Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

get well soon my mom in law 2 be

assalamualaikum!
okay my entry for today is about my mom in law to be
yup, she's unwell for this moment, hope she will get well soon
the main thing i nak share ngan u all harini,
jangan mudah percaya kat DOKTOR sekarang ni
banyak yang menipu and nak duit je kot

dijadikan cerita, last week my mom in law 2 be ni pergi la satu PRIVATE hospital kat puchong
sebab die punya leher bengkak, seems like mumps or beguk lam bahasa biasa
then follow with cough + slightly blood in sputum

so pergila hospital yang agak well known jugak tuh
dah cek2 semua.. this doctor (specialist!) said that,
she maybe having cancer... ape lagi, sentap la my mom in law 2 be tu
kalau aku mahu pengsan time2 tu jugak kat situ
seriously, kurang ajar and melampau specialist tuh
tak pergi soft skill ke? kalau betul nampak cam kanser pon
tak payahla straight to the point camtu, berlapikla sikit kan?
yang peliknya, just tengok je dah boleh diagnose ke?
biopsy ape pun takde buat kan? 
pastu specialist tuh pun refer ke GOV hospital (ex hospital aku keje dulu! what a shame)

then pergila hospital gov tuh, sama jugak
base on referral letter je, dokter (medical officer) pun simply2 diagnose as cancer
ridiculous!! malas kan? just tengok ngan skop je dah tau tuh cancer
mana tau sinusitis ke ape ke..
then MO tu just bagi next appointment untuk biopsy
ubat memang satu habuk pun takde
yang sakit hati my mom in law citer, MO tuh siap cerita kat client die yang die ade one case refer pasal cancer.. n siap tunjuk lagi tuan empunya badan (my mom in law la)
hey! as a medical staff, kena jaga privacy client okay!
aku nurse yang xde degree pun taula..
belajar tinggi2 tapi NO MANNERS.. so sad!

kesian my mom in law to be tau
tak ketahuan jadinya.. asyik nangis je bila aku call
sayu dengar.. dahla husband takde dah.. kalaula aku kat tempat die
mau aku meroyan..tapi tulah berat mata memandang berat lagi bahu memikul

so, harini my mom in law pergi another PRIVATE hospital
pergi jumpa ENT specialist and consultant terus
dah pergi and cek semua, then dokter tu cakap
actually its look like an infection in nasopharyngeal 
common case y die pernah terima.. 
tapi die still akan buat biopsy.. procedure still procedure right?
barula kite tau black n white, jangan main hentam je.. hurmmm
so my mom in law admitted ward la this evening
untuk complete kan dose of iv antibiotic..

hope she get well soon, and everythings gonna be alright :)
~amin~

No comments: