Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

my tompok transform!

hye u alllll!!
this time nak cite sal bodykit R3 baru kat my tompok tuh..
sebelum ni kete aku tuh standard punye bodykit je..
cume tambah front lip ngan rear diffusor je..
tapi asyik naik bumper je, retak seribu sana-sini
so aku pun decide nak tukar Satria Neo R3 punya bodykit
dengan sokongan padu dari cinta ati n disponsor olehnya..
aku pun mula la survey..
mana kedai2 yang murah ade jual bodykit yang aku nak tuh..

memula aku tanya sorang mamat neh, die bagi RM3600.00
gile bapak mahal.. sekali ngan spray and installation
aku tak puas ati, aku survey lagi..
yang second die bagi RM1600.00.. aku survey lagi..
at last aku dapat RM1350.00, untuk bodykit R3
full PU, front and rear bumper, left and right skirt
front bumper sekali ngan fog lamp..
siap spray and install.. kalau nak tambah spoiler..
tambah lagi RM150.00..tapi aku tak ambik spoiler
sebab aku pakai CPS punye spoiler.. hehe
proposal di approve by cinta ati.. aku pun happy tak terkira..

dah call, dah deal.. bawak kereta g bengkel die untuk ambik kod warna kereta..
then die akan spray bodykit tu kat sana, kita g pasang je
kalau nak tinggal boleh jugak.. lagi afdal..
tapi aku tak tinggal sebab susahla nanti nak g keje macam mana kan? huhu
one week lepas tu aku pun g la pasang bodykit R3 idaman aku tu..
lama jugak nak tunggu pasang tu.. duk nganga aje la kat bengkel tu
aku pegi dalam pukul2 petang, dekat pukul8 malam baru settle semua tu
penat duk menunggu je la, tapi tak terasa sangat sebab happy and excited





masa pasang tu ade Proton Preve pasang bodykit R3
not bad jugakla, smart gak aku tengok..
Proton Gen-2 pun pasang bumper R3 neo punye..
ngam2 aku tengok.. nampak hensem Gen-2 tuh..
kalau u all nak try, blehla call mamat ni Ariel 017 268 3816
kedai die dekat Shah Alam, SS25
nak buat audio pun boleh kat sini, macam2 aksesori yang ada
y penting AFFORDABLE =)

e-day preparation!

Logo Design by FlamingText.com 
21 december 2012

last day for my e-day preparation... lewat tido... bukan banyak tak setel
tapi aku sendiri yang tido tak lena.. nervous kot...
fresh flower dah beli petang tadi kat florist..
aku beli roses ngan daisy.. sekuntum RM2.20..
secret recipe punya kek esok tengahari baru g ambik..
peti ais umah aku dah tak muat dah.. huhuhu

20 december 2012

hello! nice date arini kan? 20122012 :)
2days more for my e-day! huhuhu
okla.. arini aku seharian duk pikir baju ape nak pakai for my e-day nanti
memula aku ingat nak pakai baju ni
tapi, masalahnya.. ketat laaa... berat aku dah naikkk
mase memula beli dulu aku xdela sebesar skang ni
muat tu muat, tapi macam bungkus nangka
eloknya orang nak sarung cincin habis terbukak butang, naya aku..huhuhu

pastu haritu aku ade pergi giant cheras, tengah duk jalan2 ade ternampak satu kedai baju ni
masuk, usha2.. adela satu kaler pink.. tanya harga RM100 je
hurmmm, murah tu.. normally RM100++ jugak
nak beli ke tak nak, nak ke tak nak.. last2 aku beli la jugak
wat precaution.. mana la tau memang aku takleh pakai terus or memang taknak pakai baju yang aku dah beli tu.. huhuhu
inila baju kurung modern tuh.. simple je.. tapi okayla... e-day je pon..huhuhu

veil and tudung.. hurmm ni lagi satu masalah aku
nak pakai y chiffon ke net ek? untuk veil..
nak pakai bawal ke yang ade awning ek? kalau tudung
yang kain net punya cam berat je kepala aku nanti
sebab penuh dengan manik and labuci, sekali dengan baju yang aku beli memula tuh
last2, aku pikir pakai veil chiffon je la, simple n nampak flowing and waving je.. hahaha
ni je veilnya.. selalu orang wat tudung je kan?
tapi aku nak wat veil.. hehehe
yang ni aku beli kat jalan tar je, murah beb RM25!
aku penah tanya kedai2 lain dalam RM40, RM65 pun ada kawan aku cakap..huhuhu

back to tudung, mungkin aku pakai tudung awning kot
kadang2, aku rasa macam mak2 je, kalau tak kena size awning yang kecik tuh
tapi, kemas.. terletak elok je
tudung bawal kalau ngan aku, sekejap je elok..
lepas tu macam kelim karipap la jawabnya.. hehehehe

kasut?
hurmmm... tunang pun nak kena prepare kasut
mana la tau nak g photoshoot untuk pre-wedd terus ke kan?
tengok2 kasut pulak takda yang matching ngan baju... huhuhu
so survey2 la aritu.. masuk satu kedai ni
ade la kenan satu kasut ni
dari jauh nampak cam laces, upenye plastik
tapi sebab nampak kiut n unik, aku pun beli je la
murah pun murah RM19 je

hehehe... simple je kan?
okayla.. janji selesa and cantik dikakiku ini :)
yang batu 3 bijik tu aku letak sendiri
asalnya kosong je... pandai2 la deco sendiri kan? hehehe

urmmmm... nak dijadikan cerita tengah aku duk pilih2 kasut tadi
mama aku call.. tanya pasal catering.. boleh tak nak tambah lagi makan untuk 50 orang
aku pun terusla call caterer yang aku ambik tu, boleh ke tak
dah call tanya tuh, abg khairul tu cakap tak leh nak comfirm lagi
lepas call tu aku terfikir, mesti nak add on mahal lagi..
so, aku ade teringat cinta ati aku da cakap
kawan dia punya wife mengidam nak makan nasik kerabu
kawan dia tanya ada ke nasi kerabu mase e-day aku tu..
pikir2 balik aku rasa tempah nasi kerabu je la untuk 50 orang
dekat umah aku tu ade jual nasi kerabu, memang sedap.. orang kelantan yang buat
so aku cancel kat abg khairul, aku suruh papa aku gi tanya nasik kerabu tu
hohoho.. nasib baik dapat untuk 50 rang makan
satu kepala dia ambil RM4.50 je :)

phewww... lega je rasanya :)


17 december 2012

hye again.. seems like less than a week to go for my e-day..
okay, semalam aku pergi balik chowkit tuh..
aku pergi balik kedai vivian tuh, dengan harapan yang menggunung nak beli bunga aku yang tak tempoh hari
tapai harapanku hancur belaka.. sebab bunga tu dah takda stok!! grrrrr!!
yang tinggal size mak die ngan size adik bongsu die je..
aku g usha kedai sebelah.. takde jugak spesis bunga carnation yang aku nak tuh.. sob2.. sadisss
so, after while, aku duk pikir2.. aku ambik jugakla mak die sejambak n adik bongsu die sejambak
so akan ade satu bekas hantaran yang lain dari yang lain
mungkin yang tu boleh dijadikan untuk sireh junjung.. kan? hehehe

boleh tahan la kedai Vivian tu, laku jugakla lau macam tu
sebab riben yang aku beli aritu, aku nak beli lagi harini pon habis
padahal haritu berkotak2 lagi riben yang macam aku ambik tu

so, petang tadi lepas balik keja..
aku terus naik bilik then deco bakul aku yang tercicir satu tuh
alang2 dah deco, yang mana barang dah ada.. aku letak siap2 je la..
kalau semua nak tunggu jumaat tak sempat rasanya..
so khamis and jumaat ni last kopek untuk barang2 hantaran aku
cam kek, coklat, buah.. takkan nak letak siap2 pulak kan?
so.. thats all my entries for today :) daaaa

11 december 2012

okay.. less than 2weeks more to go for my e-day..
phewww.. a lot more still not settle yet.. how?? huhuhu
mini muffin, muffin or apam polkadot? haiyaaa... mana satu ni?
pening kepala aku.. memula ingat nak beli minimuffin..
nak letak dalam goody bag.. tapi sikit sangat baker minimuffin ni
yang ada semua jauh2.. sampai ke sg buloh memang tak lah kan? huhuhu
so.. aku ingat bagi muffin je la.. tapi, memikirkan kosnya y minimium RM1/pcs
rase macam tak berbaloi la pulak.. lagipun bukan nak wat doorgift wedding pun..
e-day je pun kan?? so.. lepas pikir and survey..
aku decide nak bagi apam polkadot..
yang aku cari ni, semuanya are2 dekat rumah aku je..
so senang sikit nak pick up..
survey punye survey.. blog sana sini, itu ini
semua aku bukak and jelajah.. ade fon number terus je aku text inbox
1st, "sorry dik akak dah lame tak buat apam polkadot ni"
dalam hati aku, kalau tak buat buangla post lam blog pasal apam polkadot tuhhhhh
2nd, "sorry dik akak nak balik kampung minggu tu"
3rd. "sorry dear, next week penuh dah.. tak sempat nak buat yang u punya"
4th, "saya x ambil dah order apam polkadot.. tapi xpe, nanti saya bagi no fon kawan saya,
dia ambil tempahan polkadot"
phewww... menarik nafas lega aku
so tanpa membuang and melengahkan waktu..
aku terus sms kawan sis tadi tu..
thankfully.. die ambil order untuk next week
RM35/100pcs with filling, RM32/100pcs without filling
agak mahal la dari yang sebelum ni
tapi its okay la.. masa pun dah limit kan?
so aku pun order je la kat die 200pcs :)
setel cerita apam polkadot aku.. hehehe

5 december 2012

hoho.. pagi ni terasa sedikit lemau2.. mengantuk pun ya..
sebabnya semalam aku pulun siapkan aku punye hantaran..
habis tangan2 ku luke, kena glue gun, kena dawai bebunge pelastik.. huhuhu
seronok duk deco bakul, sedar2 dah tengah malam.. mata pun da ngantuk..
niat dihati nak siapkan semua sekaligus.. tapi xboleh jugakla nampaknya..
sebab satu bakul tu, xcukup bunganya.. hehehe...
satu hal pulak nak kena pegi chowkit tu balik beli bunga y sama..
adoiyaiii....

tapi takpe, memang nak kena pegi pon...
coz semalam my mom in law to be ade call,
mintak tolong belikan bakul hantaran untuk anak teruna dia tu..
so, sebab hantaran tu pun dapat kat aku gak nanti.. 
aku nak pilih bakul ngan deco yang cantik2...hehehe...


1 december 2012

hye all =) weekend2 ni duk kat umah je takde watpe terasa bosan la pulak...

celik2 mate pagi tadi tengok selonggok barang-barang hantaran tepi katil... hehehe..
satu ape pun tak sentuh lagi, lebih kurang 2 minggu lagi nak tunang dah ( tunang je pun kan? kecoh je minah ni.. hehe ) so terdetik la hati nak decorate bakul2 tu.. ( mood creative dh sampai.. hehe ) cari glue gun tak jumpe la pulak.. haish.. kecewa sekejap.. 



barang2 deco untuk dulang hantaran ni sumenye aku beli kat chow kit je =) murah gile beb.. betul kate si blogger rinastories tuh.. serius murah gile kalau nak compare ngan barang2 kat nilai sana tuh.. siap dapat discount lagi.. beli bakul besi berkaki tuh untuk 9 hantaran then riben2, bunga2, dan segala yang berkaitan.. tak sampai pun rm200!! tengok kat nilai satu dulang hantaran pun rm150++ cube darab ngan 9?? mak aihhh... semput makkk camtu.. hehe




kawan2 ade gak tanya, kat mana kat chow kit tuh.. aihhh.. nak crita pun susah.. biasela chow kit kan? hehehe yang pasti dekat jalan raja bot la.. then dekat ngan balai polis raja bot ( actually tam macam balai pun, macam pondok je.. kecik ya amat and terlindung di celah2 payung gerai buah2 kat situ ).. sbelah pondok polis tuh ade lorong kecik macam kena turun sikit ke bawah.. haaa, kat dalam lorong-lorong tu la.. jalan selang beberapa kedai jumpe la kedai bunga VIVIAN tu.. thanks again tu blogger si rinastories.. aku dapat info kedai ni pun dari dia la.. takde la susah pun nak cari kedai ni =)

tapi kalau yang tak biase pegi tempat yang macam ni better tak payah la.. hehehe.. sebab sesak ngan org ramai n foreigner.. bau pun busuk ( yela pasar kan? bukannye lovely lace.. hehe ).. pastu pathway die berair2... so kalau nak pegi pakai selipar jepun sudah ngan track suit.. hehe.. 
tapi aku dah biase tempat2 camtu.. org kampung kan? takdela masuk2 tuh nak buat muke annoying... hehehe

back to cerita aku tadi yang tak jumpe cari glue gun tuh.. nevermind la.. tunggu my mom balik, sebab dia yang simpan.. they cuti2 skolah ni seronok g bercuti.. aku jugak tersadai kat umah.. huhuhu.. okayla.. thats all for this post.. daaaaaa =)

1 november 2012

e-day preparation.. huhuhu
lebih kurang 1 bulan aku nak jadi tunang orang dah
duk fikirla jugak, nanti masa e-day tu macam mana ye nak jamu makan?
mama aku cakap nak masak untuk tetamu, tapi aku kesian pulak kat mama aku.. mesti penat nanti
aku pun discuss ngan cinta ati.. then dia cakap cari catering la yunx, senang sikit..

so, aku pun start la survey catering mana yang ambik minimum 50pax
survey punya survey, jumpa la satu bridal consultant ni
murah.. banyak pakej untuk bertunang die offer
so aku pilih pakej yang berharga RM1599.00
dalam pakej tu dia bagi make-up, baju with aksesori,
mini pelamin, makan untuk 50 orang, canopy siap ngan scallop n kipas,
kerusi meja untuk tetatmu pastu meja buffet.. awesome kan?
sangat-sangat affordable!

dah deal ngan bridal consultant tu,
so start la bayar payment, transportation charge RM80.00 je dari klang ke seri kembangan
untuk catering semua ni, cinta ati yang bayarkan
kalau tunggu aku bayar memang tak lah kan? hehehe
TQ K&I Bridal & Consultant
  Logo Design by FlamingText.com