Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : 1st check up!

Logo Design by FlamingText.com
masa 5weeks preggy.. rasanya masih terlalu awal kalau nak booking.. so anis pun tunggu til my pregnancy was about 7weeks..
 
at 1st, anis sendiri confuse.. tak tau nak booking kat gov (KKIA) or private je.. walaupun anis ni nurse gov.. tapi anis sebenarnya sangat-sangat malas nak menunggu kat KKIA tu.. dah la lambat.. kan? ramai pulak tu.. so rasa macam tak kuasa pulak..
 
so lepas anis dah discuss ngan en suami.. dia cakap check up kat private je lah.. anytime boleh pergi.. yang penting dia boleh ikut sama.. lepastu boleh claim ngan company dia nanti.. sebab nak pergi check up kat en suami punya panel jauh sangat dari rumah..
 
so.. 1st chec-up baby.. ngam-ngam 7 weeks.. anis pergi private klnik kat Bandar Sri permaisuri Cheras je.. Klnik Putrijaya.. doc perempuan melayu kita.. and memang dia specialise in gynae & obs.. masa 1st check up tu siap scan lagi.. tapi belum Nampak baby punya heartbeat.. just nampak sac dia je :(
 
doc tu cakap don't worry.. normal je tu.. ade sesetengah mummy 9 weeks or 10 weeks baru Nampak clear heartbeat.. fuhhh.. lega.. anis ingatkan sebab anis gemok or banyak lemak sebab tu xnampak.. doc tu gelak je kat anis.. hehehe
 
so anis punya TCA another one month.. tapi next week or next two week nak datang scan saja pun boleh.. scan 2d je lah.. kat situ takde 3d or 4d.. so total consultation and scan/ultrasound was only rm48.. murah dah tu kan? ke ada yang murah lagi? hehehe
 
Logo Design by FlamingText.com

3 comments:

S. Faezah said... reply to comment

lama xdtg siniii..take care yer anis & baby!^^

Maria Firdz said... reply to comment

Tahniah... Take care...

anis suryanie said... reply to comment

@S. Faezah thank you dear :)