Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

review : iOS6.1.2 at ip4s

Logo Design by FlamingText.com 
hye comels.. happy monday!! hehehe..

okay, arini anis nak sharing sikit ape yang best lepas dah upgrade ios kat iphone lama neh.. hehehe.. 

sabtu lepas anis upgrade ios kepada yang latest sekali (so far, tu la y latest.. 6.1.3 xboleh nak upgrade lagi) version 6.1.2, alang2 terus jailbreak sekali.. hehehe

okay, xde la gempak mana cam note2 @ bakal note3..hehehe.. tapi not bad la.. bagi yang tak mampu cam anis nak upgrade ke iPhone5 tu..heheh.. 4s ni pun dh cukup okay bagi anis (ayat sedapkan hati, padahal so envy dengan note 2 user!huhu)


panorama
dulu, mase ios version lama, xda function panorama ni kat camera.. iphone5 ade la.. tapi, bile dah upgrade ios, 4s anis pun dah ade panorama cam iphone5 jugak dah..hehehe




do not disturb
ios sebelum ni xde do not disturb ni.. skang dah ade.. function die cam kalau ade sms or call masuk die macam jadi silent je la.. tapi boleh set kat contact mana yang kita nak enable or disable





cydia app

color keyboard
kalau cydia sebelum ni, color keyboard neh tak kena bayar.. install je terus.. tapi cydia skang color keyboard dah kena purchase $0.99.. sob-sob.. so dah tak cantik anis punya keyboard -_-'



background sms
yang ni still free lagi.. phewww.. nasib baik


bounce icon
yang ni pun still free, comel je bile tengok icon tu duk tergedik-gedik

nampak tak icon bite sms tu? terloncat2..
tu icon phone tengak tergolek-golek

iconoclasm
app ini sudah tidak free lagi... dulu kalau install yang ni, u all boleh susun-susun satu page tu nak satu icon je ke, nak susun bentuk tangga ke.. ikut suka la.. kalau tak install yang ni... icon u all akan jadi fix.. dia akan penuhkan page yang 1st dulu.. sob2.. so bored!

barrel
app ni pun dah kena purchase.. kalau install app ni, mase nak tuakr slide@page kite boleh set transition die macam mana, golek2 ke, pusing2 ke, fade in or out ke.. sayang kan? sebab kena purchase.. im so kedekut maaaa nak purchase menda2 macam nehhh.. hihihi


actually banyak lagi app yang best dulu tapi skang jadi tak best.. tapi, secara keseluruhan.. banyak yang best laaa... dari segi apa? haihh.. nak explain pun susah.. kalau bukak tenet tu dah tak terhegeh2, walaupun without 3G.. ade edge je, still boleh sign in m2u and purchase gsc movie ticket.. 

maps die pun dah canggih sikit, tapi bagi anis..anis suka google maps punya app yang lama lagi dari yang skang ni.. app FB, google+, blogger and etc semuanya semakin awesome and canggih manggih.. 

ni yang anis sendiri explore.. kalau tengok kat youtube and google lagi banyak yang they all explore and amazingly awesome.. hehehehe... okayla comelsss... thats all for now.. daaaa 

  Logo Design by FlamingText.com

5 comments:

Anis Zainudin said... reply to comment

anis nk upgrade jugak tp anis takde iphone mcm akak..hehe :D

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

akak pun baru jer update ios that day... tapi tengah eyeing note jugak ni... he he he...

Normi Nieza said... reply to comment

nice sharing..

anis suryanie said... reply to comment
This comment has been removed by the author.
anis suryanie said... reply to comment

anis zainudin xpe.. nanti esok2 terus je beli yang canggih terus bile dah keje okay :p

Farah Waheda Wahid hehehe, tau xpe kan kak? siyes sgt envy ngn kwn2 yang pakai note tuuu..huhuhu

Normi Nieza tenkiu sis.. hehehe.. saje2 je share