Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

tunggu, menunggu, ditunggu!

Logo Design by FlamingText.com 

setiap hari kita menunggu.. betul ke? ye lah, menunggu untuk pulang ke rumah.. menunggu waktu lunch break.. menunggu masuknya waktu solat.. menunggu traffic light dari merah ke hijau.. macam anis menunggu saat-saat bergelar isteri.. hehehe.. itu semua menunggu kan? yang pasti bukan penunggu..

okay, tak kesahla.. itu memang aktiviti menunggu harian.. sudah menjadi rutin dalam kehidupan kita.. 

TAPI!

macam mana pula kalau kita dah janji nak dating ngan buah hati, tapi die lambat? tunggu nak start meeting, ahli-ahli jawatankuasa pun tak nampak batang hidung? mesti sakit hati bukan? anis sendiri memang tak suka menunggu.. 


u all suke ke menunggu ni? kalau tak suka menunggu.. so PLEASE! janganlah kita buat orang lain menunggu kita.. kalau kita pun tak suka menunggu, orang lain pun tentu tak suka menunggu kita..

unless, betul-betul ada hal yang tak boleh dielakkan.. at least inform, maybe akan lewat.. ade jugak notification kan? ni tak, senyap je.. kita dah bertanduk menunggu.. tapi, kalau selalu sangat buat orang menunngu, dan asyik bagi alasan je.. orang pun naik MENYAMPAH.. and, for sure dah TAK PERCAYA kat kita.. betul tak?

so, janganlah jadi orang yang ditunggu dan buat orang lain menunngu, sesungguhnya masa itu sangat-sangatlah berharga..
  Logo Design by FlamingText.com

3 comments:

Mimie Najib said... reply to comment

paling tak suka kena tunggu2 orang..janji pukul 12.pkul 1 baru smpai..adeh..geram.dalam hati sabar..

anis suryanie said... reply to comment

@Mimie Najib hahaha, memang geram.. ingat kite tunggul ke ape.. kite ni punyela cantik tapi kena menunggu cam tunggul pulak kan? hehehehe

Ainim Suju said... reply to comment

akak mmg xsuka tunggu tp still can tolerate kalo org tu pny alasan yg logik