Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

polis trafik buang tebiat!

Logo Design by FlamingText.com 
hye comels! dengarlah ceritaku di pagi isnin ni :)

beberapa hari yang lepas, aku on the way balik dari kerja melalui highway SKVE macam biasa hari2 aku lalu...

seriously aku tak sedar, aku drive sangat laju.. aku cume pikir nak cepat sampai je.. minyak aku tekan sampai nak rapat.. tengok meter, perghh 160km/jam.. ishhh.. gayat pulak aku jadinye.. so aku pelan sikit,, 140km/jam..

tetibe.. wiwo wiwo.. ( camtu la kot bunyinye ) aku dikejar polis trafik.. demmm!!! tulah, bawak tak teringat.. dahla aku pakai uniform nurse masa tu.. abisla imej profession aku.. huhuhu

aku pun makin slow bawak kete... si polis trafik tu pun bagi isyarat tangan suruh aku berenti kat tepi... aku pun berenti je la kat tepi jalan tu...

dah berenti, abg polis tu pun datangla kat aku dengan penuh gayanya... aku pun turunkan tingkap... tunggu je la die nak cakap ape... sob2, dah mmg salah aku kan?

"cik, cik tau tak cik bawak kete berape km/jam?"

"urmmm, saya tak perasan"

"ohhh, tak perasan.. kalau macam tu... tak pelah, tunggu kejap"

aduhhh, ape pulak ni? saman je la... nak tunggu kejap2 pulak... polis trafik tu cam tercari-cari something dalam poket seluar die..

"nah! nampak tak ape ni?"

"haaaa?"

bukan main terkejut aku, bukan disaman.. tapi polis trafik tu bagi kad kuning kat aku! ape die ingat main bola ke? aku terus dan terus garu kepala... buang tebiat ke polis trafik ni!

time tu jugakla henpon aku bebunyik... aishhh... sape pulak ni... aku pun mintak excuse nak angkat fon... kat screen fon aku tulis, '6.00 am, bangun! keje la wok'

hahaha.. tersedarlah aku dari mimpi yang entah pape tu! :)



  Logo Design by FlamingText.com

13 comments:

Qiela Azman said... reply to comment

HAHAHA kelakar giler, tergelak besar ! :D

Rahmad Mat said... reply to comment

kah3..

Kila Lala said... reply to comment

hahaha....xpe kad kuning. ade second chance.
kalau tido balik, mesti dapat kad merah terus :p

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

la mimpi rupanya...

LuzKlaRita93 said... reply to comment

Hahaha.. serius Luz igt akQ da kna sman da.. nsib mmpi je an. cer kalau betul2?? hihhi.. naudzubillah.. peace no war! ^_^

Ainim Suju said... reply to comment

hahah..mula baca dah rasa suspen dah..bila time polis kuar kad kuning tu dah rasa cam betul ke polis ni..? sekali mimpi rupanya..hahah

anis suryanie said... reply to comment

hehehe.. tulah bangun tido tu tergelak sorang2.. hehe

anis suryanie said... reply to comment

hehehe.. tula kila, terus tak tido dah.. :)

anis suryanie said... reply to comment

nasib baik mimpi kan? hehe

anis suryanie said... reply to comment

kalau betul2 tak tau la nak cakap ape Luz.. hehe

C.T.K said... reply to comment

hahahha....mimpi rupenyerr...daku trtipu...hahahahaha...lawak2 :D

anis suryanie said... reply to comment

tula, polis bagi kad kuning! nasib baik mimpi.. kalo betul.. sah buang tebiat.. atau gian nak jadik ref lam padang.. hehe :)

Mimie Najib said... reply to comment

haha..so funny..mimpi rupanya.. kalau betul2, erm.. hbis laa..