Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

wedding preparation part 1

Logo Design by FlamingText.com 
Assalamualaikum...
hye.. hehehe.. 
terlalu awal kot kalau nak story sal nikah kahwin ni kan?
tapi aku nak story gak.. walaupun tunang pun belum.. hehehe..
sebabnya, bila aku survey and call dewan, majority fully booked..
aku dah mula cuak and naik serabut duk memikir..
dekat seminggu jugakla aku busy call sana sini bertanyakan dewan..
at last semalam dapat jugak.. alhamdulillah, lega asenye..

duk cakap sal booked dewan bagai.. budget nikah kahwin aku ni berapa pulak?
takkan main hentam je? nanti mula la short budget..huhu
aku budget not more than RM30k..
taktaula banyak ke sikit budget banyak tu..
sebab aku punye wedding event 2 in 1..
gabung majlis, so majlis bertandangnya takdela nanti..
cuma akad nikah one day before, then sanding je la..
itulah plan aku ngan si cinta ati..
both parents okay je.. semua terpulang kat we all ber2..

aritu aku ngan cinta ati ade pergi wedding exhibition kat Mid Valley..
tak banyak pun booth untuk malay.. banyak untuk chinese punye event..

masa pegi exhibition tu,
aku duk aim dah nak booking kad kahwin punye pakej..
banyak kali aku duk g exhibition ni aku duk usha booth y same..
Kad Kahwinku :) nice package and consider affordable la untuk aku..
aku ambik pakej RM 1.80, so aku dapat 1000 customade card with envelope,
1000 customade box/bag, 2 bunting, 1000 customade thank you tag,
1 canvas picture and 2 customade guest book..
Semua tu RM 1800.00, deposit RM 100.00..
dah book kad kahwin, rase lega dah sikit..
tak payah dah nak pikir mana nak cari kad, bag untuk goodies,
and all stuff as i stated above :)
tinggal 2 month before weeding, kena pegi balik kedai dia
then discuss design macam mana yang kita nak
so dalam 1 month before wedding, kena make sure all that stuff were ready
nak kena post lagi kan? hehe





ronda2 kat dalam exhibition tuh, aku jumpa booth Nurul Izzah Catering..
kawan2 aku cakap sedap.. sebab 1 week before exhibition tuh,
kawan aku punye wedding, die ambik caterer Nurul Izzah ni la..
kawan2 aku cakap sedap.. aku xpegi so aku tak rasa la sedap tahap macam mana kan?
tapi takpe, kat booth die time tu ade buat food taste..
aku suruh cinta ati aku try..
sebab die bab makan ni cerewet sikit..
kalau aku semua aku try rase sedap je.. hehehe
cinta ati cakap sedap, kalau boleh nak tambah lagi.. hehehe
so dah puas tengok pakej2 yang ada tuh,
cinta ati decide nak amek Nurul Izzah untuk cateter wedding we all nanti..
so book la pakej Dewan Ruby RM14.90/pax untuk 1000pax..
dapat free pakej honeymoon lagi tau.. hehe, gatai noh!
jadi semuanya RM14 900.00, deposit RM200.00..
then dapat pulak rebate RM200.00 untuk pre-book =)
hurmm setel sudah pasal catering..
tunggu follow up dari masa ke semasa je la untuk sebarang changes..




  Logo Design by FlamingText.com

No comments: