Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

etok

hye u all!!
kali ni aku nak kenalkan sejenis makanan yang ade kat kelantan ni
ETOK namanya... mungkin dah ramai yang biasa dengar kan?
etok ni sejenis hidupan dalam sungai...
bentuk die cam lala dan yang sewaktu dengannya
cara masak die yang paling femes kat kelantan ni, cara salai la
lepastu boleh dimakan terus..
we all kelantanese bukak etok ni pakai gigi je
kalau beginner yang baru try makan etok ni, bukak la ngan pisau dulu.. hehe
tak susah pun nak cari etok ni..
maksud aku yang dah siap disalai.. ada jual tepi2 jalan je
satu bungkus RM1... kalau zaman aku kecik2 dulu
satu bungkus samah jah.. ataupun RM 0.50.. banyak pulak tu
skang ni, alahai sikit je.. kecik2 pulak tu

etok :)

nanti kalau u all datang kelantan, try la ETOK ni :)

No comments: