Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : 2 pasang je..

Logo Design by FlamingText.com
alkisahnya bermula pada hujung minggu lepas.. alkisah mommy to be yang kononnya ingin membeli barang baby buat pertama kalinya... ape yang anis duk aim, nak cari breastpump!
 
 
jualan gudang baby outlet pjs 11/1
 
last sabtu.. 25/1.. anis with en.suami and my kakak sulong.. who is also mommy to be.. sudah berniat untuk ke expo baby.. 7th maternity and kids expo kat mid valley tuh.. tapi disebabkan en. suami
kerja awal pagi.. and balik lewat tengah hari.. so we all pun decide nak pergi hari ahad je.. just nak pergi  jualan gudang baby outlet (PJS 11/1)..
 
tengok iklan macam bombastic.. sekali sampai nasib baik kami yang tak spastik.. alala.. jualan gudang macam pasar pagi yang tak laku je.. hehehe.. barang memang tak banyak puan.. sekadar clearance stok-stok zaman purba yang dah berhabuk..
 
ada yang murah sangat-sangatlah murah.. especially mitten and booties die.. gila! RM3 dapat 6 pasang!! (3pairs of mitten and 3 pairs of booties) apalagi anis ngan kakak anis pun sakan dan pulunla duk pilih menda alah.. en.suami pun sama naik duk pilih menda alah tu.. cuma en.suami banyak berkenan yang girlie.. pinky minky and ribbon2 gitu.. tapi untuk selamatkan keadaan anis just pilih color universal.. cam hijau, kuning, koko, putih and biru (xsemestinya baby boy je boleh pakai biru kan? tapi kalau baby boy pakai pink memang cam pelik la pulak kan? hehehe)
 

 
 
set mitten booties + hats pulak cuma RM8 je!! comel-comel pulak.. ada kepala giraffe, mickey & Minnie, tweety and so on.. bla..bla..bla..
 
baju pulak.. anis rasa murahla kot.. sebab 1st time.. sepasang ada yang rm12.. rompers pun sama.. ada yang Rm14.. tapi kakak anis cakap tu harga standard la.. yelah, dia dah ada anak sorang.. so dah biasa beli-beli baju2 baby ni..
 
kat sunway ni. stroller bagai, carrier, car seat pun ada.. tapi normal price je la.. breastpump pun ada tapi tak banyak pilihan pun.. so dah siap beli-membeli and pilih memilih.. boleh lah bayar kan.. nak kata banyak tu takdelah banyak mana pun.. sikit je.. 1st time kan? still confuse.. hehe
tapi niat nak beli sepasang 2 baju tu memang kelaut la.. termasuk jugaklah dalam 4 pasang baju dalam bakul tu.. hehehe
 
dah siap bershopping yang tak macam shopping kat sunway tu.. jam baru menunjukkan 3.30++.. terasa masih terlalu awal.. niat dihati asalnya nak balik je rumah bila en.suami tanya.. tapi, tiba-tiba anis rasa, why not terus ke expo mid valley tu.. esok tak payah keluar dah.. boleh stay kat rumah je..
 
en.suami senyum je.. dah masak sangat dengan wifey die ni.. cakap lain, tapi buatnya lain.. so we all teruskan ke mid valley..
 
 
7th maternity & kids expo, mid valley
 
sesampainya kat mid valley tu.. menda 1st yang memang we all dah expect adalah pasal parking! kalau weekend biasa pun susah nak parking, inikan pula weekend yang ada expo.. memang harapanlah nak dapat parking kan.. petang pulak tu.. memang semua zon full.. sebab takde pilihan en.suami pun masuklah parking cititel punya.. walaupun kami tahu parking kat situ rate die per entry rm20.00.. tapi takpelah.. daripada pusing sampai berjam-jam kan?
 
lepas je park kereta... jejak je kaki dalam mid valley tu.. bersepah-sepah stroller and balloon! semak pemandangan.. nak berjalan pun selisih bahu.. belum masuk exhibition hall lagi tuh.. adehhh.. tapi disebabkan perut dah lapar, kami recharge energy dulu kat food junction tu.. dah kenyag baru boleh meredah lautan manusia kat dalam exhibition hall tu..
 
as I expexted.. sangatlah ramai.. nak register pun still beratur.. tapi takdelah lama cam nak register carnival career yang jobstreet tu.. tu memang sakit hati kalau nak kena Q.. huhuhu.. dah register dapat stau table calendar tajaan pureen.. cute mute gituh haaa...
 
 
masuk hall 1.. pusing pusing usha-usha.. anis just beli rompers yang satu box ade 4rompers and 6 stokin.. nak singgah kat booth-booth breastpump memang tak ade selera la.. bukan apa.. anis tak bolehla kalau bila terlalu crowded.. nak dengar orang explain asyik kena langgar je ngan stroller and mereka-mereka yang lalu lalang.. dahla sorang-sorang jalan macam nak kejar keretapi.. stress mak nyah!
 
 last-last tak beli pun breast pump.. dari hall 1 sampailah ke hall 3.. yang anis beli baju and rompers, barut perut, towel, blanket.. menda-menda macam tu.. tu pun banyak anis pulun beli kat purren.. sebab ade yang sepasang cuma rm10.. baju tangan and seluar panjang yang lubang-lubang tu.. tu pun duk berebut-rebut ngan mereka-mereka yang ramai.. en.suami just tengok dari luar.. tolong pegangkan barang.. bukan die taknak masuk.. tapi die cakap biarlah ibu-ibu yang berebut.. tengok perot semuanya pun dah macam tunggu hari je.. hehehe
 
tak lama pun we all buang masa kat expo tu.. dah siap beli apa yang patut. we all masuk aeon jap.. saja nak survey and compare harga-harga barang.. ada yang murah and beza sampai rm 10! contohnya blanket.. and ada yang sama je harganya.. so, rasanya takdelah rugi sangat pun kalau tak pulun time expo tu.. baby wipes yang value pack pun beza lam 5posen je.. haih, kalau anis la, dari kena langgar ngan stroller and bakul2 ibu-ibu yang rakus shopping kat atas tu, baik anis beli kat bawah dalam aeon beza cuma 5posen je.. jiwa pun tak sakit.. darah pun tak naik.. biasalah, time preggy ni emosi memang kelaut.. cepat je nak melenting.. hehehe.. yang mana murah tu berbaloi lah kan.. macam breast pump tu.. time expo memang beza sangat banyak daripada harga biasa..
 
so.. anis rasa daripada membeli secara rambang semasa expo.. ingatkan semua murah.. better survey dulu harga.. so takdelah nanti bila tengok balik tempat lain rasa rugi.. yang mana murah berbaloilah beli.. lagipun kawan anis cakap tahun ni harga barang semua dah naik.. tak macam expo tahun lepas.. still murah-murah and banyak free gift.. takpelah, takde rezeki kan? next expo kita tengok macam mana :)


 
so, kesimpulannya.. bukan 2pasang je.. tapi 12 pasang baju! hasil tangkapan dari sunway ke mid valley.. orang perempuan.. memang macam tu.. en.suami just geleng kepala and senyum je.. kelakar katanya tengok gelagat bini beli baju macam esok nak beranak... hehehe.. kakak anis pun tak sampai banyak tu.. padahal dia yang nak beranak dulu.. hehehe
Logo Design by FlamingText.com

1 comment:

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum anis, bestnya! sheila tak pergi expo mid tu.. tak sanggup la nak bersesak. hehehe. lepas scan jantina pergi kedai baby Marissa kat Shah Alam, dengan Fiffy kat sg bloh. beratus habis oiii. skrg tinggal cari set breastfeeding dengan berpantang je ~~~