Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

nikah dulu, sanding kemudian

Logo Design by FlamingText.com 
happy monday comels!

b2b sekalian macam mana ngan wedding preparation? yang sehari dua lagi mesti dah tak menang tangan kan? serabut kusut dan sebagainya.. samalah ngan anis.. tapi anis relax je.. yelah tu, padahal dah nak migraine! 


harini anis still kerja.. rabu ni baru start cuti.. padahal nikah sabtu ni, 15 june 2013.. NIKAH JE.. itu pun nikah kat masjid.. anis sanding kemudian.. sebab tu relax je.. tapi dalam relax-relax pun tak menang tangan jugak.. nak siapkan langsir, nak buat platform untuk mini pelamin kat umah lagi padahal papa anis yang akan bertukang! hehehe nak susun-susun goodies.. segala bagai menda lah..

tapi, kalau nikah and sanding hari atau minggu yang sama syokla.. sebab penat sekali gus je, kusut masai pun sekali gus je.. macam anis, bulan 9 nanti kena kusut masai lagi sekali.. walaupun yang nikah ni dah setel.. nak fikir pasal baju lagi sekali, pasal goodies lagi sekali, fikir aturcara majlis nanti dan semuanya lah.. tapi, nasib baiklah majlis resepsi tu buat kat dewan.. kalau buat kat rumah lagi bergandalah jawabnya kekusutan masainya.. lagipun anis memang tak ada majlis bertandang.. kiranya, majlis resepsi anis ni nanti two in one lah.. senang and save budget! hehe okay, kami memang kedekut!

ada orang cakap, nikah dulu sanding kemudian leceh.. ada pulak yang cakap senang cerita.. sebab perbelanjaan bukan sekaligus.. so in between tu sempat kalau nak topup apa-apa yang patut.. bagi pendapat anis, nikah dulu sanding kemudian ada baik dan buruknya sendiri.. 

masing-masing punya pendapat sendiri.. bagi anis, yang mana wajib didahulukan tu, kita dahulukan.. at least tak ada lah jiran tetangga usha 2 macam bila encik tunang datang umah or bila hangout balik lewat ke kan? lepasni tak ada sapa dah nak usha 2 macam.. nak usha jugak usha lah, yang penting kami time tu dah jadi laki bini.. hehehe.. okayla.. til then, daaa :)

  Logo Design by FlamingText.com

22 comments:

Kisah Si Dairy said... reply to comment

buat sekali jerk senang...x payah buat 2 kali keje..jimat masa dan budget...hehe

Normi Nieza said... reply to comment

selamat penganti baru anis..:)

Farhana IezAna said... reply to comment

wah best nya cuti start ari rabu..ana ari jumaat baru cuti..huhu

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

dah mula busy la ni... he he he...bahang dah mula terasa... rehat secukupnya ek... nanti x derlah nampak letih... selamat pengantin baru in advance adik sayang kakak ni...

anis suryanie said... reply to comment

@Kisah Si Dairy itulah ikutkan hati memang nak buat sekali, tapi disebabkan pertukaran tarikh asal and clash ngan dewan and catering.. tu y susah tu.. kalau buat kat rumah takpe.. huhuhu..

anis suryanie said... reply to comment

@Normi Nieza belum lagi la akak.. hehehe

anis suryanie said... reply to comment

@Farhana IezAna lmbtnye ana start cuti? EL or MC la awal sket.. hehehe

cikCT said... reply to comment

gud luck anis!

selamat mengalami keserabutan.hihi

tp jgn fikir psl serabut tu sgt.. just enjoy the preparation tau :)

Miss Dilla said... reply to comment

tahniah anis... :)

Ainim Suju said... reply to comment

Wah..anis dh kawin.. bestnya. hee.. nikah kt mana nnt? masjid mana dik?

Mimie Najib said... reply to comment

bestnya anis dah nak nikah.. =)

oo..lmbat la sandingnya eh..waa, feeling 2x jadi raja sehari la ni eh.. =)

orked violet @ SYA said... reply to comment

Sya suke nikah dulu sanding few months later. tp sgt TAK SESWAI kalaw wat kt kg. nnti org ingt kawen free. or xde bajet. huhu

anis suryanie said... reply to comment

@cikCT BAIK EX B2B! hehehe dgr nasihat dr y berpengalaman :)

anis suryanie said... reply to comment

@Ainim Suju anis nikah kat masjid bandar kinrara.. puchong.. maila kak.. hehehe

anis suryanie said... reply to comment

@Mimie Najib best mmg best,hehehe.. nti mimie lak merasa..

a'ah, tau xpe.. dua kali merasa jadi raja sehari.. hehehe

anis suryanie said... reply to comment

@orked violet @ SYA nasib baik bukan wat kat kampung.. hehehe.. tu y susah kalau wat kat kampung tu.. nikah ni pun relatives je y datang.. wat makan pun xlebih untuk 100pax.. hehehe.. tu pun sewa restoran je yunx,buat buffet kat situ.. hihih

ISMA ILYA AHMAD PUAD said... reply to comment

moga dipermudahkan segala urusan ye anis.. kite dah settle dah, sekaligus, nikah dan majlis hari yang sama.. kelamkabut juga

tapi bila dah settle.. alhamdulillah, syukur selesai dalam masa satu hari..

anyway, anis jangan kalut2 sangat ek (ye ker? b2b mmg selalu kalut kan kan)

Robbi yassir wala tu'assir.. ameen

anis suryanie said... reply to comment

@Farah Waheda Wahid a'ah kak farah.. dari sabtu aritu dah buat-buat busy.. padahal tak busy mana pun..

ok sis, thanks tau! anis akan make sure mase akad nikah tu muke nampak fresh! hehehe

Hafiza AizZawa said... reply to comment

salam kenal.. selamat pengantin baru yer..

anis suryanie said... reply to comment

@ISMA ILYA AHMAD PUAD tau xpe, b2b mmg always kalut.. hehehehe

anis suryanie said... reply to comment

@Hafiza AizZawa salam kenal too! :) thx dear ;)

Unknown said... reply to comment

si anis buat nikah sahaja la..en.tunang zila pun dah banyak kali mintak nikah dulu..pastu bru sanding..anis rasa zila bole terima tak permintaan en.tunang tu..anis bole beri pendapat tak??