Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

belajarlah terima kenyataan!

Logo Design by FlamingText.com 
anis rasa, ramai kat sini yang ada kisah silam sendiri kan? manis or pahit, hitam or putih.. itu adalah rahsia peribadi kita kan? tak payahla nak dicanang sana-sini.. 

yang mana pernah patah hati.. memang sakit and perit.. anis sendiri pun pernah rasa itu semua.. tapi itu semua kan menda dah lepas? kalau nak ungkit salah siapa.. kenapa.. bagaimana.. sedangkan menda tu dah bertahun berlalu.. macam, entahla...

bagi pendapat anis.. masing-masing ada sebab and alasan sendiri, pandangan and pendapat sendiri...
semua orang tak sempurna, nak tuding jari kat orang lain.. tapi tak perasan kat jari kita sendiri tu terpalit kotoran.. cuba lah bersikap matang, especially kaum wanita ni.. anis tak kata anis matang.. tapi janganlah ditunjukkan sangat yang kita tu lemah, then terus nak point finger kat orang lain..

contohnya, kalau dalam perhubungan... bila dah putus.. bertahun lamanya, and orang tu pun maybe dah nikah kahwin.. kenapa mesti nak persoalkan dan pertikaikan lagi tentang hubungan yang sudah bertahun-tahun lepas? come on.. life must give and take, forgive and forget.. kalau tak boleh.. maknanya kamu tu seorang pendendam.. 

simpan dendam, hidup pun tak tenang.. menda dah lepas.. sudahla.. maybe masing-masing ada silap masing-masing.. kalau dia dah tunang, dah nikah.. why not doakan je la dia happy.. ni tak, lagi mintak yang someday dia akan terluka.. be matured please! especially WOMAN!! 

bercinta lama mana pun, kalau dah memang takda jodoh.. merayu ke, menangis ke.. it wont make any changes! tapi, kalau dah jodoh.. kenal sebulan pun dah boleh bahagia sampai anak cucu.. hello! anis dulu bercinta 4years tau.. tapi dah takda jodoh.. so, just let it go.. 

and now, anis bersyukur sangat-sangat.. sebab anis dah dapat someone yang boleh buat anis happy.. and insyaAllah we all pun akan diijab kabulkan tak lama lagi.. kalau dah jodoh, takkan ke mana.. 



p/s: usah dibanggakan dengan segulung ijazah, jika tiap-tiap patah perkataanmu seumpama anak kecil yang baru belajar bertutur!
  Logo Design by FlamingText.com

4 comments:

iu-hazirah said... reply to comment

done follow

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

Bubbly & Associates Giveaway telah bermula... sila lihat di sini...

http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/04/bubbly-associates-giveaway_6.html

dan juga senarai peserta di sini:

http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/04/senarai-peserta-bubbly-associates.html

sponsors juga boleh join jika mahu! ^_^

Meyra John said... reply to comment

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/04/bubbly-associates-giveaway.html YOU BEEN TAGGED!

deno said... reply to comment

setuju.. btw, deno terim dgn redha yang deno ada SLE.. :') folow sini.. salam kenal :)