Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

rezeki berganda

Logo Design by FlamingText.com
duduk tak kena, berdiri tak kena, tidur pun tak lena, makan kenyang je.. hahaha.. period dah sepuluh hari lewat (semalam la 11/11/13).. nak buat UPT macam malas and tak yakin.. sebab last mont pun sampai 3weeks anis lewat period.. buat UPT -ve je.. selang few days period.. ahahaha.. kempunan en suami..
 
tapi, last month anis sendiri tak rasa yang anis preggy.. saja gatal2 tangan nak buat UPT.. hehehe.. so semalam dan hari sebelumnya.. anis muntah-muntah bila start je berus gigi tu masuk mulut.. oh! how come!! so suddenly.. anis jugak dah perasan anis tak boleh makan bawang.. bila makan je mula rasa something wrong somewhere.. last-last keluar balik bawang-bawang tu.. huhuhu
 
semalam anis EL.. memang tak g kerja, sebab tak larat sangat.. and then en suami pulak ajak teman dia pergi interview kerja baru.. ikut je lahh... dah balik tu, kami singgah makan-makan jap.. perut pun dah kebulur.. lepas makan tu, en suami receive call.. esok kena lapor diri kat tempat kerja baru.. syukur Alhamdulillah..

on the way balik, anis singgah beli UPT.. sampai umah, anis still duk pegang kotak UPT.. nak cek ke tak nak.. suppose to be pagi-pagi cek UPT, sebab time tu kita punya HCG pekat dalam urine tu.. so, anis pun decide nak cek pagi nanti lah..

badan rasa penat, anis pun lena la kejap.. en suami duk kat depan layan ps3.. bila anis bangun tidur dah jam 6 petang.. haih! tak senonoh bini orang ni tidur.. hehehe.. suddenly anis rasa breast anis sangat-sangat sakit.. ngilunye tak tau nak cakap macam mana.. anis nekad nak buat UPT..

jeng.. jeng.. jeng..

punya la nervous, takut nak tengok.. tada! 2lines appears!! syukur Alhamdulillah rezeki berganda.. mungkin en suami dapat kerja tempat baru pun disebabkan rezeki anak.. kan?

anis pun mandi siap-siap, solat asar.. baru anis panggil en suami kat depan.. tak cakap banyak, tarik je dia suruh tengok.. amboiii, bukan main seronok dia.. sampai bergenang air mata.. en suami cakap, baru dia faham macam mana rasa happy bila dapat tau nak jadi ayah..

and then, anis terus dapat layanan 1st class bak puteri.. hehehehe...

 
Logo Design by FlamingText.com

9 comments:

cik mah said... reply to comment

Tahniah anis...jg diri elok2 ye..kn bnyk berehat n jgn wat keje berat tau....

Maria Firdz said... reply to comment

Tahniah anis... Take care ea...

S. Faezah said... reply to comment

congrats anis..cepat rezeki anis..take care dear :)

Fiqah said... reply to comment

Congrats..jaga diri elok2.enjoy the journey

Ainim Suju said... reply to comment

Wah...Tahniah Anis.. dah nak jadi mak org dah ni

sYaFiNaS said... reply to comment

Tahniah anis..

Normi Nieza said... reply to comment

wah..tahniah..:)

Normi Nieza said... reply to comment

wah..tahniah..:)

Sya Mimie said... reply to comment

waaaaaa...tahniah anis.. =)
kita pula rasa nak bergenang airmata..over je kan.. yela, bila dah maried, tentu berharap cepat pregnant kan.. :')
sama mcm suami sya.. tp belum ada rezeki lagi nak lekat awal..doakan tuk kita ye.. ;)