Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : mulut makcik-makcik

Logo Design by FlamingText.com
kalau anis cakap mulu makcik-makcik.. apa yang u alls semua bayangkan? makcik kepoh sebelah rumah? makcik celupar bak murai hujung kampong? hehehehe... mesti yang -ve aje kan?
 
ceritanya macamni..
 
last Saturday.. anis pergi majlis doa selamat makcik belah en.suami anis.. sepupu en.suami nak sunat minggu ni.. so macam biasa lah kalau dah makan-makan macamtu memang ramai lah orang yang akan attend kan?
 
dah lepas siap makan-makan and siap muntah (satu kepastian!) anis pun lepak-lepakla depan rumah.. lepastu kat situ kebetulan ada sorang makcik ni tengah sembang-sembang dengam MIL anis.. lepastu dia Tanya la MIL anis..
 
 
"eh, ni menantu yang nikah haritu kan?"
 
"a'ah.. yang nilah.."
 
"dah ada isi ke belom?"
 
"ehh.. dah ada dahh.. tu Nampak lesu tu, asyik muntah-muntah je"
 
"lambat jugak lekat ye.. nikah bulan 6 lagi kan?"
 
"diorang tu ikotkan nak hold setahu dulu, tapi rezeki tu awal"
 
 
 
haihhh meluat pulak aku dengar.. terus masuk dalam.. nasib baik MIL pandai cover..
 
makcik-makcik memang macam tu.. ada isi awal kecoh, lambat ada isi kecoh, kalau tak ada isi lagi la kecoh.. pape entahh.. huhuhu
Logo Design by FlamingText.com

3 comments:

Ainim Suju said... reply to comment

normally kalau makcik2 style kepoci memang macam tu. kalau lambat kahwin lagi kena bahan

Sya Mimie said... reply to comment

biasalah anis.. mulut orang kan.. susah nak ditapis.. biarlah ada ank cepat.. apa gunanya dah nikah kan?
kita ni masih baru.. belum la ada orang tnya.. sok2 x lekat lagi, mau kena sedas jgk kut soalan camtu kan..

Normi Nieza said... reply to comment

semua salah..huhu