Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

oh suamiku! sudah seminggu..

Logo Design by FlamingText.com 
salam jumaat!

alhamdulillah.. harini cukupla 7 hari anis bergelar seorang isteri kepada +Mohd Furzani Md Shamsuri 

sepanjang 7 hari dilalui bersama sebagai pasangan suami isteri yang sah, semuanya berjalan lancar.. rutin harian pun lebih teratur disamping suami tercinta..

saat paling indah bila anis jadi makmumnya.. memang itulah yang selama ini anis idamkan.. syukur alhamdulillah! 

dalam masa 7 hari ni, anis dapati dia memang seorang yang penyabar dan sangat-sangat memahami.. walaupun dari zaman bercinta, memang dia macam tu.. dan selepas diijabkabul, sifatnya itu makin menonjol.. alhamdulillah.. anis harap semua tu kekal sehingga ke hujung nyawa kami berdua..

seronok rasanya bila tengok suami makan dari air tangan yang kita masak... walaupun anis ni tak pandai masak.. hehehe.. pagi ni, anis bangun lambat and tak sempat nak buatkan sarapan dan bekal.. cuma sempat buatkan air je.. tu pun rasa bersalah.. huhuhu! maafkan daku ya suamiku.. :(

seronok juga bila anis dah tak payah drive pergi and balik kerja..  suami yang hantar and jemput.. seronok keluar rumah sama-sama.. balik rumah sama-sama! indahnya hubungan suami isteri ni kan? hehehe

kenapalah anis tak kahwin awal-awal dulu? hahaha.. GATAL!

pape pun, jodoh pertemuan itu kan di tangan ALLAH.. and anis bersyukur sangat-sangat dengan jodoh yang telah ditetapkan untuk anis.. syukur alhamdulillah.. 

biarlah hubungan ni sampai ke jannah.. amin..

  Logo Design by FlamingText.com

21 comments:

Mimie Najib said... reply to comment

alhamdulillah..sekejap je dah seminggu.. =)
tak sabarnya nak rasai kehidupan mcm anis sekarang ni..moga diberi kesempatan untuk merasai sebuah kebahagiaan..

Nao Mei said... reply to comment

hihi...dengar citer pon cik akak nak terasa nak kawin juga eh..hahaha..gatal betol..hahaha...

bukan apa membina masjid nie perkara yang dituntut islam dan cik akak pon nak merasainya...hihi...sweet lah pengganti baru....

selamat pengganti baru sayang...jaga rumah tangga tu baik-baik.....Doa jangan pernah lupa k sayang...bangun lambat tu jangan amalkan ye..hihi...:)

anis suryanie said... reply to comment

@Nao Mei hahaha.. tulah, entah macam mana boleh telewat bangun harini.. nasib baik sempat lagi subuh.. hehehe..

btw, thanks cik akak.. anis doakan cik akak pun cpat2 merasa indahnya perkahwinan itu! cewahhh.. hehehe

anis suryanie said... reply to comment

@Mimie Najib kan cik mimie kan? kejap je.. pejam celik pejam celik dah seminggu dah pun..

insyaAllah, cik mimie pun akan rasa apa y anis rasa :) anis doakan semuanya dipermudah buat cik mimie dan tunang :)

Normi Nieza said... reply to comment

jeles tau ngn anis ni..hihik

anis suryanie said... reply to comment

@Normi Nieza akak, jgn la jeles2.. nti anis bg ole2 tau.. hehehe

ros_reeza said... reply to comment

Alhamdulillah.. dah selamat semuanya kan.. moga berbahagia dalam alam rumahtangga ni ye :)

Yan Ty said... reply to comment

Alhamdulillah Anis dah selamat berglar seorang isteri yang sah kepada si dia. Tahniah Ty ucapkan , semoga hubungan ini akan kekal hingga ke hujung nyawa. Congrats again.

SFaezah said... reply to comment

seronok nye aniss..kite ni lmbat lg nak rasa mcm tu.. :p

sarahhernyzar said... reply to comment

bahagianya tgk anis.. hehe. :) smga bahagia hingga Jannah.. aamiin.

Nurfaezah Abdullah said... reply to comment

semoga Allah melindungi rumahtangga kak anis dan suami :)

chenta abBy said... reply to comment

Seronoknye tgk org kahwin kn,,hehe,,congrats anys,,anys doakan abby cpt2 kahwin ok..hehe..

Mimie Najib said... reply to comment

amin..mekasih anis.. =)
time kita nanti anis dah bape bulan kawin..silap2 dah ada bby comey dalam prut dh..hihih

anis suryanie said... reply to comment

@ros_reeza alhamdulillah semuanya selamat.. thanks dear :)

anis suryanie said... reply to comment

@Yan Ty thanks dear, begitulah harapnya.. :) biarlah kekal ke hujung nyawa :)

anis suryanie said... reply to comment

@SFaezah sabar ye dear, xlama lagi merasa jugak.. :) anis doakan semuanye berjalan lancar utk faezah :)

anis suryanie said... reply to comment

@sarahhernyzar aminn~~~
thanks dear ;)

anis suryanie said... reply to comment

@Nurfaezah Abdullah thanks fae syg :)

anis suryanie said... reply to comment

@chenta abBy thanks dear :)nanti anis doakan abby cpt2 kawen tau :) pastu jgn lupe jemput anis k

anis suryanie said... reply to comment

@Mimie Najib hahaha.. xpres sgt tu cik mimie.. ;)

Topik said... reply to comment

semoga lekat dunia akhirat.