Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

prosedur kahwin, part II

Logo Design by FlamingText.com 
hye comels semua... okay.. ini adalah sambungan prosedur kahwin yang memeningkan haritu..

okay, lepas dah register on9 dan lengkapkan semua form bolehla si pemohon lelaki dan perempuan pergi ke JAIS untuk serahkan permohonan.. ingat, sesama negeri je yang boleh disetelkan sekaligus..

lepas dah submit borang, pendaftar nikah kat JAIS akan luluskan permohonan u all dan akan keluarkan satu borang kelulusan berkahwin untuk lelaki dan perempuan

borang 3A

borang 3C

ini maknanya u all dah dapat kebenaran untuk berkahwin dari pendaftar nikah.. tinggal satu saja lagi borang yang perlu diisi, iaitu borang catatan rekod akad nikah (borang 4A) dan borang ini perlu diserahkan pada PPN yang u all jumpa untuk isi borang kebenaran kahwin tempoh hari.. serahkan pada PPN di kariah yang anda ingin berkahwin

borang 4A

dah setel.. tunggu masa untuk akad nikah je lagi.. :)
  Logo Design by FlamingText.com

9 comments:

Normi Nieza said... reply to comment

wah..ssh jgk nak kawen yer..huhu

Perttzyana Alpah said... reply to comment

ooh nice info ni...

Nory Zoulkefle said... reply to comment

yeayy dah boleh kawen..hihi

shaFazie said... reply to comment

thankz info nie byk membantu

Juliet_iRa~" said... reply to comment

Mmg mncari info ni huu status perempuan anak dara eh?ala kite tulis bujang gak..blh liquid x eh borang ni?

anis suryanie said... reply to comment

@Juliet_iRa~" a'ah dear, kalau ikotkan for yang lepas-lepas kan semua status kita letak anak dara, so yang ni pun haruslah letak anak dara.. hehehe.. rasanya tak boleh liquid.. ala try je hantar.. rasanya tak ada masalah kot :)

Anonymous said... reply to comment

Sy nk tanya borang 4A ruangan saksi perlu tandatangan siap2 atau tak.

anis suryanie said... reply to comment

tandatangan saksi tu, masa time akad nikah nanti.. depan kariah / kadi :)

Anonymous said... reply to comment

Terima kasih banyak-banyak! Sangat membantu!

Hana