Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

pas nikah terus kena pergi kursus :(

Logo Design by FlamingText.com
okay.. terkejut seketika..
 
beberapa saat yang lalu anis received call dari admin..
 
 
admin : Cik Wan Anis Suryanie, matron and your sister pick up u punya nama untuk pergi kursus" 
 
me      : okay, bila ye? tarikh tu..
 
admin : 18 dan 19 june ni..
 
me      : okay.. boleh je.. kursus ape tu, and kat mana ye?
 
admin : Kursus Sterilization, kat KUCHING, SARAWAK. (gulp! telan air liur. rasa nak tertelan gagang telefon opis, senyap jap). Cik Anis? Okay ke?
 
me      : urrmmm, sebenarnya saya baru lepas nikah tu..
 
admin : oh yeke? tapi macam mana ni, diorang pick ur name ni cik anis.. semuanya ditanggung.
 
me      : (dalam hati aku happy jugak, tapi terus rasa bersalah and berat. nak pergi ke tak) urmmm, kejap ye, saya Tanya tunang saya dulu macam mana. Lagi 5 minit saya call balik inform.
 
 
 
so, anis terus call cinta hati mintak permission.. rasa-rasa korang ape reaksi die? huhu
 
 
memang dari suara die tu, memang nyata die pun berat hati nak lepaskan anis pergi.. tapi, die cakap takpelah.. 2 hari je kan.. pergi elok-elok nanti..
 
 
tapi anis tau, die berat hati tu.. sebab anis pun sama.. baru nikah kot time tu! inai merah dijari lagi kot.. huhuhu
 
Logo Design by FlamingText.com

14 comments:

Vee Lea said... reply to comment

Kuching, Sarawak - my location. Hahaha :P Ala, pegi la sama2. Alang2 honeymoon skali. Hehehhee.

Nory Zoulkefle said... reply to comment

apa kata bawak en suami sekali...alang2 berkursus boleh honeymoon skali..hehe

anis suryanie said... reply to comment

kalau bleh dh lame dh bwk tau.. tp xboleh.. lgpun mst die xpat cuti sbb next week tu cuti lagi, y tu bru btul2 hneymoon.. hehehe

anis suryanie said... reply to comment

tula sis, klu bleh kecikkan anis bwk je letak lam handbagg.. hehe.. xpela, 2hari je..

Princess Feyqa said... reply to comment

sbr ye sis! xpe lepas habis kursus balik boleh dah honeymoon hehe =)

solemnization same date ng majlis akak.. mjlis kahwin kita lambt kak tgu hbs sem 7 huhu means 1/2/14 huu, belah lelaki buat dulu sbb dh tempah date xleh tukar.. haishh sbr jela =.=

anis suryanie said... reply to comment

ohhh.. 7/9 ke solemnization? akak punye majlis 7/9 nti.. next week ni pun solemnization je pun... tp klu solemnization kite same.. bestla.. date kite same... so far date solemnization akak same ngn blogger ana.. 15/6.. hehehe

azihajieha said... reply to comment

bestnye dah kerja dan dah berumahtangga.. saya masih menanti saat itu! hahaha.. :) nice entry sis! susah tu nak berpisah dgn org yg kite syg wpun sekejap!

Amanda Suria said... reply to comment

Takpe la dear...2 hari je kan...

anis suryanie said... reply to comment

@azihajieha berumahtangga tu semestinya syok lah kan? hehehe.. tapi tang bekerja tu xbape nk syok sgt la dear.. hehehe

anis suryanie said... reply to comment

@Amanda Suria tu la akak.. seb bek 2 hari je.. huhuhu

Mimie Najib said... reply to comment

memang berat hati..kalau kita pun sama anis..kalau susah2, ajak en. abg nya sama la..alang2 blh pakej hnymoon skli.. apa2 pun, think positive ye dear.. :)

anis suryanie said... reply to comment

@Mimie Najib hehehe.. betul tu.. think positive.. takpe, honeymon bila-bila pun boleh.. peluang kursus bukan selalu..

Ainim Suju said... reply to comment

wah...lepas nikah terus kena kursus..kesian cik abg awak nnt kan..xpe dik..kejap je tu

Mimie Najib said... reply to comment

yup..betul tu..pergi je la..lagipun kerana kerja..bukan suka2 kan.. ;)