Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

my solemnization : henna!

Logo Design by FlamingText.com
okay, harini anis punya entry pasal berinai @ henna yang anis and incik asben pakai masa solemnization..

Kak Nadia nama diberi.. Kak Nadia datang rumah anis sehari sebelum masjlis.. dia datang dekat pukul 8 malam macam tu.. anis jumpa Kak Nadia ni pun through dia punya blogspot, NedHenna 

anis survey online semuanya, banyak jugak yang anis jumpa.. tapi kebanyakkannya mahal-mahal.. last-last yang Kak Nadia punya ni yang termurah.. anis ambik pakej pun yang termurah..

Pakej A (RM90)
-ujung jari (kuku - bride)
-atas tangan
-tapak tangan
-ujung jari (kuku-groom)

(design boleh pilih)

inilah rupanya selepas siap dilukis

yang ni pulak rupa belah tapak tangan

incik asben punya jari..hehehe

bila dah kering, henna yang diukir tu akan terkopek ngan sendiri.. serious time ni sangat geli.. macam ular salin kulit pulak.. dahtu bercorak pulak tu.. huhu

haaaa... tara! inilah rupa henna selepas kering and siap dicuci

terang giler kan warna die? sampai harini pun (hari ke 6 sejak di inai) still terang lagi.. cuma yang lukis belah tangan kanan dah pudar sebab tangan belah kanan banyak guna wat kerja.. basuh periuk belanga bagai.. hehehe

so.. kalau mana-mana B2B yang berminat nak try berinai ngan Kak Nadia ni, bolehla terjah blog dia.. NedHenna

  Logo Design by FlamingText.com

11 comments:

Kisah Si Dairy said... reply to comment

hamboi..cantiknya...warna pun cantik jugak...b2b boleh la try kan..

Normi Nieza said... reply to comment

cantik..

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

cantik... btw...selamat pengantin baru adikku sayang...semoga berbahagia sehingga ke jannah... *_^

SFaezah said... reply to comment

kemas hasil nyaa :)

anis suryanie said... reply to comment

@Kisah Si Dairy ala.. bukan b2b pon boleh je try.. hehehe

anis suryanie said... reply to comment

@Normi Nieza thanks! ;)

anis suryanie said... reply to comment

@Farah Waheda Wahid amin!
tenkiu kak farah! :)

anis suryanie said... reply to comment

@SFaezah kemas kan? sgt bpuas hati :)

Mimie Najib said... reply to comment

cantiknya kat tangan anis inai tu.
tapi kita tak berminat kat tangan sendiri..hehe.. then my parent, nak2 abah, mmng hramkan ank dia pakai inai lukis2 camtu..

Suria said... reply to comment

serius cantik henna anis tu!
kaler pn terang..corak tersusun cantik ^^

sarahhernyzar said... reply to comment

cantiknya henna anis.. suka design tu.. hehe :D