Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : oh! pengasuh

Logo Design by FlamingText.com
pheww!! finally dapat jugak mengupdate blog ni via lappy!!! kalau tak duk mengupdate via phone je lah.. seksa nokkss! kecik je screen telefon tu haa.. entah bila la iphone neh nak buat phone yang screen besar2 kan? huh.. bosan.. kena tukar pakai sony xperia ultra z tu.. haaa.. baru puas hati dia punya screen

okeh. kelaut sudah. back to story.

actually anis sekarang ni tengah gigih mecari pengasuh @ baby sitter untuk my coming little princess ni ha. senang kalau dapat cari awal-awal, booking siap-siap. tak adalah masa confinement baru sibuk nak cari pengasuh kan?

jenuh cari. google bagai. adalah terjumpa sorang akak ni. dia pun duduk area cheras je, bandar sri permaisuri. dokek bonar dah. apalagi, anis terus lah sms. alhamdulillah akak tu reply. so far dia tengah mengasuh sorang je baby boy, 9 bulan. anis cakap la siap-siap, anis maybe bersalin tengah bulan julai. so, dalam bulan oktober dah nak start hantar la. kalau boleh 1 week before anis start kerja la. nak make sure baby anis boleh sesuaikan diri dulu. kalau apa-apa boleh cari alternatif lain sebelum start kerja tu.

anis ada cakap siap-siap, nanti anis nak fully breastfeed, nanti anis akan bekalkan stok EBM. akak tu cakap ok je. asalkan stok ebm banyak, and kalau boleh bekalkan sekali warmer. senang dia nak panaskan ebm tu nanti. anis ok je. memang niat nak beli warmer, weekdays tinggalkan je warmer tu kat umah pengasuh. nak bagi senang kerja akak pengasuh tu. huhu.

sebulan akak tu mintak RM350. kawan-kawan anis cakap mahal. selalunya RM300. hurmm, mahal ke? anis rasa ok dah kot. RM350. lagipun nanti akak tu jaga 2 orang je termasuk baby anis nanti. anis taknak kalau jenis jaga ramai-ramia. sekali jaga 4-5 orang. no no no. cross infection lagi cepat berlaku. huhuhu.

CUMA..

satu je masalah anis, akak ni stay kat apartment penara. kat apartment ni susah sangat-sangat nak park kereta. cuba bayangkan kalau hari hujan? macam mana anis nak park kereta? nak bawa baby lagi? nak pegang payung lagi? haihh. cabaran tu.

PLUS..

mengikut statistik KKM, dalam cheras ni.. kat apartment penara tu lah kadar TIBI paling tinggi nokss!! yelah, kalau dah bersepah foreigners stay kat situ for sure lah berlambak-lambak kes tibi yang they alls bawak dari negara ibunda they alls. hurmmmm.

so, kalau anis dapat cari pengasuh lain anis takkan hantar dekat situ. mungkin kalau dah takda sangat, terpaksalah ugak kan? masih mencari. huhu. oh pengasuh!

btw, kalau uolls ada kawan-kawan or kenalan yang stay area cheras Bandar Tun Razak, Sri Permaisuri, Taman Midah, Taman Tenaga.. and yang berhampiran, yang mana nak mengasuh baby inform anis ye. tq.



  Logo Design by FlamingText.com

8 comments:

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum anis, lama menghilang... camne project DIY awak? alhamdullilah sheila ada akak ipar duk sebelah rumah. memang dia baby sitter pun. baru jaga sorang baby. mertua dah pesan kat akak ipar untuk jaga anak buah dia ni.. hihi tapi sekejap je. sebab hujung tahun sheila nak pindah dan berhenti kerja. nanti jaga baby sendiri.. anis, u better survey lagi pengasuh. macam2 benda nak kena consider...

Nurfaezah Abdullah said... reply to comment

banyak factors kena consider sebelum ambil pengasuh. keep on looking sis :)

✿Cik_Azera said... reply to comment

Saya duduk di Bandar Sri Pemaisuri. Di area mana ya pengasuh tu? Mencari pengasuh baru untuk anak ni.

✿Cik_Azera said... reply to comment

Maaf.. Tersend awal. Maksud saya, penara blok mana ya? Pengasuh tu masih nak menerima budak lain tak? Saya mencari pengasuh untuk anak ni.
Saya duduk di Bandar Sri Pemaisuri.

anisf farhana adam malek said... reply to comment

Salam anis. Sy akan pindah dekat apartment cendana 1july 2014. Sy mmg tgh cari baby untuk dijaga . blok b tgkt 2. sy ada sorang je anak. Kalau bminat blh contact 0102618490/0199023656. Rm300 sebulan. Nama sy pon anis ^_^

eppy hafizah said... reply to comment
This comment has been removed by the author.
eppy hafizah said... reply to comment

Salam saya mngasuh bayi 2 bulan keatas dk erea kmpng baru kuala lumpur brminat hbungi sya no 0123753643

Nanie A said... reply to comment

salam...
pd sesape yg perlukan pengasuh
area cheras, bndr tun hussein onn, atau kwsn yg brhmpiran blh whatsapp saya di 016-7414378..