Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

seram kot : bilik kosong!

assalamualaikum...

hye comels2 semua.. hehehe.. okay tetibe mood nak bercerita seram pulak malam ni.. ngeh3.. budget berani pulak aku ni...

okayla, alkisahnya terjadi kat aku sendiri.. lebih kurang 7 tahun yang dulu.. wah! agak lama dah cerita ni.. masa tu aku freshie kat UiTM Jengka, Pahang.. kat UiTM Jengka, masa part 1 semua stay kat hostel lagi.. ingat lagi aku punya blok belakang sekali.. blok K kot? serious lupa! hehehe NVM..

mase student, aku ni spesies musang.. suka stay up sampai lewat malam.. bukan study pun.. duk layan movie, gayut fon dan lain-lain.. so, bile tibe minggu2 nak exam baru aku kelam kelibut nak study..
selalunya aku stay up sorang2 je.. roomate aku jenis xsuka stay up.. die prefer bangun subuh2 hari untuk study.. katanya otak fresh and senang masuk time tu..

boleh dikatakan bila aku stay up sampai pukul 3, 4 pagi.. aku perasan budak2 kat bilik atas ni pun suka stay up macam aku.. rajin depa ni duk study.. tak macam aku rajin duk layan movie.. hehehe...
pukul 2, 3 pagi dengar la depa duk tarik kerusi kat meja study.. kadang2 agak menganggu konsenstrasi aku duk layan movie..

so, nak dijadikan kisah.. satu hari aku ngan rakan2 satu level duduk lepak makan ramai2.. cerita demi cerita dibuka.. dari lawak, sedih dan mengarut2.. hahaha.. pastu bile tibe time aku.. "aku kagum weyh ngan budak bilik atas aku tuh, kalau aku stay up they all pun rajin stay up duk study.. kadang2 aku nak naik katil pun dengar lagi they all tarik kerusi kat meja study"

masa tu senyap sekejap.. semua orang tengok aku.. aku pun naik hairan.. "dah korang ni kenape?" aku mula rase pelik bile they all pandang aku camtu.. "chuya (ni nama panggilan kawan2 aku kt aku), ko tak pernah naik atas ke?" salah sorang kawan aku tu tanya.. "tak!" jawabku pantas.. (cewah cam novel pulak!) "chuya, level atas, wing belah ko tu mana ade orang duduk".... gulp! seketul rasa air liur aku telan... "hahaha, ngarutla.. aku duk dengar malam2 tu ape?" aku menafikan ape yang kawan aku gitau tu.. "Ya Allah, betulla weyh.. japgi kite naik tengok nak?" aku diam.. tak cakap pape.. seriously takde orang? cam tak caya "kalau betul takde orang, aku taknak naik tengok! lagi bagus kalau aku tak tahu!" huhuhu serius terkejut aku.. 

tapi, ape yang pelik.. lepas aku tahu atas bilik aku tu kosong.. start daripada haritu aku dah tak dengar bunyi kerusi meja lagi dah.. mungkin telinga aku yang problem selama ni! (saja nak sedapkan hati.. hehehe)

okayla.. tu je story aku.. xseram pun.. nak yang seram ++ kena la dengar cite aku time jadi student nurse :) awesome.. pengalaman nite duty di hospital.. hahaha.. okayla, jumpa lain entry.. daaa~


Logo Design by FlamingText.com

3 comments:

Ayu Lah said... reply to comment

memnag selalu berlaku perkara mcam ni kan..

normi nieza said... reply to comment

seramnya..:)

reyna said... reply to comment

cerita la time jadi student nurse tu....^_^