Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

my solemnization : nikah outfit

Logo Design by FlamingText.com
salam jumaat :)

before anis up entry pergi hanibulan kat krabi.. meyh anis up dulu entry outfit nikah anis time solemnization aritu..

1st of all, budgetnya sangatla save cost! well, u know me.. jimat + kedekut.. hehehe



1. veil @ shawl

on top, anis letak veil @ shawl yang anis DIY sendiri.. anis just beli kain shiffon kat nagoya.. 1meter RM7, anis beli 2meter.. just guntin bentuk 'D' ikut halfmoon shawl yang sedia ada..

pastu kat depan tu, anis jahit border lace y lebarnya cuma 1.5inch je.. 1meter RM 17.60, anis beli 2meter

pastu on top and hujung depan and belakang , anis jahitkan poddle flower / 3d flower yang anis DIY sendiri.. kain untuk buat podlle flower tu anis beli 1meter RM 2.50

dicampurkan sikit dengan green pearl bead various size and colour, pastu batu-batu kristal warna hijau bentuk water drop tuh.. bantai je la, tak tau nama! haha 


ini rupa veil / shawl anis dari belakang.. 




2. tudung

untuk tudung pula, anis beli tudung awning lembut warna putih, RM 8.00 satu
kat tudung tu sama jugak, anis just add on poddle flower / 3d flower and green pearl bead kat atas awning yang lembut tu


3. niqab

untuk niqab pula, anis just ambil lebihan kain chiffon yang anis buat veil / shawl tadi.. gunting je size 3 segi, agak-agak lepas tutup muka..
ada lebihan border lace yang anis letak kat shawl / veil, anis jahit kat niqab tu sikit.. bagi nampak berat and terletak.. 

nak pakai niqab ni, anis just pin kan saje kat atas tudung




4. baju @ jubah

untuk baju / jubah nikah anis pula, anis cuma beli jubah putih PLAIN kat 1st lady.. RM 45.00 je.. masa mula-mula beli memang nampak old-fashion

anis just add on border lace yang lebih kat hujung tangan baju tu sikit.. lain-lain, anis add on poddle flower / 3d flower, green pearl bead, pastu touch-up2 sikit sulaman putih yang asal dengan mini bead warna hijau.. huhuhu


5. kasut

haaa... kasut pulak..

kasut ni anis just beli kat downtown je.. RM 15.00 je.. and it's a flat shoes!

memikirkan akad nikah je pun, and anis pun pakai jubah and niqab.. so flat shoes camni ok dahla kot..

so, just add on jela apa yang patut...




6. handbouquet

last but not least, my HB.. yang ni pun last minit anis DIY.. kononnya nak guna baby's breath.. hahaha.. takpela, carry on untuk majlis resepsi 7 sept nanti.. hehehe :)




p/s : anis memang kedekut, nak-nak lagi kalau menda ni nak pakai sekali je.. lainlah kalau nak guna bertahun.. baru anis akan membazir.. hehehehe.. tapi tengoklah jugak majlisnya macam mana.. :)



  Logo Design by FlamingText.com

10 comments:

adrianna syaz said... reply to comment

Salam kenal anis..singgah dr blog me,him and life..sya b2b dr perak..:D

cikCT said... reply to comment

samalah kita!

beli atau buat baju biasa2 simple2 je pastu topup sendiri. save cost kat situ kan. hehe

chenta abBy said... reply to comment

anys nie rjin betol kn wat DIY,,hehehe,,dgn kje ag,,dgn blog ag,btw,,selamat pengantin baru..:D

Nurfaezah Abdullah said... reply to comment

walaupun DIY still nice :) jimat lah sikit hehe. daripada melaram lebih ye x kak :)

SFaezah said... reply to comment

anis tertarik sgt dgn kasut tu..dari kasut flat biasa terus nmpak glamour lpas diy! :)

Ainim Suju said... reply to comment

Anis...sangat kreatif la.. Ala, xkisah la kalau bajet sikit je tapi yang penting cantik. Kalau kreatif, xde masalah. Baguslah ANis..jimat tau kalau tau buat sendiri semua tu

Secret Of Shaila said... reply to comment

alamak...kreatifnya anis...cantiknya anis...arab lagi tuu...selamat pengantin baru..^^

Mimie Najib said... reply to comment

anis ni sangat2 kreatif la..semuanya menjadi..kalau kita la, mati akal kut..idea susah nak keluar..
cantik hasil tgn anis..

dear xila said... reply to comment

ni jimat byk ni kennnnn okela masa depan lg byk bnda penting dr semua ni hehe

C.T.K said... reply to comment

baaaaapak r...kreatif betul...yg plain boleh jd vogue..terbaik!!!cantek sangat2 :D