Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

hijrah diriku pt II :)

Assalamualaikum!
hello once again.. hehehe.. okay, harini punye entry smbungan dr smalam punye..
well lepas dah berubah sikit..(belum sepenuhnya, dalam proses lagi)  macam2 la orang duk cakap.. especially kawan2 yang dulu2 duk hangout n happening sesama..
sedih jugak, bile berubah je kawan2 sendiri macam pulaukan kite.. kenape ek? xhot dah kot nak hangout ngan minah bertudung cam aku ni kan? takpela.. pastu ade cakap aku sombong and budget bagus.. lepastu macam nak ungkit yang dulu2 aku ni pun cam they all jugak.. yela, memanglah.. tapi itu dulu.. nama pun berubah.. xkanlah nak macam dulu kan?
bile aku dah tak hangout sampai subuh, mula la cakap aku ni old fashion.. hurmm up2u la.. pastu ade jugak manusia2 yang cakap aku ni antisosial and kera sumbang.. lorh, macam tuh pun ade ke?
aku bukan antisosial.. cuma aku cuba menjaga batas2 pergaulan, especially dengan kawan2 lelaki.. lagipun aku dah jadi tunang orang kan? so, tak rugi kalau aku jadi antisosial and kera sumbang kalau ikhlas nak jaga hubungan aku ngan cinta ati right?
entahla, mulut orang kan? ape hak aku nak tutup.. bialah diorang nak cakap ape pun..
ye, memang sebab cinte ati aku, aku berubah.. tapi niat aku keranaNya..dunia tanpa batasan aku tinggal and buang jauh2..zaman muda mudi suka suki aku korbankan.. lagipun what for semua tuh?
 ye, kawan2 sebaya aku semua duk syok lagi enjoy sakan.. teman bertukar ganti..
betul, hidup hanya sekali.. bile lagi nak enjoy katanya.. tapi cukuplah tu bagi aku, yang mana nak teruskan.. biarkan mereka masih mude, hehehe.. sampai bile nak enjoy? sampai mati? or sehari sebelum mati? or sejam sebelum mati? masalahnya tahu ke bila masa kite nak mati? kalau tahu senang lah sikit kan? sejam sebelum malaikat maut datang cabut nyawa, cepat2 la bertaubat.. NONSENSE!!
hidup hanya sekali, kalau hidup ni abiskan untuk enjoy je.. hidup yang mana nak habiskan untuk buat and ikut perintahNya? bukan aku budget alim ke ape.. tapi.. aku cakap menda betul.. aku sendiri takdala baik mana pun.. tapi kadang2 panas telinga dengan mulut2 manusia yang takde otak and insurans nihh..
takda sape pun yang sempurna or penah lari dari buat silap.. tapi bile die nak berubah.. tak salah and tak menyusahkan sape2 pun :)


1 comment:

Fyka said... reply to comment

seriusly bca part 1 trus baca part 2..
alhamdulillah,syukur sgt2 awk berubah dear..
biarkan apa org nk ckup,yg nk dpt pahalanya kita kan...