Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : mendobi baju little princess!

Logo Design by FlamingText.com
fuhh! dah masuk 3rd trimester ni,kena prepare dah siap-siap beg untuk si comel and mommy. Kalau incase jadi apa-apa, senang nak grab. 

nak packing bag, terlupa pulak baju-baju si princess belum di dobi. aihh. detergent khas untuk baby pun belum beli. aiyakkk. so, balik dari expo harituh singgah aeon jap. beli detergent untuk baju baby. tengokl brand nappikleen ade promosi 2liter RM16.90. Kalau tak 2liter RM21.90. 

Mula-mula nak beli brand pureen, yang A-B-D. Tapi bau dia macam tak berapa wangi. Bau nappikleen best. Cam bau hospital jer. Hehe. Mentang-mentanglah mommy die nurse kan. hehe. Nak bau sepital je tau. Tapi en.suami tak suka bau ala-ala hospital ni. 

So balik je dari expo tu, anis rendam dulu baju-baju baby tu ngan air paip kosong. Biar kembang dulu benang-benang baju yang dari kilang tu. Huhu.

The next day, baru anis letakkan detergent. Rendam sejam dua, baru anis sental-sental. Tak sental beria pun, baju tak pakai lagi kan? Just nak hilangkan kotor-kotor kedai and bekas-bekas tangan orang yang pegang masa kat kedai tu je. Hehe. Dah sental-sental, baru anis rinse dalam washing machine.

Dah siap spin semua, satu je masalah. Tempat Sidai baju! Aiyakk. Susahlah kalau dah stay quarters yang jenis apartment ni. Tempat jemuran memang kecik. Muat-muat baju harian kami laki bini je. Huhu.

Apalagi, berbekalkan apa yang ada, terhasillah bundle baju baby kat dalam bilik belakang rumah anis ni. Hehe. Tergelak en.suami nengoknya. Hehe. Nak buat macam mana kan? Terpaksa. Hehe.




1st time basuh semua sekaligus. memang banyak nak pakai space. esok2 tak lah kot. kan? hehe.






Logo Design by FlamingText.com
 

11 comments:

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum anis.. hee takpelah asal boleh jemur sudahlah. hihiii banyak ke baju baby ni?

misz sheyla said... reply to comment

alaaaa...comelnye baju2 kecik... geram tgok..

cik mah said... reply to comment

Ye ye...dah basuh...bestnyer...excitedkan

IMaH said... reply to comment

baju baby girl ye..comel2..

athirah said... reply to comment

sume cuci tgn je baju baby.. xde lak jumpa org mesin je sume baju baby.. br plan nk msuk mesin je sume baju2 baby ni.. huhuh :p

anis suryanie said... reply to comment

@Sheila Salimwaalaikummussalam sheila.. hehee... tak adalah banyak pun... sikit je... tak berani nak beli banyak2.. mak2 cakap baby cepat besar nti... beli banyak2 takut bazir pulak, pakai jap.. cuma nak guna ruang tu je yang tak berapa nak ada..

anis suryanie said... reply to comment

@misz sheylahahaha... tau xpe.. cinonet je baju..

anis suryanie said... reply to comment
This comment has been removed by the author.
anis suryanie said... reply to comment

@cik mahtau xpe cik mahhh... excited! duk terbayang dah kalau dia pakai satu2 baju ni... hehehe

anis suryanie said... reply to comment

@IMaHa'ah imah... baju gegurl.. hihi

merahitujambu said... reply to comment

sy masih x cari barang lagi..