Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

childish things!

Logo Design by FlamingText.com 
hye comels... as usual, no wordless wednesday from me, everyday is meaningful word day.. haha hentam sajalah labuuu...

tengok.. dari cara tulis blog pun dah tahu yang anis ni belum matang! 

memang anis belum matang, walaupun usia dah mencecah 25 tahun dan beberapa bulan... belum matang dari segi attitude mungkin.. kenapa anis rasa macam tu? sebabnya adalah..


ketawa macam cik ponti
anis ni, kalau dah geli hati sangat mula lah ketawa tak sedar diri.. kadang-kadang samapi cramp perut and pipi, habis mata pun berair.. tengok wanita-wanita sebaya kalau ketawa sopan and ayu je, tutup-tutup mulut,  ketawa pelan-pelan.. bila la anis nak sopan macam tu kan? nampak macam matang je..

loyar buruk
seriously, anis ni kuat loyar buruknya.. kadang-kadang tunang anis pun sampai malas nak layan.. (eleh, padahal die pun sama je kalau dah start meloyar buruk)

buat kerja takda pekdah
bila sangat bosan, mula la anis buat kerja yang langsung tak bagi manfaat.. contohnya, meniru aksi-aksi sesiapa saja yang anis suka.. worse bila anis mula berdialog dan monolog sorang-sorang.. selalunya bila tengah drive sorang-sorang.. LOL!

berangan-angan yang tak logik
parah sungguh anis ni.. suka berangan menda yang mustahil.. contohnya, jadi pelumba rally wanita malaysia yang glamour.. takpun berangan menyelamatkan dunia.. ala-ala the avengers gitu.. hihihi

main game
ada ke wanita sebaya anis ni main game? ade tak nampak wanita sebaya anis ni duk pegang PSP kat tangan? takde PSP, fon pun jadilah.. bila dah start main, susah nak berhenti.. pulak tu siap dengan memek muka dan reaksi-reaksi yang tak boleh blah.. banyak kali dah budak kat tempat kerja tegur.. aisehh, malu mak! alaaa.. biasalah tu, menjiwai dan menghayati namanya.. hehe

kuat merajuk
memang anis kuat merajuk! tanyalah cik tunang.. merajuknya kalah budak tadika.. nasib baik dia tak meluat.. tapi, merajuk anis tak lama.. tak pujuk pun takpe, baik sendiri.. tapi lagi afdhal kalau dipujuk! hahaha

cemburu buta
ye! memang anis seorang yang sangat-sangat kuat cemburu.. cemburu buta pulak tu.. 
dengan encik tunang dulu, masa mula-mula kenal.. encik tunang cepat jugak melenting bila anis duk cemburu bukan-bukan.. tapi skang, encik tunang just senyum and cubit-cubit je pipi bulat anis ni bila anis start meroyan.. sabar je lah.. thanx to encik tunang yang sangat-sangat penyabar and memahami.. hehe, i love you +Mohd Furzani Md Shamsuri!!


see, memang anis belum matang dari segi attitude.. encik tunang pun dah masak dengan attitude anis.. kadang-kadang "childish" anis tu lah yang buat hari-hari we all together happy and lot's of laugh.. tapi ada certain thing yang anis rasa perlu untuk anis berubah.. :)
  Logo Design by FlamingText.com

2 comments:

Normi Nieza said... reply to comment

jgn hypocrite anis..biar kita jd dri kita sendiri..huhu

cik mah said... reply to comment

hehhehe...pompuan mmg camtu kan..suka wat bnda yg childish..hehehe