Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

seram kot : cik han pun study!

assalamualaikum...

hye there comels :) okay ini certa terjadi masa aku 1st sem kat Kolej Kejururawatan Taiping, Perak.. (2008) masa sem1 we all semua junior2 ditempatkan dalam dorm.. sebuah dorm muat 12 orang, tapi dorm aku cuma 10 orang je.. so ade 2 katil kosong.. ngeh2.. tanak bebel banyak.. jom dengar cerita seram aku yang tak berapa seram ni....

alkisahnya bermula begini........

pada suatu malam, dalam jam 8 malam, macam biasa we all semua wajib pergi ke kelas prep.. tapi, disebabkan aku ni malas.. so aku duduk diam2 je dalam dorm taknak pergi.. aku berdua ngan kawan aku.. lampu dorm aku tutup separuh.. gelap semua takut pulak nanti.. hehehe

bila suasana hostel dah senyap.. lega rasanya.. sebab forsure semua orang da pergi kelas prep.. so aku pun mula wat keluar nota2, konon2 nk study.. aku memang tak suka study kat meja, aku prefer duduk kat atas katil lagi.. hehe.. kawan aku pulak duk tekun study kat meja die...

tengah duk ralik2 aku buat nota... gedebuk! bunyi barang jatuh.. kuat gile.. aku tengok kawan aku kat meja study, kusyuk gile..patutla pakai earphone rupenya.. abaikan je la.. aku sambung lagi buat nota anatomy and physiology aku.. gedebuk! bunyi yang sama lagi, cuma kali ni lebih kuat.. damn! apakah?

aku tengok luar tingkap nampak pokok besar tuh daun goyang2.. kuat pulak angin malam ni.. haish.. dramatik sungguh..

aku pun bangun g kat kawan aku yang tengah kusyuk kat meja.. "weyh, hang dengaq dak?" aku tanya kawan aku tu.. "pa dia? mana da.. aku duk dengaq lagu ni ja" geram pulak aku, tengok reaksi muka die tuh..  "betoila, dah 2 kali weyh.. gedebuk2, bunyik menda jatuh" aku cuba yakinkan kawan aku.. "alah, bunyik menda jatuh la tu" jawab die selamber and terus sambung study and sumbat balik earphone dalam telinga..

okay fine, aku pun balik ke katil.. baru je aku pegang pen, gedebuk! louder than 1st and 2nd time.. gosh, main2 betullah.. kali ni kawan aku kat meja tuh dah tercongok atas katil aku... "weyh! aku dengaq dahh.. pa dia weyh?" bulat mata kawan aku tuh.. aku just geleng kepala.. we all both senyap je.. 

kawan aku pun sambung study kat atas katil aku jugak.. cuma kali ni we all dah tak consentrate kat study.. sebab dah mula rasa goosebumps.. huhuhu

tiba2, dengar bunyi macam orang tengah bukak helaian buku dekat meja study belah belakang.. kawan aku tenung aku.. sambil angkat kening.. aku just geleng and angkat bahu.. "kipas kot, kena buku Kak Mar atas meja die tu" aku cuba nak sedapkan hati.. "hang ada nampak ka kipas belah meja belakang tuh bukak?" kawan aku cakap pelan2 je.. "a'ah kan.. mana ada bukak kipas.. mungkin angin luaq kot" cuba sedapkan hati sesedap yang mungkin.. padahal hati aku berdebar dah laju gila..

 time2 tuh la teringat cerita2 senior yang gitau dorm aku tuh keras.. last sem ada budak batch they all yang kena histeria berulang-ulang dekat dorm aku tuh... satu2 cerita duk replay kat kepala aku.. grrrr! geram pulak..

"angin luaq? masuk celah mana? tingkap pun tak bukak" selamber kawan aku tunjuk tingkap yang sememangnya tertutup tu... damn!! i hate this situation... lepas je kawan aku cakap camtu.. bunyi lagi sekali macam orang tengah bukak helaian buku.. kali ni laju2 pulak! aku terus lompat dari katil tarik tangan kawan aku tu.. ape lagi, baik aku keluar dari dorm tu.. hhuhuhu..

 nasib baik masa tu dah dekat jam 10 malam, aku terus pakai tudung and turun bawah block tunggu untuk row call!!

begitula ceritanya.. malam keesokkan kawan aku pulak kena menda yang sama.. cuma bezanya, time tu semua orang dah tidur... die terjaga dalam pukul 2 pagi.. nak pergi tandas, then dengar macam orang tengah bukak helaian buku.. terus die cancel niat nak ke tandas.. hehehe.. peram la sampai pagi esok..

so.. kesimpulannya cik han pun study jugak.. hehehe.. amek dip in nursing jugak la tu :)
Logo Design by FlamingText.com

3 comments:

michelle De hunny said... reply to comment

serius seram michelle baca ni.
dapat michelle bayangkan kalo michelle kat tempat awal.
nanges dulu pastu lari.
heheehe..

anis suryanie said... reply to comment

anis takut sampai tak ternangis.. hehe.. nagis dlm hati :)

Syafinaz Halim said... reply to comment

saya kenal kawan awk yang ponteng prep itu...