Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : my baby's playpen

Logo Design by FlamingText.com
hye kawan-kawan, stalkers and secret admire. hikhik. allrite, kali ni anis nak story-mory pasal playpen pulak. taknak baca tak apa, tiada paksaan.

okay, as I mentioned before in my previous entry. bukan anis yang beli playpen ni tau. tapi di sponsor. Alhamdulillah. Syukur.
 
 
 
okay, yang dalam box putih packaging playpen yang diangkut dari expo motherhood, mattress tu pulak include sekali ngan playpen. while set bantal kecik cenonet tu anis sendiri yang saja-saja nak beli. hehe. Balik-balik je dari expo, malam tu jugak anis ajak en.suami try pasang. Excited. Manalah tau ada yang rosak ke, koyak ke. Boleh pergi tukar. Kan?


 
okay, ini packaging dalam kotak tadi. Boleh bawak travel. Sekali dengan beg dia. mampu ke nak bukak pasang bawak g travel? oh.tidaklah sama sekali.haha

 
 
1st step memasang playpen Berjaya. Complicated jugak. Dahla instruction book xberapa nak betul. So anis and en.suami memandai sendiri je lah. Hehe.
 

 
okay, step memasang tempat menukar lampin pun berjaya selepas digodek-godek kami laki bini. Besi-besi yang terpacak kat setiap penjuru tu untuk dia punya arch net / mosquito net. Jenuh jugak nak pasang. Berpeluh-peluh. Hehe.
 

 
 
tadaaa! inilah rupa playpen with arch mosquito net. Rasa macam nak masuk je duduk dalam playpen tu. Main pondok-pondok. Hehe.
 
 
siapa yang excited? en.suami lahh. duk berangan la tu, konon-konon dah ade baby kat dalam tu. Hehe. Okay, playpen ni actually two layer (rasanya semua two layer kan?) So, bila baby dah besar and dah boleh bangun berdiri, kenalah buang yang 1st layer tu. Baru bay tak terjatuh tersembam keluar dari playpen. So baby boleh berdiri kat dalam tu nanti, nak main-main ke time kite tengah masak. Tapi anis rasa nanti anis letak kat atas tilam depan tv jugak kot. Biar dia bergerak bebas and menerokai dunia. Hahaha. Sembang macam dah ada baby je. Verangans!!
 
okaylah dearie, that's all for today.. daa, tata, titi, tutu. :)
Logo Design by FlamingText.com

8 comments:

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum anis, wahwahhh cantiknya~ jeles mak okeyyy. kita tak beli kot. biar dia dok tilam bawah je.. terokai dunia cepat-cepat. hiewhiew. smartlah ada tempat tukar lampin dengan mosquito net. untung baby disponsor. murah rezeki baby tau... syukur alhamdullilah. ni pasang terus ke hape anis? kuikuiii kang satu hari hilang la awak. rupanya lepak dalam tu ;p

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

elok tu berkelambu tu anis, jaga dari nyamuk gigit... sekarang ni bahaya nyamuk2 ni.. comel playpen tu...

Cik Jelita said... reply to comment

comey...sekali dengan mosquito net lagi tuhhh...jelesss laaa...hehehe

Princess Feyqa said... reply to comment

Bestnye Comelnye hehe fiqa ni dah la pantang nampak benda comel hehe

Nurfaezah Abdullah said... reply to comment

rasa mcm fae pulak yg nak masuk dlm playpen tu :p

Zila Zainal said... reply to comment

alalalalaaaaa cumelnya playpen dia hehe

merahitujambu said... reply to comment

comelnya katil dear

Sya Mimie said... reply to comment

alololo.. comelnya.. :)