Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : set berpantang ibusuri

Logo Design by FlamingText.com
Hye uolls! Meh-meh kita berkenalan dengan set berpantang baru dalam pasaran. Baru lagi di Launch last month (april) keluaran HR Heritage Spa. Syarikat anak melayu kita ni. Mehla kita support bisnes orang melayu kita. 


Haaa. Pic kat atas tu full set bagi set berpantang IbuSuri. Tu semua anis punya la. Tapi, anis tak beli pun. Abang ipar and biras anis yang sponsor. Hehe. Depa nak suruh anis jadi testimoni. Alhamdulillah. Rezeki. Tak sabar pulak nak guna nanti


Anis rasa, anis tak payah cerita panjang kot. Lets the pictures do the talks. Hehe. 


Set terdiri daripada:-

Mandian Herba

Tangas Herba

Tungku Batu Herba

Tuam Bayi

Minyak Bayi


Antara khasiat-khasiat di dalam herba yang terpilih:-

Okay, ibusuri ni pun ada keluarkan produk susu and chocolate. Boleh dijadikan sebagai milk booster untuk BF moms. Sesuai untuk seisi keluarga.





Berminat nak try? Boleh ja pm anis. Nanti anis gitau tokey. Hehe. :)

  Logo Design by FlamingText.com

m2b : ketagihan di 3rd trimester

 pheww. alhamdulillah. sedar tak sedar dah beberapa minggu kandunga anis masuk 3rd trimester. macam-macam dugaan. 

penat tak payah cakaplah. rasa hypo je memanjang. kadang-kadang rasa macam nak collapse pun ada. kaki bila malam-malam makin cepat nak cramp. walaupun supp calcium dan susu jenuh ditelan. nak tido pun tak selesa, ke kiri ke kanan, terlentang semua tak kena. emosi kacau bilau, cepat je touching. cepat nak marah pulak tu. 

adatlah, nak jadi ibu kan? semua orang pun macam tu rasanya. 

cuma!

since entering 3rd trimester ni, anis ada beberapa ketagihan and tabiat pelik-pelik sikit. pelik tahap macam mana pun entahla. ada orang mungkin cakap biasa kot. yang paling ketara, ketagih cium sabn dettol. hehe. sehari tak cium and sedut dalam-dalam bau sabun dettol tu rasa tak tenteram je. datang kerja pun duk teringat-ingat kat sabun dettol tu. kalau mandi memang anis akan spent time lama2, sebab duk syok and feeling sedut bau sabun dettol tu. 

memula husband anis bising jugakla. lama-lama dia pun dah tak boleh buat apa dah. sebab anis akan bawak ke tempat tidur sabun dettol tu. sabun dettol yang belum bukak and still dalam packing kertas tu, anis koyak sikit hujung dia then mulalah anis cium and sedut dalam-dalam bau sabun dettol. kadang-kadang rasa nak gigit-gigit je sikit sabun dettol. tapi, nasib baik anis ni waras lagi. huhu. dettol original je. yang kuning tu. yang lain-lain tak mau.

aiskrim! yang ni memang anis suka. memula dulu mengidam je. nak aiskrim vanilla yang dalam cup kertas tu je. tapi, start masuk 3rd trimester ni makin menjadi-jadi pulak. tak kesah dah vanilla ke chocolate ke. asalkan aiskrim. cone or sundae. at least sehari mesti kena makan aiskrim. by hook or crook. an ice cream per day is a must now! kalau tak dapat sehari macam tak complete je. pastu mula la emosi kacau. hehe. semua tak kena dalam rumah tu. puncanya? ice cream! that's all. sampai husband anis pun dah faham. balik keje je dia akan belikan siap2. pernah sehari sampai 3 cone asikrim drumstick limited edition yang taylor swift tu anis makan. aiyakkk! high risk for GDM kang, naya. huhu.









Logo Design by FlamingText.com 



 

m2b : Snow Bear Advanced Electric Breast Pump

Logo Design by FlamingText.com
yeay!! da sampai breast pump Snow Bear. 



anis beli set cooler bag + ice pack + b/pump.
 sebab storage botol dah ada.


eh. ada pulak extra. 
mesh drier bag + 1 storage bottle + 5 ziplock storage bag


anis dah try test. okeh. tak sakit. suka suction jenis natural. oopss! terkeluar colostrum. hehe. membazir je. bunyi dia, tak ada la bising sangat. cam bunyi vibrate telefon je. 

tak sabar pulak nak guna sepenuhnya nanti. hehe. so, kena la tunggu. 




Logo Design by FlamingText.com

m2b : 3D/4D for the 2nd times + 2D Details!

Logo Design by FlamingText.com 
  a week ago punya cerita. baru nak update. hohoho. biasalah busy yang amat sangat.

actually, last week (26/4) anis dah book schedule untul 2D Details Scan with 3D/4D scan. kalau ikotkan 3D/4D ni untuk kali ke2 dah, bezanya klinik berlainan and kali ni sekali ngan 2D Details Scan.

1st time punya anis wat 3D/4D scan untuk tengok gender baby kat Klinik Sofea, Puchong. RM80 je skali ngan cd. masa tu anis 20weeks of pregnancy. so 3D pun tak berapa cantik lagi. baby pun still tak ada lemak. so nampak kurus je. 

2nd time, anis punya schedule untuk 2D Details with 3D/4D kat Klinik Perdana Sg Besi (Lakefield). yang ni punya RM150.

2D details memang puas hati. jari jemari dikira satu persatu. spinal bone pun di cek satu persatu. organ-organ dalaman pun di search and cek satu persatu. Alhamdulillah. semuanya ok. Syukur sangat anak ibu ni sihat2 je kat dalam.

bila sampai time 3D. fuh! mencabar kesabaran. susah sungguh nak pujuk tunjuk muka. yang peliknya masa 2D scan elok je tayang muka buat-buat mulut lagi. masuk je 3D terus ada kaki la kat atas, tangan la. sekali je dapat save 3D yang nampak muka. tu pun dengan aksi taekwando. hehehe. 

3D pictures during 20 weeks

kurus je lagi time ni. xclear sangat

still tutup muka. hurmm.

itu celah peha dia. see? a gurl. :)


3D picture during 29 weeks
nampak tak? yang panjang ke atas sebelah kanan? itu kakinya yang melurus ke atas kepala. hiyakk! a high kick! yang sebelah kiri tu pulak tangan kiri dia yang tengah menyiku. haha. i told you.
tengah bertaekwando anak dara i ni. hehe.


okaylah. thats all ceritanya. nanti tunggu tengok yang real ye. ;)


 Logo Design by FlamingText.com