Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

cita-cita saya....

Logo Design by FlamingText.com 
hye comels! morning... arini anis nak tanya.. sape kat sini, kerja dia sekarang adalah cita-cita die sejak kecik lagi? ada tak? 

anis memang tak lah.. tak pernah berangan pun nak jadi nurse, apatah lagi bercita-cita nak jadi nurse! nak tau ape cita-cita anis dulu? banyak tau cita-cita anis ni.. hehehe

1. arkitek
perghhh.... memang teringin sangat-sangat nak jadi arkitek.. kenapa tak tau la.. mungkin sebab selalu tengok abang sepupu anis duk buat model2 umah kot mase die study dulu.. mase ni anis still sekolah rendah, tapi dah berangan nak jadi arkitek.. hehehe.. sampaila mase form3 anis nak apply sekolah teknik tu, anis ingat nak ambil course civil engineering.. tapi tengok ada fizik and kimia.. terus tak jadi.. hahaha.. so anis apply course computer programming (nak jadi programmer ke? lagila tak pernah terpikir!haha).. yang ni xde fizik kimia.. just ade add math je.. hahaha

2. ahli astronomi
yang ni tak macam cita-cita pun rasanya.. lebih kepada angan-angan.. sain pun tak berapa nak pandai.. ada hati nak jadi ahli astronomi..

3. interior@landscape designer
yang ni lagi satu, minat gila.. start masuk sekolah teknik anis mula rasa macam best je kalau dapat jadi interior designer neh.. so, mase isi borang UPU, anis ade mintak course tuh.. tapi sayang mase die panggil untuk interview kot, kawan anis cakap.. sebab die pergi untuk buat deco2 tuh.. nama anis ada tapi no show.. how come la mase tu anis tak tau kan? sob-sob.. nyesal tak sudah

4.teacher
hahaha.. jangan kau tak tau mak.. nyah memang nak sangat jadi teacher.. ajar english.. anis ade apply tesl.. untuk 2nd intake anis dapat.. tapi mase tuh anis dah masuk study.. so, pikir-pikir balik.. anis tolak jela... tesl kan pre-degree.. mesti susah gile kan? hahaha, mengalah sebelum mencuba.. teruk kan?

5. business woman
yang ni current ambition.. hehhe.. still teringin nak bukak bisnes sendiri.. cinta ati pun duk support je.. tunggula lepas nikah kawin, baru boleh focus untuk cita-cita yang ni.. insyaALLAH...


okayla.. itu jela cita-cita anis yang tak kesampaian.. alih2 isi SPA, mintak pre-med.. 1st choice nak nurse gigi, tapi dapat general nurse pulak.. hahaha.. layankan jela.. kerja ni pun best ape :) hehee
  Logo Design by FlamingText.com

3 comments:

Nurfaezah Abdullah said... reply to comment

i wanna become a successful businesswoman. cita2 dari dulu til now ^^

jom terjah: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

chenta abBy said... reply to comment

dlu abby un nk jd arkitek,,then tah knp la dpt sambung study bidang marketing,,last2 skrg kne tukar cite2 utk jd event manager...:)

Ainim Suju said... reply to comment

kita pun sama la ani...cita-cita dah kelaut..tapi masih berusaha untuk mencari peluang lain