Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

tak serasi? macam mana?

Logo Design by FlamingText.com 
hye.. hye.. hye and hye my comels!

okay, comels-comels yang ada buah hati pengarang jantung kat luar sana tu.. tak kesahla pakwe ke, makwe ke, tunang ke, husaband or wife ke.. still buah hati right? you all serasi tak together-gether? (Oh my english!) Serasi? Alhamdulillah. baguslah tu... mesti happy selalu kan?

penting ke ada keserasian dalam sesuatu perhubungan ni?

pada pendapat anis, sangat-sangatlah penting.. kalau tak serasi macam mana kita nak dapatkan komunikasi yang berkesan? betul tak? 


tapi! itu semua tidak semestinya.. sebab.. anis dengan cinta hati anis mula-mula kenal dulu pun tak adalah serasi sangat.. just, we easily get going together.. sebab 'things' yang tak serasi tu lah we kept talking and arguing! and example, about football.. team or club that he was so fanatic and obsessed about where my fav team or club's enemy! 

bila tak serasi at first, we learn to know him for being himself.. not like a man who pretending to be like what u like on the first date..

we learn about give and take, forgive and forget.. if everything looks so perfect, that's mean someone is pretending to make it look perfect for all the time.. come on! sedangkan lidah lagi tergigit right?

we learn something new, like.. what he likes that we don't and what we like that he don't.. doesn't it seems so sweet? ouhhh... hehehe.. when he talk about motorbike, then  i talk about make up.. he loves western, while im enjoying eating nasi with ulam + budu! hehehe..

this thing keep going until, we were serasi together!

  Logo Design by FlamingText.com

2 comments:

Normi Nieza said... reply to comment

hurmm..:)

Ainim Suju said... reply to comment

Saya dengan ex-bf dulu tak serasi langsung..hahaha