagi seprais kat mak abah nenek tokcik blehla usha web dia. Servis pun tiptop. 
 

Ok lah. Sekian entry syok sendiri.
Logo Design by FlamingText.com