Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : 3D/4D scan 20weeks!

Logo Design by FlamingText.com
okay.. inilah cerita mommy to be yang sangat excited and so eager nak tau GENDER baby lam tummy ni.. hehehe
 
okay.. last thursday anis ada call Kinik Sofea ni (credit to mommies +Sheila Salim ) tanya fasal 3D/4D scan, katanya kalau nak skodeng gender baby 5month dah boleh tengok dah.. so anis pun nekad la ingat nak pergi skodeng malam tu jugak.. tapi malangnya doctor tu tak ada malam tu.. hampa kami laki bini.. habis area cheras and ampang anis try call tanya.. and most of it kena booking dulu.. kalau walk in pun mahal.. up to RM180! huh.. baik booking ngan Jezzlyn yang famous amous tu.. RM120 jer..
btw, kat Klinik Sofea ni pakej 3D/4D sekali ngan CD RM80 je! murah kan?

 
okay.. the next day.. friday.. anis try call lagi sekali Klinik Sofea.. nak comfirmkan doctor ada tak malam ni.. buatnya dah sampai ke Puchong tu, doctor pulak tak ada bazir pulak naik MEX dari cheras ni haa.. huhu.. Alhamdulillah, doctor tu ada.. bertambah excited kami laki bini.. en.suami sampai post kat FB tak sabar-sabar nak balik kerja.. hehehe

 
so.. haritu anis pun pergilah kat Klinik Sofea ni.. dalam lepas maghrib macam tu kami sampai.. Nasib baik.. anis orang ke-2.. tapi doctor sampai lambat, dekat 8.30pm baru sampai.. anis siap makan burger sebijik and habiskan sebotol air bliss botol besar tuh.. hehehe.. jenuh jugak menunggu..

 
sampai je anis punya turn, punyalah nervous dia lain macam.. macam nak ambik test JPJ jalan raya pun ada.. hahaha.. kena soal siasat ngan doctor jap, then time for Ultrasound!

 
20 weeks still kecik doctor cakap, kalau nak tengok muka baby still tak kembang elok lagi.. kurus lagi time ni.. tapi takpa.. kita focus on gender.. hehe.. godek punya godek.. tadaaaa! doctor tu pun tunjuk lah.. as I expected before.. and naluri ibu anis selama ni sangatlah tepat.. PINK is the winner :)

 
i'm expecting a PRINCESS :)

 
frust bukan main en.suami.. baru die berangan nak belikan rompers Liverpool kalau dapat hero.. tapi frustnye kejap je.. lepas tu en.suami pulak yang excited nak pergi expo kat KLCC nak pergi cari rompers pink katanya yang ada ropol-ropol.. haha lawak kan?

 
okay, back to ultrasound punya cerita.. baby's growth okay.. estimate weight 381g.. EDD awal sehari daripada EDD based on LMP anis.. okaylah, janji baby sihat kan? heart rate semua okay, 156/minit.. tulang belakang pun semua cukup and okay.. Alhamdulillah..

 
cuma nak tengok muka tak dapat-dapat.. die tutup ngan tangan.. amboi pemalu sangat rupenye anak dara ibu sorang ni.. hehehe.. en.suami cakap tak puas hati sebab tak nampak muka.. so 28weeks nanti dia ajak buat 3D/4D lagi sekali.. anis okay je.. maybe buat dekat Dr Yuslina kat Klinik Perdana Sg Besi kot.. sekali ngan details terus, RM90.. takpun book si Jezz tu ke.. kan? hehe..

 
sorrylah, anis tak tempek picture.. sebab muka memang tak nampak.. puas sudah digodek-godek.. nanti 28weeks anis tempek pic dia.. takpun tunggu reality nanti lah kan? hehehe
 
 
 
 
* Klinik Sofea
No. 36, Ground Floor,
Jalan Pu 7/3,
Bandar Puchong Utama,
47100 Selangor
Tel 03-8061 9628
 
(belakang pasaraya sakan, depan Aeon Big)
Logo Design by FlamingText.com

9 comments:

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum anis, heee yeayy dah tahu jantina! suami sheila pun excited nak beli romper liverpool tu! hehe dapat geng bola katanya. hehee btw next week sheila g scan lagi. untuk 28weeks punya, nak check details sebab baby still songsang lagi. doakan sheila ye Anis Y____Y

(●*∩_∩*●) said... reply to comment

Serius excited! Sue scan tgok gender masa 19 weeks..mmg jelas..pastu nak tgok muka time 25 weeks..nampk jelas dah cume xde lemak sgt...anis scan 28 weeks tu mmg okey sgt la..sedang molek sbb sue scan lg time 32 weeks, dah bambam dah baby..xjelas sgt sbb kena tutup dgn uri n tali pusat..
Gud luck anis :)

anis suryanie said... reply to comment

@Sheila Salim waalaikumussalam Sheila :)
okay anis doakan baby Sheila cepat pusing ke bawah.. don't worry InsyaAllah dengan izin Allah.. semua akan ok..

itula pasal, syok la.. dah dapat tau gender.. nak beli brg2 pun syok sket.. hehehe.. suami2 kite geng YNWA rupernya.. hihihi..

Sya Mimie said... reply to comment

assalamualaikum anis..
waaa, bestnya dah tahu gender bby.. hihi
mcm kita baru nak masuk 3bulan. so lambat lagi la nak skodeng gender dia walaupun ayh dia excited mcm2.. hihi

Zila Zainal said... reply to comment

hehe teringat masa nak tau first time dulu. excited sangat

Princess Feyqa said... reply to comment

Bestnye sis dh tau gender! Fiqa dah 14weeks tapi rasa mcm nak scan gender sekarang jeee hehe. Asben fiqa sibuk la ckp boy.. Xpe kita tunggu lagi 6 minggu.. Boy ke gegirl hehe

Honey Lalala said... reply to comment

Tahniah dear! Geng la kita XD

dalila said... reply to comment

huiii..bestnye kan bile dh tau gender..br excited nk bli baju2 bby..

bayi ibu said... reply to comment

3d 4d scan malaysia , boleh refer www.3d-4d-scan-malaysia.com atau www.bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia untuk latest package ye ... kalau tidak jumpa muka baby FREE , jantina tak nampak free untuk 22minggu keatas , REFUND kalau jantina salah .. guarantee services ye ... 5d scan>> HDlive juga available di ampang , boleh refer kat facebook untuk latest update sonographer bertugas termasuk miss jezzlyn, miss celynn, miss shanice , miss ada , miss irene di facebook >> https://goo.gl/53vyFG ... cuba klik link ni ye.. sebarang masalah semasa booking online sila sms 0176202933/0164383366 (SMS sahaja) , book sahaja bayar semua lepas scan.