Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

bangga sekejap!

Logo Design by FlamingText.com 
hye comels! hehehe... sudah tidur ka? sesaje je tetibe terasa nak update blog sebelum tidur...

okay.. ape yang anis nak gitau kat sini.. anis bangga sangat2!! bangga kenapa? haaaa.... gini ceritanya...

tadi on the way balik dari kerja, kat MRR2 sangat2 jammed.. normally jammed gitu2 je.. tapi petang tadi sangat teruk.. so, anis assume maybe ade eksiden.. 

sekadar hiasan :)

tengah duk assume itu ini.. wiwo..wiwo..wiwo.. bunyik ambulans lah kot.. dari mana tak sure sebab tak nampak.. tengok depan takde.. haishh.. dari belakang ke? anis pun usha2 via side and back mirror.. ohhh.. betullah.. ambulans kat belakang.. anis pun automatic terus rapat ke bahu jalan, so on lah ngan kereta2 lain2 di depan and belakang.. sume bagi laluan kat ambulans tuhh...

anis pun terpikir.. bagus semua warga KL ni.. ade tanggungjawab and perikemanusiaan lagi.. bangga anis rasa dengan attitude pengguna jalan raya di KL ni kejap..

 nape anis cakap camtu pulak kan? bukan ke mana-mana sama je situasi nya? jawabnya tak... sebab, anis ingat lagi haritu... anis balik kampung anis.. masa tu jammed jugak.. ambulans nak lalu.. wiwo..wiwo.. sian die.. mintak jalan.. tapi.. sebuah pun takda kereta yang nak mengalah nak bagi jalan kat ambulans tuh.. bukan sekali 2 anis tengok jadi camtu kalau balik kampung, tapi banyak kali dah..

nak tunjuk ego kat sape entah.. nak berlagak kereta besar and mewah? tak jugak.. kereta malaysia jugak.. tapi entahla, kenapa jadi camtu.. sombong and keras kepala.. why not bagi je la jalan kat ambulans tu.. macam mana lah kalau dalam ambulans tu wife u all ke, husband u all ke, mak or ayah u all ke?

so.. kesimpulannya.. walaupun duk KL, they all still berbudi bahasa and bertolak ansur.. ni, dari namanya je duk kampung.. tapi sombong satu macam.. hurmmm... so sad... patut yang kat kampungla budi bahasanya tinggi.. tak gitu..?? huhuhu


sekian.. nite2 :) hehehe
  Logo Design by FlamingText.com

2 comments:

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

sombong2 pun x ke mana....

Normi Nieza said... reply to comment

budi bahasa budaya kita,,:)