Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

duckface!

Logo Design by FlamingText.com
hehehe.. hye again comels!
 
haaaa... DUCKFACE.. mesti ramai yang tau kan? bile someone snap2 pic then wat mulut muncung kunun kiut cam itekkk...
 
duckface! (cam DP aku je tuh kan?haha)

duck face vs cat face
 
ramai yang cakap buat duckface tuh annoying... hahaha.. memenggg betoll ponn.. sgt2 annoying tau..
 
dahtu, nape aku buat duckface?! ehhh.. xpe.. muke aku, aku punye suke la.. duckface ke catface ke.. hehehe... sesaje je ni, bile mood gedik aku dtg.. aku akan xtertahan lagi nak berduckface dpan camera..hik2
 
 
sape tak pernah buat duckface? or mulut itek nih?
 
meh kite tinguk, pernah ke tak..... cube nyanyi lagu ni :)
v
.
.
v
.
.
v
.
.
v
 
"aur pusung pugu surut pukul lumu
 
nyunyu bungun pugu surum pukuk bungu
 
pukuk bungu mulu tunum tupu puntui
 
utuk burtulu uyum munutus
 
cuk bubu jutuh dulum purut
 
cuk umunuh kutuwu jurut-jurut
 
nuik kururutu upu sumpui kualu lumpur
 
duput usturu buru munyuruk buwuh dupur"
 
 
skang.. macam mana? jadi tak duckface? hehehe
 
 
p/s: just for fun comels.. utk ilangkan stress di pagi khamis ni :)
Logo Design by FlamingText.com
 

end of february, and its getting closer!

Logo Design by FlamingText.com
weeeee.... morning comels!! wah, tgok date kat calendar... hurmmm 28th february already.. sekejap je kan? huhuhu
 
okay, so.. esok dah 1st march.. hurmm.. sedar tak sedar only 3months more to go for my solemnization! (perghh.. cakap omputeh kau!)
 
preparation? hurmm.. still banyak lum setel.. tu pun nasib baik akad nikah je dulu bulan 6 ni.. sanding and kenduri bulan 9 nanti.. so bolehla kalau nak pelan2 lagi yang preparation untuk reception tuh..
 
hantaran? grrr.. banyak lagi belum dibeli.. tapi arini macam nak pergi terjah guess je.. (tu pun sebab ade sales up to 50% til end of this march, kalau tak jgn harapla! hehe)
 
deco untuk dulang2 hantaran pun belum decide.. jangan kate nak beli kan? tengokla, sabtu ni kot pergi usha2..
 
itulah, aritu mase nak beli.. terasa macam masih awal.. tapi.. bile tengok checklistt... hambik kau.. seriously baru 20% je yang settle.. sob..sob..sadis kan?
 
pastu bile BW kt blog2 B2B lain, yang wedding august and sept pun dah banyak setel itu ini.. mule terasa sedikit tekanan! huhuhu
 
 
 
p/s : siap awal xpe, jgn last2 minit.. nti mcm2 terlepas pandang.. kan? :p
 
Logo Design by FlamingText.com
 

mana pergi warga KL??

Logo Design by FlamingText.com 
hye comels!!

weeeeee... what? wordless wednesday?? hahaha.. hade haku kesah?! (gurau2 je.. jgn touching2 pulaks!)

okay, as we all know (pergh skipping london!) warga KL and tempias2 KL (serdang, puchong dan yang bersaudara dengannya) takkan pernah lari dengan jammed kan? kalau tak jammed bukan KL ler tuuuu.. kan?!

okay, ape yang jadi hairan and peliknye.. harini anis tak tau la mana semua warga KL ni pergi.. ade paper cuti ke yang anis tak tau? (bukan EL or MC okayy)

sebab, seriously jalan tak jammed la arini (time anis la.. u all tak tau la pulak kan?) from KESAS to MRR2.. nothing! lancar je perjalanan anis ke tempat kerja harini tau..

takkan semua orang pukul 5 pagi dah keluar pergi kerja kot? takkan semua orang pukul 9 pagi baru nak keluar umah pulak kan? ish2... pelik ni.. hehehe

hehehe, xpela... janji anis pun selamat sampai tempat kerja dengan selamat harini.. sampai awal pulak tu :) hope esok macam arini lah kan? hehehe

mrr2 @ 6.50am (sorry pic xclear,, tgah drive dengan tenang,hehe)

  Logo Design by FlamingText.com

perbezaan white and purple PMC

Logo Design by FlamingText.com 
okay comels! this time just nak share ape perbezaan between white and purple pmc..

sebab ramai yang tanya anis.. ape beza both pmc.. anis malas nak type, ngeeee =) post pic je boley kan? hehehe





okay comels, thats all :)  
Logo Design by FlamingText.com

cara berkesan buang toksin dalam badan!

Logo Design by FlamingText.com 
hye comels! okay taknak cerita panjang.. sebab malas type.. ngeeee =)

semalam aku and cinte ati pergi buat terapi ion elektrik.. rendam kaki dalam air, dengan alatan disediakan selama 30 minit.. lepas tu boleh tengok sendiri toksin yang keluar.. 

ramai orang aku tengok duk rendam kaki, air rendaman lepas 30 minit ade yang bertukar jadi hitam, ade yang jadi kuning nak merah..

ape yang pelik, bila aku rendam, air bertukar.. tapi sikit je toksinnya.. abang tu pun macam pelik.. haha, mungkin rosak kot? entahla.. sebab, mase buat tu.. ade sorang awek ni pun buat jugak.. air die pun bertukar jadi kuning kemerahan and ade lendir2 hitam yang keluar.. takkan aku cam nothing je? serious agak tak puas hati..huhu

then, cinte ati pun cakap.. mungkin sebab aku duk makan PMC (pure marine collagen) kot? PMC kan buang toksin jugak.. sebab tu air tak bertukar sangat.. a'ah kan.. betul jugak tu..


tak percaya? 

okay tengok ni.. beza sangat air rendaman kaki aku ngan cinte ati aku tu tau.. and mostly orang2 lain kat situ pun macam air rendaman kaki cinte ati aku tu jugak.. 


ini picture2 hasil rendaman kaki cinte ati aku.. hehe
( sama sekali die tak makan and takkan makan PMC )

sebelum 30 minit

selepas 15 minit

cukup 30 minit

close up... eeeee... nampak tak cam lendir2 tu?

after 30 minit!


okay, ini picture2 hasil rendaman kaki aku! hehe
( seorang pengamal tegar PMC..hehe )

sebelum 30 minit

selepas 15 minit

after 30 minit!
believe it or not! hehehe.. nampak tak beza ketara kan?

ada yang aku tengok tu, sampai bertukar warna hitam air die.. serious tak tipu! macam air longkang..


die ader tulis kat situ.. kalau air rendaman bertukar jadi....

1. kuning kehitaman : toksin dari buah pinggang

2. kuning kemerahan : masalah gout

3. kuning berminyak : kolestrol

4. coklat : masalah hempedu

5. buih putih : kelenjar limpa

6. buih gelembung : gastrik

7. zarah putih keju : osteoporosis

8. hitam : masalah paru-paru

9. merah : masalah darah tak lancar


kat mana?

ouhhh.. kat Downtown The Mines je ni.. satu sesi cuma RM 10.00 je..
sape nak try boleh lah pergi.. and tengok sendiri ape masalah u all :)
  Logo Design by FlamingText.com

polis trafik buang tebiat!

Logo Design by FlamingText.com 
hye comels! dengarlah ceritaku di pagi isnin ni :)

beberapa hari yang lepas, aku on the way balik dari kerja melalui highway SKVE macam biasa hari2 aku lalu...

seriously aku tak sedar, aku drive sangat laju.. aku cume pikir nak cepat sampai je.. minyak aku tekan sampai nak rapat.. tengok meter, perghh 160km/jam.. ishhh.. gayat pulak aku jadinye.. so aku pelan sikit,, 140km/jam..

tetibe.. wiwo wiwo.. ( camtu la kot bunyinye ) aku dikejar polis trafik.. demmm!!! tulah, bawak tak teringat.. dahla aku pakai uniform nurse masa tu.. abisla imej profession aku.. huhuhu

aku pun makin slow bawak kete... si polis trafik tu pun bagi isyarat tangan suruh aku berenti kat tepi... aku pun berenti je la kat tepi jalan tu...

dah berenti, abg polis tu pun datangla kat aku dengan penuh gayanya... aku pun turunkan tingkap... tunggu je la die nak cakap ape... sob2, dah mmg salah aku kan?

"cik, cik tau tak cik bawak kete berape km/jam?"

"urmmm, saya tak perasan"

"ohhh, tak perasan.. kalau macam tu... tak pelah, tunggu kejap"

aduhhh, ape pulak ni? saman je la... nak tunggu kejap2 pulak... polis trafik tu cam tercari-cari something dalam poket seluar die..

"nah! nampak tak ape ni?"

"haaaa?"

bukan main terkejut aku, bukan disaman.. tapi polis trafik tu bagi kad kuning kat aku! ape die ingat main bola ke? aku terus dan terus garu kepala... buang tebiat ke polis trafik ni!

time tu jugakla henpon aku bebunyik... aishhh... sape pulak ni... aku pun mintak excuse nak angkat fon... kat screen fon aku tulis, '6.00 am, bangun! keje la wok'

hahaha.. tersedarlah aku dari mimpi yang entah pape tu! :)



  Logo Design by FlamingText.com

jammed, kamu rupenye!

Logo Design by FlamingText.com
weeee.... die ni rupenye...

y sebabkan aku pai keje lambat gile arini... sob2

kesian kat die kan?



kan aku dah cakap, mesti ade something wrong somewhere...

kalau tak, takkanla JAMMED yang LUARBIASA

jem biase tu, ari2 dah biase ngadap... yang ni bile jadi luarbiasa :)

Logo Design by FlamingText.com

tq jammed!

Logo Design by FlamingText.com
walaweyh!!! almost 1 hour aku duk bertapa dalam jammed nihhh...

lokasi, KESAS heading to MRR2.. apakah? entahla



dahla aku ade assembly ngan pengarah arini... aku plak antara y wajib hadir!!! demmm!!!

betapa lama aku dlm jammed, pai kua 1 entry via phone nehhhh... grrrrr

  Logo Design by FlamingText.com

Review : Bedak Arab

Logo Design by FlamingText.com 
weeeee.... pagi comels! haaaa... bedak arab.. u all tau tak? ape? tak tau? ish2... xpe2.. meh nak bagitau..

inilah BEDAK ARAB

okay, actually last week anis (oops, terbiasakan diri dgn nama plak skang ni.. hahaha) ade beli bedak arab ni.. RM55.00 tak silap.. tone color cherry.. serious lupe.. ape? mahal? a'ah mahal kan? sebab ade kawan tu beli RM45.00 je.. sob2..

takpe2.. just nak sharing kesan pemakaian Bedak Arab @ Kokuryu Super Summer Cake.. dah beli tu, memang la excited nak pakai.. 

TAPI, bau die sikit kurang menyenangkan hidung anis la... wangi, memang wangi.. tapi bagi anis.. wangi die lain macam sikit la.. hehehe

1st day pakai, mase anis pegi pre-wedding course last saturday.. fuhhh... dari pagi sampai petang, muke maintain glowing and nampak gebu2 gitu.. hahaha.. 

macam die cakap pemakaian bedak ni ikut darah kite, memule anis apply kat muke.. nampak gelap and sebam je.. then, after 15-30 minute... wow! warna die bertukar jadi glowing satu macam.. i like!! haha pastu bile muke berpeluh, bertambah glowing tau.. superb la.. hehehe

nak pakai bedak ni, sponge die tu kena lembapkan sikit dengan air.. baru tenyeh bedak tu, pastu tenyek la kat muka u all balik secukup rasa.. jangan jadi opera sudahla ye.. hehehe

okay, APE YANG TAK BEST....

lepas 2 hari pemakaian bedak arab yang anis cakap superb memule tadi tu.. bertukar jadi tak superb.. bila JERAWAT mule pop-up cam cendawan tumbuh lepas ujannn... demmmm!!! bukan tecik2, cam BATU BATA tau!! grrrrrr!! geram ada, nak nangis pun ada..

so, at the end.. anis terus stop pakai bedak arab tu.. skang almhamdulillah, semua jerawat dah kecut.. hehe.. THANK TO my GC SOAP and PMC.. :) tu jela yang anis pakai sebelum2 ni...
Logo Design by FlamingText.com

seram kot : amukkan si bunjut!

Logo Design by FlamingText.com 
phewww!!! sebelum type entry ni.. meremang gak bulu roma aku.. huhuhu

sup bunjut? apakah? aku tak suke sebut nama glamer die.. just bunjut.. ramai yang leh agak kot?
bunjut a.k.a pocong! OMG... dunt like!! 

ceritanya camni.. kt tempat aku kerja ni.. lately ni gempar dengar si bunjut ni yang terlalu gile glamer nak interframe sana sini..

kalau malam tu xpela lagi, ni siang2 hari die boleh keluar main ting2 sekor2 die kat lorong2 gelap dalam buliding...

dah 2,3 kali kami semua staff buat sembahyang hajat and bacaan yassin.. tapi macam tu lah... degil bebenor.. ramai pekerja yang dah terserempak dengan si bunjut, pak guard lagi lah.. sampai berenti kerja terus.. camtu jugak ngan makcik2 cleaner yang ada..

aku pun, kalau duduk sorang2 dalam stor kire stok.. sampai demam dibuatnya.. lemah semangat mungkin.. so far alhamdulillah.. aku tak terjumpa lagi.. kadang tu dengar bunyi2 yang tak make sense je la.. 

haaa? kat mane tempat aku kerja? hehehe.. 

agak2 korang kat mana? cube teka! :)
  Logo Design by FlamingText.com

malas bersegmen -_-'

Logo Design by FlamingText.com 
huhuhu... sudah terang lagi bersuluh.. itulah bendanya..

bersepah2 dalam draft aku ni entry nak join segmen and GA.. dah copy banner, backlink sana sini.. pastu, tak publish ponn..

nape? MALAS.. hahaha xdapek nak nolong

ade kawan tanya "ko tak join segmen or GA ke?"

"MALAS" aku jawab

"ohh.. patutla follower ko sikit"

"takpelah" hahaha.. itulah dialog pendek aku ngan kawan aku..


susahkan kalau dah malas ni? hehehe.. :)
  Logo Design by FlamingText.com

promosi PMC ;)

Logo Design by FlamingText.com
okay comels! ni ade promosi untuk PMC ungu and putih.. 

only RM 18/pack, with free postage

and RM 30.00 for 2 pack

directly from KUNAK, SABAH


Logo Design by FlamingText.com

sentap, sakit hati pun ye!

Logo Design by FlamingText.com
huhuhuhu.. okay.. seriously aku ade terasa ngan someone ni.. sape? takyahla tau nah... tak baik pulak.. macam meng'aib'kan die pulakkan? bia je aku yang tau sape.. huhuhu

ape? encik tunang? taklah... juga bukan.. dahtu sape? ishhhh... comels2 ni... bia kan je.. xpenting.. cume rasa geram, sakit hati.. sedih pun ye.. tapi tak tau nak story and luah kat sape.. sob2..

kalau u alls la kan, mesti boleh tau kan? kalau someone tuh macam tak suke kat u all kan? kalau dulu semua okay je.. cakap elok2, boleh melawak2 lagi.. skang macam dah tak boleh.. dahla jumpe pun macam tak sudi.. 

ape perasaan u all, bile call someone.. macam die saje je taknak pick up call?! sekali dua.. mungkin kite boleh pikir +ve lagi.. die gi tandas ke.. solat ke.. makan ke.. kan? tapi kalau dah sampai belas and puluh kali? memang nampak sangatla saje taknak pick up kan? hurmmmm -_-'

lepas tu, bile dapat chance bercakap.. die senyap.. then buat macam tak dengar pulak... apelah salah aku kat die pun aku tak tau lah.. serious terasa.. nak kata tak ingat? mungkin yela, salah aku jugak.. kadang2 terlalu bz ngan project2 DIY aku untuk kawen nanti, bz ngan urusan jual beli ngan supplier and customer.. ye, mungkin aku yang salah.. 

minta maaf? dah.. tapi.. macam tu lah.. macam besar sangat je salah aku.. biarlah.. mungkin emosi die tengah terganggu kot.. (emosi aku tak terganggu ke? hurmmm abaikan je la)

itulah, kadang2 susah nak jagan hati semua pihak ni.. bile semua nak kena jaga, kadang2 hati perasaan kite jugak yang sakit.. pendam sendiri je la.. habis2 mampu nangis sorang2 :'( sob2..

Logo Design by FlamingText.com

I WANT IT : EAGLE EYES!

Logo Design by FlamingText.com
lately mata tompok aku ni selalu je sakit2.. agaknya nak tukar mata kot... hehehe

mungkin yang macam ni? ohhhhh... sangat2 suke... bile boleh tukar ni? huhuhuhu



tunggu ye tompok, akan ku usahakan :) hehehe

Logo Design by FlamingText.com