Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : dah tendang-tendang, dah lompat-lompat

Logo Design by FlamingText.com
23 dec 2013.. isnin yang lepas anis ditemani en.suami pergi check-up buat kali ke 2.. kali ni we all excited sikit.. yelah masa 1st check-up dulu bila scan still tak nampak hearbeat baby..
 
so agak2 dalam pukul 8 malam anis pun pergi la klinik.. hurmm, ramai pulak orang malam tu.. menunggu jugakla.. selalunya tak ramai sangat.. anis beli air mineral sebotol kecik.. minum sampai habis, sebabnya anis lupa nak tahan kencing.. hehehe.. nak scan nanti tak nampak clear pulak..
 
so.. bila dah sampai turn tu.. agak nervous jugakla.. masuk je, doc terus suruh baring nak scan.. anis cepat2 panggil en.suami suruh tengok sekali..
 
Alhamdulillah.. dah nampak baby anis.. nampak tangan, kaki, kepala and heartbeat! syukur Alhamdulillah.. apa yang best, kebetulan masa scan tu, baby tengah gerak-gerak..  kaki dia cam tengah menendang.. lepas tu siap lompat-lompat lagi.. gelak kami dibuatnya. termasuklah doc tu.. en.suami orang paling happy..
 
my precious :)
 
 
kalau dapat 4D mesti lagi clear kan.. hehehe.. tapi 11weeks ni muka dia still tak nampak clear.. cuma jari-jari tangan and kaki dah sempurna terbentuk.. jantina pun dah complete terbentuk.. cuma masih terlalu awal and baby terlalu kecik.. so mustahil kalau nak tengok jantina baby masa 11 weeks ni..
 
tak sia-sia jugak jadi nurse and belajar semua tu.. at least sedikit sebanyak tau la.. tapi, zaman sekarang ni dah canggih.. dunia hujung jari.. anything boleh google.. kadang-kadang knowledge sesetengah dari kita ni mengalahkan doc.. sebab tu sekarang ni, tak puas hati je.. boleh sue.. doc and nurse dah tak boleh nak putar belit cerita.. kan? hehehe tapi anis bukan nurse camtu tau :)
Logo Design by FlamingText.com

6 comments:

Fiqah said... reply to comment

enjoy the journey...

Nory Zoulkefle said... reply to comment

bestkan...
nory sekarang nak masuk 7 bulan..
lagii sakan si kenit ni menendang, melompat segala...sampai senget2 perot dibuatnya...hehehe

Fyka said... reply to comment

Alaaaaaa comelnyaaa..
tggu msok bln ke 4,rasa segala tendangan dia plak nnt..
tanjat mama dibuatnya.

cik mah said... reply to comment

Alhamdulillah....seronok sngt saat2 dgr heartbeat tu kan....

Sya Mimie said... reply to comment

comelnya skodeng bby.. :)

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum.. subhanallah. bestnya tengok baby dalam perut! saya scan bila baby dah besar.. tahu2 dah lengkap.. Allahuakbar. seronoknya. jaga diri baik2 tau anis ~~~