Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Nak kurus part I

assalamualaikum! hai all.. okay entry kali ni aku nak citer sal keinginan aku nak kurus yang mebuak-buak.. dari dulu lagi nak kurus tapi tak berjaya.. susah rupanya bila dah kerja ni.. time student dulu senang je nak kurus.. 2 hari tak sentuh nasi dah nampak susut.. skang seminggu tak sentuh nasi pun duk besar macam beruang kutub jela aku tengok dalam cermin hari2.. huhuhu nasib badanla..
mungkin  time student dulu aku masuk taekwando kot, lepas tu petang2 je ade riadah, aerobic la, men badminton la, dan macam2 lagi.. weekend pulak g jogging naik bukit larut kat taiping tuh, takpun keliling taman tasik taiping tuh.. skang ni, tak dapatla.. bukan takda masa, tapi malas!! hahaha, so salah sape kalau badan dah montel cam beruang kutub tuh.. hahaha

tahun ni dah bermacam produk aku try tau.. memula sekali aku try D'herbs punya minuman tuh, ramai aku tengok yang berjaya..minum nih dia jadi cirit birit.. rasa kempis je perut tuhh.. hehe tapi aku satu je, tak boleh nak adapt rasa die tuh.. sekali dua okayla.. seminggu, 2 minggu, mula naik kembang tekak aku nak habiskan secawan air tuh... ewwww! seksa nak kurus nehhh...



kedua, aku try sendayu tinggi punya produk.. slim up ape entah namanya, lupa dah.. kotak itam kuning, dia rasa lemon.. yang ni takda cirit birit, dia buat kita rasa kenyang.. tapi, kita jadi lemah, kepala cam denyut2 and hanyut je.. tu yang tak suka tu.. mulala aku jadi lemau n cepat nak bebai.. so aku tak complete kan pun sekotak tuh.. terbengkalai je separuh jalan.. huhuhu



ketiga, aku try ABC plus collagen.. ala yang acai berry tuhh.. sampai skang aku tak tau produk yang aku ambil ni legal ke illegal...ada yang cakap jenis lagi satu, yang aku makan tu clinical test approve and legal untuk dipasarkan.. tapi seriously, memang menjadi la.. less in 2 weeks, aku ilang 4kg beb! sape tak seronok kan? tapi banyak sangat kencaman dan hentaman aku terima, termasuk cinta ati aku sendiri..
dia cakap acai berry aku makan tuh beracun,, dia suh aku stop.. so aku pun stop la...



keempat, dah stop acai berry, aku mula dengan strategi baru! jogging! ya aku jogging.. kadang2 aku main badminton.. boleh dikatakan setiap petang lepas kerja aku g jogging, weekend pun jogging.. bagus, bertahan dalam 3 minggu je aktiviti jogging ni.. hahaha.. lepas tu, asyik ujan n ada je halangan2.. so sampai harini aku dah lama tak berjogging.. nak main badminton, tak berapa nak ada partner.. tempat sesuai pun takda.. takkan nak pergi sewa court nak main ber2 je untuk 2 jam? gila kentang la tuh namanya.. huhuhu

kelima, jogging tak badminton tak.. aku minum pulak teh orang kampung.. hahaha, yang ni memang best dari dulu2 lagi aku minum on off teh ni.. dia lawaskan buang air besar n kecik.. tu yang best tu.. ringan je perut rasanya.. cuma tak tahan cirit dia tu la, sampai haemorrhoid aku dibuatnya.. haishhh.. macam2 rintangan nak kurus..



keenam! fellina inchloss.. hahaha tengok testimoni rasa tergugat.. beli la jugak aku si fellina inchloss lotion neh, lepas mandi n belum tido sapu la tang lemak2 degil tuh.. panas die sekejap je.. lepas tuh dah tak rasa ape2.. mungkin lemak aku tebal sangat kot.. huhuhu.. seminggu jugakla aku duk pulun sapu lotion fellina ni.. tp still takda sebarang perubahan, bukan 1 inci ukur lilit kurang.. tapi 1 inci lagi ukur lilit bertambah.. hai.. anis, anis.. sudah2 la ngan misi nak kurus tuhhh.. cinta ati duk bising cakap aku bukannya gemuk pon.. haaa, yela nak tunggu tengok aku jadi ahli sumo dulu kot.. huhuhu



ketujuh, ikat perot! no nasi on weekday.. hari2 bekerja aku makan bihun, roti, biskut dan lain2.. weeken baru aku sentuh nasi sikit.. sebulan mampu la... lama2.. tak tahan jugak kalau ari2 balik keje tengok mama aku masak lauk fevret aku.. dahtu macam mana? nafsu makan lagi besar dari keinginan nak kurus.. huhuhu

kelapan, beauty slimming shape plus.. yang ni aku baru order harini..esok budak tuh pos kot.. so kali ni aku betul2 nekad nak kurus.. ni kira zam tahun baru aku la ni.. azam 2013, nak kurusss! hope kali ni aku berjaya!! hahaha, chaiyok2 anis! :)


3 comments:

Anonymous said... reply to comment

camne dik berjaya misi utk kurus

Anonymous said... reply to comment

mcm mana yg terakhir tu..berjaya x?

Ainul Mustafa said... reply to comment

Saya makan shaklee je.alhamdulillah nampak kesan