Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : warmer and sterilizer

Logo Design by FlamingText.com
hye mommies! 

macamana dengan persiapan mommies 2 be semua? berapa percent dah persiapan mommies semua? hehe

anis punya, kalau nak ikut checklist dalam 80% dah complete dah. bila tengok dalam checklist anis, ada state WARMER & STERILIZER. tapi anis just buat remarks, KiV je. huhu.


penting ke? warmer and sterilizer ni? bagi anis, nak kata priority tu tak lah. keperluan? tak jugak kot. kehendak? ye. hehe. sekejap rasa cam nak beli. especially warmer. sterilizer tu memang tak pernah terniat pun nak beli. tengok-tengok camtu je.

anis rasa warmer ni (home & car) agak perlu jugak. sebab senang, nak panaskan EBM nanti. dalam kereta otw balik kampung ke, holiday ke. senang kan? 

tapi, bila pikir balik. rendam dalam air panas boleh je. asalkan jangan direct boil. nanti hilang nutrisi dalam EBM tu. sama je function dia. no need electric usage. just spare air panas dalam termos kalau g jalan-jalan. nak minum nanti, rendam la jap ngan air panas dalam gelas ke cawan ke. kan? 

hehehe. tu pendapat anis je la. tapi tak tau la. anis ni, japg cakap je taknak beli. tengok-tengok TERBELI. haha. nafsu membeli tu dah tak boleh nak control.

sterilizer pulak, sama je kalau kita rebus or rendam dengan air panas botol-botol susu dan yang berkaitan dengannya tu. zaman mama anis dulu-dulu semua dia rebus je. kalau ikutkan, hospital and klinik dulu-dulu pun diorang sterelize guna kaedah rebus and steam manual je. sekarang ni je dah canggih, so dah ada mesin autoclave untul sterilize set-set hospital and klinik.

so, terpulanglah kepada kehendak dan keperluan masing-masing kan? ye dop mung??! heheehe :)

  Logo Design by FlamingText.com

4 comments:

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

akak tak beli pun sama ada warmer ataupun sterilizer, sebab kalau tak ada pun tak apa sebenarnya...

Normi Nieza said... reply to comment

senangnya..:)

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum anis, wahh sekejap je dah 80% siap barang baby. jeles tau dah. sheila tinggal set pantang dengan benda ni lah. hehe tgu gaji kang kita grab. cari yang paling termurah. brand Jingle Jungle. hehee beli sebab keperluan rasanya. nanti nak buat kerja senang. hehe

Cik Jelita said... reply to comment

kite ada warmer sahaja tu pun free gift beli bp.ok la nak letak rumah pengasuh nanti. hu. strilizer tu tak beli pun.officemate kite kata tak terguna pun lagi senang pakai tablet strilizer pureen atau buat cara lama jer.