Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : motherhood expo @ KL Convention Centre

Logo Design by FlamingText.com

Pada hari jumaat lepas (28/202014) bermulalah expo motherhood yang diadakan di KL Convention Centre, sehingga hari ahad lepas (2/03/2014). Mesti ramai mommies semua terjah expo ni kan? termasuklah anis.. hehehe

Nawaitu anis pada asalnya, nak pergi expo ni nak cari set-set toiletries PRECIOUS ngan set-set grooming die je.. lepas tu nak usha-usha diapers terus, kalau okay nak sambarlah dulu sikit kan?

 
pheww!! tengok ajelah pic kat atas tu, sah-sah nawaitu anis dah ke laut. hehehe. Tiba-tiba terbawa balik stroller and playpen. agagagaga. Then ada jugaklah satu dua barang yang memang tak rancang nak beli pun selamat dibeli. (abaikan en.suami yang pose konon-konon pening kepala tu. hehe)
 
TAPI!
 
mesti uolls cakap anis ni pulun kan? baru 21 weeks dah pulun beli stroller and playpen. Actually, bukan anis or en.suami pun yang beli. Tapi rezeki my PRECIOUS. Opah dia yang excited nak belanja. Hurmmm, bak kata orang pucuk dicita ulam mendatang. Rezeki jangan ditolak. Thanks MIL! Thanks Opah! hehehe


tilam dalam pic tu anis dapat sekali ngan playpen. memang tilam untuk playpen. ape yang comel ngan playpen ni, die dah siap ngan arch mosquito net. Playpen Sweet Cherry, Stroller pun Sweet Cherry. Memula kami laki bini berkenan kat SCR 8 tu. lagi murah dari stroller yang ni, tapi sebab MIL yang belanja, so anis suruh MIL je yang pilihkan. Lepas tu dapat FOC stroller pad.

Dimple Bag tu pulak, murah la jugak. Anis ada tengok online, kalau pattern tu RM 70. Tapi kat expo ni cuma RM 59. Apelagi, en.suami pun berkenan and die pun rasa selesa, terus je grab. Warna grey tu pun die yang pilih. Takpe, nanti-nanti die jugak nak galas beg tu kan? hehe

Pampers huggies pulak, 4pack (48's) RM100. Anis tak berani ambik newborn punya size. Sebab tengok dari gaya baby's growth ni more than 3kg nanti. Kang beli newborn membazir pulak. So, anis pun ambil 3-S, dan 1-M. Promoter tu pun tak suggest sangat kalau ambil newborn.


*update, price list.. esp to m2b +Sheila Salim :)

-stroller sweet cherry RM 330 (normal price RM390)
- arch net playpen RM 270 ( normal price RM 300++)
- dimple bag RM 59 ( normal price RM 70 +-)
- changing mat RM 14 ( normal price RM 18 +-)
- printed baby napkin fiffy RM 30 (normal price RM 32)
- travel pillow set RM 16 ( normal price RM 18 +-)
- huggies diapers pack of 4, 48's each, RM 100 (normal price RM27 +-)


 
*update price
- pureen yogurt top to toe wash 750ml RM 13 (normal price RM14 ++)
- pureen baby powder 300g RM 8 (normal price RM10)
- pureen baby lotion 500ml RM 8 (normal price RM10) 
- pureen baby wipes RM 19 (normal price RM 21+-)
- pureen baby oil 350ml RM 4.50 (standard normal price)
- pureen bottle brush RM 10 (standard normal price)
- pureen nappy rash cream 100g RM 8 (normal price RM10++
- set mittens booties & hat RM8 (normal price RM10)
- 2 in towel & napkin RM 15 (standard normal price)
- swaddle with blanket RM17 (standard normal price)
 
 
Inilah nawaitu asalnye. Tapi sempat jugak grab swaddle, towel and mitten botties with hat punye set. Pinky all the way. Hehe. Sebelum ni kan banyak biru, putih and kuning. So this time boleh dah kalau nak grab the pinky-minky. Hehe. Dapat FOC toothpaste, travel size top to toe wash and baby's t-shirt.

 
haa.. yang ni yang anis cakap dapat FOC tu. Stroller pad. Ade warna oren, merah and biru. So, better biru kot. Lagipun banyak barang-barang lain warna biru jugak. Kan banyak-banyak warna jadi caca marba. Pening pulak nanti. Nasib baik tak ada warna pink. Hehe.

 
Selepas dipasang stroller pad tu, inilah rupenya.

 
haa, yang ni pun anis dapat FOC. Power bank. Kecik je power die, 2600mah je. Takpelah, free kan? Saja-saja je isi form Public Bank punya card. Then dapatlah power bank cenonet ni. Hehe.
 
 
Okaylah, that's all for now. Next time anis story pasal playpen pulak nah. Daaa, tata titi, tu :)
 
Logo Design by FlamingText.com

20 comments:

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum anis, jelesnya tengok awak beli semua ni. sheila tak dapat pergi haritu sebab semalam baru kami suami isteri dapat gaji. nak nangis okey dengar harga murah kebaboommm. anis, state la harga setiap barang. senang sheila nak refer kalau tengok barang online. hehee stroller tu cantik ohhh Y______Y

Honey Lalala said... reply to comment

Wahhhh 21 weeks dah macam2 beli! Kita je belum membeli lagi ni.. baru sikit2.. haha~

anis suryanie said... reply to comment

@Sheila Salim waalaikumussalam Sheila..
ala.. ruginye.. tapi takpe.. anis ada baca weekend ni ade lagi expo kat SACC Mall Shah Alam.. bolehla Sheila terjah..

ok2, nti anis update price ye.. hehehe..

anis suryanie said... reply to comment

@Honey Lalala hehehe, tak bolehla dear.. anis ni rambang mata.. tulah kadang-kadang yang takde dalam list pun terbawak balik jugak.. acaner tu? huhu

Zila Zainal said... reply to comment

seronok kan shopping kat baby fair. rasa nak beli semua hehehe. nasib beli stroller tu. kalau tak acaner nak angkat barang2 tu? ekekekekeke

merahitujambu said... reply to comment

sy pon pegi jugak ritu dear.tp x beli apa.sbb x th jantina lagi.n pegi melawat je dear..ehehhe.

Cik Jelita said... reply to comment

wah2 sakan shopping...huhu...kite 31 weeks pun masih terkial2.baru settle sikit2.pa,pers pun xbeli lg...hahaha

cik mah said... reply to comment

Wah...bnyknyer dah shopping...bestnyer ..rezeki baby kan..kita xsangka...cik mah baru beli stroller semalam...hehehe...

MizzTina said... reply to comment

vavavava..iols blm beli hbs lg brg baby.. hri tu nk kuar gak, tp hubby xbg sbb jerebu truk.. ok foineee

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

wah shopping sakan adik kakak ni... teruja kann??? ^_^... nanti baby dah lahir lagi teruja...

Amy A. said... reply to comment

heheh..bestnye g ekspo..sy xleh g sgt tmpt bnyk org, slalu anta encik asben je pegi usha2...tp de suka pegi lmbt2 xsesak sgt katanya, jd brg pon xde sgt dah...hahah..

anis suryanie said... reply to comment

@Cik Jelita itulah.. shopim sakan mengalahkan mommies yang tengah duk tunggu hari je.. hehe

anis suryanie said... reply to comment

@Zila Zainal haha.. tau xpe.. nsib baik ade stroller.. kalau tak jenuh jugakla nak ngangkut barang2 tu..
mmg.. ikotkan hati semua nak grab je.. hihi

anis suryanie said... reply to comment

@merahitujambu ala.. xpela yunk..anis dlu mase expo mid valley pun bru 15weeks..xtau gender lagi.. tapi beli je dulu yang universal punye.. beli sikit2 je dulu.. :)

anis suryanie said... reply to comment

@cik mah betultu cikmah.. rezeki baby.. alhamdulillah :)

anis suryanie said... reply to comment

@MizzTina alaaa... ruginye.. lenkali ckp kat hubby xpe, jerebu boleh pakai mask.. hehe

anis suryanie said... reply to comment

@Farah Waheda Wahid tau xpe kak.. excited tau.. hehe.. tupun duk berangan baby dah ade nak letak lam stroller tu.. hehe

anis suryanie said... reply to comment

@Amy A. anis aritu pegi awal.. so orang tak ramai lagi... nak balik tu baru orang start ramai..
nasib baik dah siap2 pilih n beli.. kalau tak haru jugakla nak memilih.. xkuasa mak jemah nak berebut.. huhu

Cik Puan Tqah said... reply to comment

wow..seronoknye ade org sponsor.. tqah beli stroller lepas rayyan dah keluar.. ee...mesti xsabar tunggu baby keluar kann

Sya Mimie said... reply to comment

waaaa.. bestnya shopping barang bby.. :)