Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Kedai Ikan Hiasan Jalan Pasar Pudu!

Logo Design by FlamingText.com
akhirnya tercapai hasrat dan niat di hati anis ni nak pergi ke Pasar Jalan Pudu pada hari ahad lepas.. hehehe.. semuanya adalah gara-gara ikan hiasan.. macam yang anis dah cakap dalam entry yang sebelum ni... [entry ni] kemaruk ikan punya fasal kan.. hehehe
tak jauh pun dari rumah anis.. dalam 7 minit je kalau tak jammed.. lagipun masa anis pergi ni pagi lagi.. dalam pukul 10 macam tu.. nasib baik en suami pun minat dengan hobi @ kemaruk time preggy anis ni.. hehehe.. dialah yang ajak anis pergi sebenarnya.. :)
sesampai je.. belum parking lagi, dari tepi jalan dah nampak deretan-deretan kedai ikan tu.. yang dilambak atas jalan pun ada.. maksud anis ikan dalam plastic la, dia dah packing siap-siap.. kiri kanan jalan kedai ikan hiasan.. memang makin kemaruk la anis.. en suami pun sama, tak tau nak tengok yang mana satu.. hehehehe
  



harganya boleh tahan la murah.. paling murah rm 0.40 seekor sehinggalah yang cecah ratus dan ribu.. bergantung pada jenis ikan.. lagi rare lagi mahal...






anis beli ikan belang2 sepasang RM 1.00, ikan dalam plastic siap2.. ada 2 pasang RM 5.00, ikan sepat bandar sepasang RM 2.40, ikan bandaran RM 1.00 seekor, ikan pelaga RM 5.00 seekor, aquarium plastic petak kecik 2 RM 7.00 (untuk ikan sepat n puyu yang anis ambik kat kampong), aquarium plastic bulat kecik 1 RM 2.50 (untuk ikan pelage).. lepastu en suami beli ikan kirai emas RM 10.00 sepasang, beli lampu aquarium (blue LED) RM 20.00, pastu beli makanan ikan satu paket yang agak besar (pallet kecik) RM 3.00.. hehehe.. aquarium macam anis beli haritu pun banyak kat sini, jauh lebih murah pulak tu.. RM23.00 je! lagi besar dari tank kaca anis tu.. huhuhu.. ruginyaaaaa...
ini je lah.. hehehe.. soon nak jinak2 ngan dunia aquascaping la plak.. ehehe poyo!

so next time tau dah kalau nak cari baranng-barang macam ni kat sini sangat murahh...
selain dari jual ikan hiasan, kat bahagian depan tepi-tepi jalan ada jual macam-macam lagi.. pasar basah pun ada kat belah belakang.. tapi tak payah masuk la, sebab ada pork! huhuhu
ok la... itu je nak cite.. hehehe
Logo Design by FlamingText.com

6 comments:

Anonymous said... reply to comment

Tumpang tanye, akuarium rm23 tu besar mane?

Anonymous said... reply to comment

Tumpang tanye, akuarium rm23 tu besar mane ye?

Malay Operion said... reply to comment

Syarikat kami mengadakan promosi yang hebat! Kami servis untuk membina laman web e-commerce dan juga web informasi.
Sesiapa yang berminat dengan perkhidmatan laman web bolehlah melayari http://perkhidmatan-lamanweb.operion.com.my/ untuk menghubungi kami.

Anonymous said... reply to comment

Salam. Mane nak cari ikan puyu ye?

Tq

Anonymous said... reply to comment

besar kolam mandi..hahahhaa

Anonymous said... reply to comment

Hi. Dah lama dengar tentang kedai pasar pudu ni. Dia ada jual ikan koi pure japan tak? Byk yg dkt Malaysia ni tipu orang bagi koi lokal/taiwan/thailand etc. Yang jual pure pun over mark up harga. Thanks helping.