Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : 3D/4D for the 2nd times + 2D Details!

Logo Design by FlamingText.com 
  a week ago punya cerita. baru nak update. hohoho. biasalah busy yang amat sangat.

actually, last week (26/4) anis dah book schedule untul 2D Details Scan with 3D/4D scan. kalau ikotkan 3D/4D ni untuk kali ke2 dah, bezanya klinik berlainan and kali ni sekali ngan 2D Details Scan.

1st time punya anis wat 3D/4D scan untuk tengok gender baby kat Klinik Sofea, Puchong. RM80 je skali ngan cd. masa tu anis 20weeks of pregnancy. so 3D pun tak berapa cantik lagi. baby pun still tak ada lemak. so nampak kurus je. 

2nd time, anis punya schedule untuk 2D Details with 3D/4D kat Klinik Perdana Sg Besi (Lakefield). yang ni punya RM150.

2D details memang puas hati. jari jemari dikira satu persatu. spinal bone pun di cek satu persatu. organ-organ dalaman pun di search and cek satu persatu. Alhamdulillah. semuanya ok. Syukur sangat anak ibu ni sihat2 je kat dalam.

bila sampai time 3D. fuh! mencabar kesabaran. susah sungguh nak pujuk tunjuk muka. yang peliknya masa 2D scan elok je tayang muka buat-buat mulut lagi. masuk je 3D terus ada kaki la kat atas, tangan la. sekali je dapat save 3D yang nampak muka. tu pun dengan aksi taekwando. hehehe. 

3D pictures during 20 weeks

kurus je lagi time ni. xclear sangat

still tutup muka. hurmm.

itu celah peha dia. see? a gurl. :)


3D picture during 29 weeks
nampak tak? yang panjang ke atas sebelah kanan? itu kakinya yang melurus ke atas kepala. hiyakk! a high kick! yang sebelah kiri tu pulak tangan kiri dia yang tengah menyiku. haha. i told you.
tengah bertaekwando anak dara i ni. hehe.


okaylah. thats all ceritanya. nanti tunggu tengok yang real ye. ;)


 Logo Design by FlamingText.com

5 comments:

Niena Reen said... reply to comment

Alhamdulillah, sihat di dalam sana ya.. Hehe, moga dipermudahkan segalanya.. :)

misz sheyla said... reply to comment

dah mok2 pipinye...seronoknye....kite g scan asyik xdpt tgok gender ..biar la kali ni suprise... tapi hati meronta2 nk g scan lagi lepas ni

cik mah said... reply to comment

Ala2 tomeynyer..makin tembamlah..geng azwa ni...

Sheila Salim said... reply to comment

assalamualaikum anis, bestnya scan lagiiii. sheila dah 12 minggu tak scan baby since dapat usha gender dia masa 24weeks.. hihiii tak sabar nak tgu time scan, kalau sempatlah. kihkihh baby anis pandai taek wan do, jyeahh!

Ainim Suju said... reply to comment

alhamdulillah, semoga anis dipermudahkan untuk melahirkan ya