Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

my e-day


furz love anis :)

 
as planned before, on 22nd december 2012.. the ceremony was held without any interruption except it was a rainy day earlier.. and then its all back to normal during the ceremony.. syukur Alhamdulillah :)

sekarang ni aku dah bergelar tunangan orang, well darah manis orang tua2 cakap
manis macam mana tu entahla, mungkin dimaksudkan dengan banyak dugaan kot
we all berdua ni time couple pun macam anjing ngan kucing jugak
ade je nak bertekak kadang2 tuh.. padahal takde pape pun
katanya bosan kalau asyik romantik je, kadang2 kena gak gaduh :)
apa yang aku perasan, lepas gaduh mesti we all makin close to each other
tak pernah sekelumit pun perasaan benci tu datang
ada yang tak kena we all duduk berbincang elok2, takde nak cepat melatah
forgive and forget, give and take.. mungkin sebab tu we all boleh bertahan walaupun kalau tiap kali bergaduh macam tsunami jugakla kadan2 tu.. funny jugak bila piki2 balik :)

ok get back to the day of my e-day
haritu kak intan (bridal service & consultant) sampai dalam pukul 10.30am, budak2 dia sampai terus pasang canopy kat depan umah then kak intan sibuk pasang mini pelamin kat dalam rumah
 





muka ku sedang di setup oleh Kak Intan :)
dah settle mini pelamin kat ruang tamu rumah, lebih kurang pukul 1.00ptg Kak Intan mula setup muka aku.. hehe.. dekat satu jam jugakla muka aku ditempek berbagai jenis foundation and bedak2 yang akhirnya berjaya meng'cover' parut2 jerawat aku tuh.. bak kata adik aku.. aku 'fake' aritu.. ahhh, budak lelaki tau ape  sekali sekala je jadi fake on special day tak salah aku rasa.. huhuhu
kawan2 kolej kejururawatan dulu pun dah sampai untuk meng'happening'kan suasana..
dah siap mekap, tengah setting baju and tudung my cinta ati call cakap belah dia dah nak gerak rumah they all tak jauh pun, area puchong je.. so less in 30min sure they will get to my house.. kalau tak jam la, sebab lalu LDP kan? huhuhu

2.20pm, pihak lelaki sampai.. masa tuh hujan agak lebat.. they all pun sampai awal 10minint dari masa yang dijanjikan.. memang belah we all agak rushing la, mama tengah siap2 jugak macam tu.. papa pulak nak kena pergi ambik jurucakap untuk majlis sebab tak jumpa cari jalan nak ke rumah aku
so nampak macam we all tak ready dengan takda sambutan menunggu pihak lelaki, hope they all faham la..
masa pihak lelaki sampai aku dengan bestie aku, dari sekolah teknik dulu duk menunggu je penuh nervous kat atas dalam bilik.. phewww, ni baru e-day.. kalau reception n solemnization esok2 macam mana la kan? mau tercabut jantung aku kot.. huhuhu

lebih kurang jam 3.00ptg, makcik aku suruh aku turun.. dupdap, dupdap jantung aku
perghh, bukan main sopan aku turun tangga time tu, masa nak turun tu sempat lagi intai cinta ati aku kat luar rumah, sengeh2 dia tengok aku.. makin nervous dibuatnya
turun tuh elok2 aku duduk atas mini pelamin yang di 'deco' oleh Kak Intan, bersimpuh! sopan u all aku duduk.. hahaha, memang cam tak percaya je kan?

kata alu-aluan, pantun sekerat dua.. bermula la adegan sarung menyarung cincin dari maklang n mama
masa mama sarungkan cincin tunang tu dia nangis teresak-esak sambil peluk aku
kenapa? adalah sebab2 tertentu kenapa ia jadi begitu..huhuhu :)
maka, sahla aku sebagai tunangan orang
rasa macam artis sekejap, kawan2 sanak sedara sibuk snap pic. ewahhhh! hahaha glamer sekejap rasanya

Disarungkan cincin merisik by Mak Lang :)

Disarungkan cincin bertunang by Mama :)

my family in law to be :)

hantaran buah from me :)

sireh junjung from me :)

tart buah from me :)

daim n beryls from me :)

towel from me :)

red velvet cuppies from me :)

shirt from me :)

baju melayu for akad nikah from me :)

hantaran 2 belah pihak.. secret recipe also from me :)

me with my mama n papa :)

me with my grandma :)

me with my lil sister, auni :)

me with my sister, along :)

me with my sister, brother in law n nephew :)

mama, me, adam n along in da picta :)



mr fiance, auni and me :)

furz's fiance :)
sesi bergambar berterusan, sorang demi sorang, baik kawan2 or sedara mara.. berpeluh jugak aku dibuatnya atas mini pelamin tuh, senyum memanjang melawan sinaran pancaran flash dari lensa2 camera DSLR dan yang sewaktu dengannya.. cewahhhh! kelas kau ayat aku.. hahaha

aku duk sakan bergambar kat dalam rumah, kat luar tetamu2 duk sedap2 makan
menu haritu nasi kerabu ayam bakar (caterer dekat umah), nasi ayam, bubur kacang, kuih muih (caterer bridal), bihun sup (mama masak)... macam bukak kedai makan jugakla rumah aku haritu..huhuhu
sempat jugak aku keluar jenguk2 tetamu sedang menjamu selera
dapat jugak chocolate dari jiran, kawan2 kolej pun bagi chocolate, jiran chinese siap bagi ang paw lagi.. untungla kan? cinta ati aku bukan main jeles lagi sebab dia tak dapat apa2.. hehehe.. rezeki orang darah manis.. alhamdulillah :)

sesi bergambar diteruskan lagi ke sesi outdoor.. no professional cameraman pun
cuma adik aku je, just for fun and kenangan je kan? hehehe

 

Logo Design by FlamingText.com

3 comments:

Kisah Si Dairy said... reply to comment

comel....tahniah...

Maria Firdz said... reply to comment

Tahniah... Mga kekal hgga ke jinjang pelamin...

Maria Firdz said... reply to comment

X perasan entry ni psl aniversary... Hehe.. Dh jadi isteri pun kan... Tahniah... Alhamdulillah..