Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : tilam kekabu baby

Logo Design by FlamingText.com 
alohaaaa... lama dah rasanya tak update blog. sibuk bebenor sejak anis transfer unit lain. blogwalking lagilah dah lame tak berwalking-walking. ni pun update pakai phone je. huhu :(

so, hari selasa lepas (25/3) anis ada beli tilam kekabu online. beli kat FB. anis beli set tilam kekabu import, jenis petak. Rm50, postage RM10. Kalau kekabu original RM100.

tilam kekabu ni, tahan lama. anis ingat lagi dulu2 tilam kekabu dari kakak anis yang sulung sampai lah adik anis yang bongsu sekali, semua pakai tilam yang sama je mama anis cakap. dia tahan lasak. tak cepat nipis/lenyek/penyek. kalau jadi camtu pun, lepas jemur panas dia akan jadi gebu balik. 

ok back to story. dah setel payment, katanya postage ambil masa 5-7 hari. so nevermind lah. Asalkan sampai. Bukannya nak urgent pun kan? but, so surprised. parcel tu semalam dah sampai (26/3). terkejut bila en.suami wassap gitau tilam kekabu dah sampai. (anis pos kat ofis en.suami, senang sikit dia bawak balik).

baru je budak tu bagi tracking no semalam. tapi barang awal-awal lagi dah sampai.

tadaa! inilah dia...

1 tilam (55cm x 80cm), 2 bantal tidur (21cm x 32cm), 2 bantal peluk (21cm x 50cm). Ketebalan dalam +- 75mm. 

tapi anis beli without sarung tau. sebab nak jahit sendiri sarung tu. konon-konon nak satu set la semuanya. hehe.

anis beli kat FB : Kidz Collection Corner.

set tilam sekali dengan set bakul pun ada tau. comel-comel. cantik-cantik semuanya. harga pulak, anis dah survey, yang ni la yang paling murah and berbaloi-baloi tau. Tak percaya uolls bolehla survey sendiri. :)




okaylah. thats all for today. tata titi tutu.
  Logo Design by FlamingText.com

13 comments:

sYaFiNaS said... reply to comment

assalamualaikum anis...anis,yang bakul yang last sekali tu pun sekali ke dpt??tomey la....

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

akak pun pakaikan ash tilam kekabu... nampak gayanya selesa...

Cik Jelita said... reply to comment

comelnya tilam tu...geram tengok...hehehe...tp kite just recycle kakak punya dulu jer.saving.

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum awak. hee cantiknya. memang kekabu 100% mahal sket. sheila mula tu nak beli, tapi mertua dah belikan yang jenis biasa punya. kita terima je. bestnya anis nak jahitkan sarungnya sendiri ~~~

Princess Feyqa said... reply to comment

Mcm best je kak. Harga pun affordable. Nak try tgk kot ada berkenan ke hehe

Nurfaezah Abdullah said... reply to comment

good anis pandai menjahit. fae x pandai. huhu.

cik mah said... reply to comment

Wah,...mesti bby sukakan...bgus2 rajin2 tau menjahit...t bby pun rajin....jemput join GA cik mah ye...

Lyaa Suriany said... reply to comment

thnks for review nis. lya brkenan trs

S. Faezah said... reply to comment

comelnye set kekabu tu :)

cikCT said... reply to comment

geram! kita mmg geram tgk bantal kekabu ni. dr awal prgnnt aritu lg nk beli dh. nasib xbeli lg.hehe

ada satu lg instashopper yg kita selalu usha. kekabuonline. ada 3 size S, M, L stat dr rm90-150 xsilap.

kalau tgk design2 dia mmg gerammmm sgt2 tau anis :)

Nor Ayuni said... reply to comment

Kami ada membekal kekabu asli Gred A Superfine dari Indonesia Rm8.50/kg.
Postage Rm1.00/kg
Minima 10kg
Boleh like page kami di facebook Sputeh kekabu

asmaliza said... reply to comment

Salam, nak tylah set tilam+bakul yg colour hijau 7sb4017 tu berapa+postage?

FarahFarlinee Jamal said... reply to comment

SALAM ANIS,BOLEH TAK BG NUM XPON SMS SY KT NUM 0196377924..SY MINAT YG SET FERARI TU.PLESS..