Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Review : Bedak Arab

Logo Design by FlamingText.com 
weeeee.... pagi comels! haaaa... bedak arab.. u all tau tak? ape? tak tau? ish2... xpe2.. meh nak bagitau..

inilah BEDAK ARAB

okay, actually last week anis (oops, terbiasakan diri dgn nama plak skang ni.. hahaha) ade beli bedak arab ni.. RM55.00 tak silap.. tone color cherry.. serious lupe.. ape? mahal? a'ah mahal kan? sebab ade kawan tu beli RM45.00 je.. sob2..

takpe2.. just nak sharing kesan pemakaian Bedak Arab @ Kokuryu Super Summer Cake.. dah beli tu, memang la excited nak pakai.. 

TAPI, bau die sikit kurang menyenangkan hidung anis la... wangi, memang wangi.. tapi bagi anis.. wangi die lain macam sikit la.. hehehe

1st day pakai, mase anis pegi pre-wedding course last saturday.. fuhhh... dari pagi sampai petang, muke maintain glowing and nampak gebu2 gitu.. hahaha.. 

macam die cakap pemakaian bedak ni ikut darah kite, memule anis apply kat muke.. nampak gelap and sebam je.. then, after 15-30 minute... wow! warna die bertukar jadi glowing satu macam.. i like!! haha pastu bile muke berpeluh, bertambah glowing tau.. superb la.. hehehe

nak pakai bedak ni, sponge die tu kena lembapkan sikit dengan air.. baru tenyeh bedak tu, pastu tenyek la kat muka u all balik secukup rasa.. jangan jadi opera sudahla ye.. hehehe

okay, APE YANG TAK BEST....

lepas 2 hari pemakaian bedak arab yang anis cakap superb memule tadi tu.. bertukar jadi tak superb.. bila JERAWAT mule pop-up cam cendawan tumbuh lepas ujannn... demmmm!!! bukan tecik2, cam BATU BATA tau!! grrrrrr!! geram ada, nak nangis pun ada..

so, at the end.. anis terus stop pakai bedak arab tu.. skang almhamdulillah, semua jerawat dah kecut.. hehe.. THANK TO my GC SOAP and PMC.. :) tu jela yang anis pakai sebelum2 ni...
Logo Design by FlamingText.com

4 comments:

Ainim Suju said... reply to comment

saya xberani nak cuba bedak arab ni..cuma maintain dengan bedak revlon sejak 5tahun lepas.. Alhamdulillah...xde problem dan sangat sesuai dgn muka saya

anis suryanie said... reply to comment

hahaha.. tula pasal.. gatal2 nak try menda pelik2.. kan dah dapat penyakit... :) heee

shila azizi said... reply to comment

Apa2 kosmetik pun, semua bergantung kepada jenis kulit kita. Kulit semua orang tak sama.

anis suryanie said... reply to comment

tula, memang kulit anis ni sensitif sangat2.. kadang ade yang bile anis pakai okay, tapi org lain pakai okay... tapi gatal jugak nak try.. kan dah mendapat penyakitnya.. huhu

itulah yang dikatakan review, bile anis sendiri y try.. org lain ade y okay je pakai :)