Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

power of "BILIK AIR"

Logo Design by FlamingText.com
hye comels.. kali ni, jum kite cakap pasal power of bilik air..

kenapa mesti power of bilik air? boleh bertukar jadi iron man ke? boleh jadi green lantern ke bilik air tu? oh.. tidak sama sekali my dear..

anis percaya, u all mesti pernah alami situasi yang macam ni..


1. sumber inspirasi
masa tengah-tengah mandi.. mesti kita yang pada asalnya tengah ketandusan idea, tiba-tiba je idea tu datang mencurah-curah.. sampai tak sempat nak catch-up mana satu.. kalau boleh nak write down time tu jugak.. tapi, bila dah keluar.. siap berpakaian..oh no! semua tu hilang macam tu je.. yang ingat munking dalam 2/10 je.. hehehe

2. lost and found
haaa.. yang ni memang selalu jadi kat anis.. dah jenuh cari barang satu rumah.. tak jumpa. Sampai naik migraine duk cari barang.. last-last masuk bilik air mandi. Sebab dah berpeluh satu badan.. masa tengah mandi tulah, one by one kita dapat recall balik.. macam mana barang tu boleh hilang and mana kat mana sebenarnye kite humban die.. taraa! jumpa pun :)

3. bilik air idol
yang ni rasanya semuanya berbakat besar.. masa dalam bilik air tulah kita nak test suara kite yang lunak merdu bak katak panggil hujan.. dari lagu melayu ke lagu omputeh pastu kalau yang peminat tegar kpop tu mesti la duk pulun nyanyi lagu kpop and siap joget-joget macam t-ara.. tak gitu??.. pastu, kalau tak tau lirik pun hentam je.. takpun, siap gubah lagu sendiri.. mula la berangan nak jadi macam najwa latip and ainan tasneem tuh.. haha..

4. facial time!
masuk bilik air, berus gigi, cuci muka.. dah cuci-cuci muka, seronok pulak duk menatap muka sendiri depan cermin.. kalau yang kulit cam anis ni lagi la, sibuk duk jejak tinggalan pra-sejarah whitehead and blackhead! hehehe

5. sesi kaunseling
bila ada masalah, gaduh ngan buah hati ke, family ke.. stress ngan sekeliling.. dinding dan curahan air dari shower tu lah yang akan jadi pendengar setia.. walaupun takde feedback, tapi entah macam mana.. lepas membebel sorang-sorang, menangis macam histeria, semua tu buat kita rasa lega, mula berfikir positif balik dan badan pun terasa lebih segar! hebatkan? hehe

6. membuat keputusan
alahai, tiba-tiba kita dalam dilema pulak.. kalau bercinta tu, nak pilih abu atau nak pilih ali? tak tau mana satu.. kalau yang bekerja, nak resign and terima offer lain ke, just stay kat situ? macam-macam dilema and pilihan yang perlu dibuat.. haaa.. tapi, bila masuk je bilik air.. macam ade satu suara yang seakan-akan bagi klu kat kita.. apa pilihan yang terbaik..hehe



u all pulak macam mana? hehehe :)
  Logo Design by FlamingText.com

6 comments:

Mimie Najib said... reply to comment

haha..betul la anis..selalu jadi.. dan bilik air memang kadang2 tmpat kita dapat ilham, tmpat luah segala yang terbuku..ish, ada kepentingan sangat bilik air ni kan..hehehe

anis suryanie said... reply to comment

Mimie Najib tula pasal, sgt byk kepentingannya dalam tak sedar.. dpt idea nk wat entry ni pun mase mandi pagi tadi... hehehe

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

bilik air ni masa kecik2...bila mandi suka menyanyi jer dalam bilik air...perasan retis...wakakakakaka....

Kisah Si Dairy said... reply to comment

paling tak suka bilik air yang kotor..tenang bila masuk bilik air yang bersih dan berbau harum...

Mimie Najib said... reply to comment

lepas ni kalau rasa2 xdapat ilham, silalah perah otak time dalam bilik air..haha

anis suryanie said... reply to comment

@Farah Waheda Wahidhehehe.. syok kan perasan sorg2.. pastu mst mak jerit dari luar, marah sbb duk memekak dlm bilik air... hehe