Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : breastpump? which one?

Logo Design by FlamingText.com
bercerita pasal breastpump.. memang tak berkesudahan.. puas sudah di review post-post blogger-blogger lain mengenai breastpump..
 
ada yang sangat mahal harganya, tapi anis yakin function die tiptop.. cam MEDELA FREESTYLE, AVENT PHILIPS and so on.. ada yang sangat murah.. tapi anis tak yakin pulak.. beli-beli kang tak function.. ada jugak yang sesuai brand A tapi sesuai dengan brand B.. ada yang sesuai dengan bran B tapi tidak pulak brand A.. haishh.. macam-macam..
 
manual breastpump? electric breastpump? battery operated breastpump?
 
setelah berminggu-minggu anis duk mentelaah blog, facebook, forum and feedback kawan-kawan.. anis dah decide nak beli brand ape and jenis ape.. ada la dalam 1-2 yang anis rasanya sangat tertarik dari segi HARGA (of course la kan?) FUNCTION, RUPA PARAS and BERAT@SAIZ..
 
 
 
1. Snowbear Advanced Electric Breastpump
 
- murah! itu yang penting around RM180-190 (tanpa pakej, single item b/pump sahaja)
- yang ada pakej pun ada, up to rm270++
- cantik and kiut!
- feedback mommies kat page FB banyak y cakap bagus, kata mereka TAK SAKIT, SENANG DIBAWA, CEPAT, SUCKINNG STIMULATION CAM BABY..
 
nak details lagi? ok.. baca yang ni pulak..
 FEATURES
AUTOMATIC SUCK-RELEASE-CYCLE sama macam hisapan bayi
3-LEVEL of sucking modes. Boleh adjust FREQUENCY berbeza utk keselesaan paling optimum.
LET DOWN CEPAT - Less than a minute
SUSU SENANG DAN CEPAT KELUAR
Suction KUAT dan TAK SAKIT
CEPAT mengosongkan Miss 'B'
PORTABLE DAN MUDAH DIBAWA KE MANA-MANA
Boleh pakai 4xAA BATTERY juga
Parts SIKIT dan SENANG PASANG
TIADA masalah backflow. CLOSED SYSTEM.
KECIL dan RINGAN
Kualiti material yang SOLID dan DURABLE - Rasa memegangnya sangat BEST macam pam mahal.
SILICONE MASSAGER yang LEMBUT dan rasa BETUL2 MENGURUT Miss 'B'
 
 
 
2. Medela Harmony Manual Breastpump
 
-boleh tahan tak murahnya unutuk manual, tapi anis tertarik dengan function and feedback mommies2 lain.. around RM199-RM269 (depends pada penjual)
-boleh tahan canti dan kiut!
-of courselah senang dibawa
-tak lenguh tangan cam manual breastpump lain
 
 
FEATURES

✔ Pemegang ergonomik berpusing untuk keselesaan maksimum dan fleksibiliti
✔Pemasangan dan pembersihan yang mudah
✔Breastpump manual yang pertama seperti hisapan bayi
✔Sesuai dengan botol bayi yang paling standard
✔Tidak memerlukan bateri
✔Parts sikit untuk memudahkan pemasangan


 
so.. dua ni je lah yang menarik perhatian anis buat masa ni.. tapi masa akan datang tak tahulah kan? mana lah nak tau kalau ada brand baru yang lagi okay.. so, tunggulah.. maybe next month anis akan beli breastpump ni.. nak beli sekarang rasanya masih terlalu awal.. hehehe :)


 
 
 
Logo Design by FlamingText.com

6 comments:

Normi Nieza said... reply to comment

comel jer..:)

cik mah said... reply to comment

Mmg pening nk pilih...semuanya bergntung pd bdget n cara kita nk handel...gud luck untuk pilih...

Sya Mimie said... reply to comment

buatlah pilihan yang terbaik ye anis.. ibu bekerjaya mmng pening bab camni.. :)

Fiqah said... reply to comment

Saya nasihatkan beli manual dulu..kalau ada bajet nanti belila FS.Tp kalau bajet kurang sy cdg spectra M1.Kesesuaian tu sbnrnya ikut corong.Moto tu xde kena mengena.

http://pelangipagibeautiful.blogspot.com/2013/12/how-to-choose-your-breastpump.html

S. Faezah said... reply to comment

bestnya survey brg for baby..mesti excited :D

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum anis, sheila nak beli snow bear tu. tengah promosi rasanya, siap dapat banyak free lagi. hiewhiew..