Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

m2b : ketagihan di 3rd trimester

 pheww. alhamdulillah. sedar tak sedar dah beberapa minggu kandunga anis masuk 3rd trimester. macam-macam dugaan. 

penat tak payah cakaplah. rasa hypo je memanjang. kadang-kadang rasa macam nak collapse pun ada. kaki bila malam-malam makin cepat nak cramp. walaupun supp calcium dan susu jenuh ditelan. nak tido pun tak selesa, ke kiri ke kanan, terlentang semua tak kena. emosi kacau bilau, cepat je touching. cepat nak marah pulak tu. 

adatlah, nak jadi ibu kan? semua orang pun macam tu rasanya. 

cuma!

since entering 3rd trimester ni, anis ada beberapa ketagihan and tabiat pelik-pelik sikit. pelik tahap macam mana pun entahla. ada orang mungkin cakap biasa kot. yang paling ketara, ketagih cium sabn dettol. hehe. sehari tak cium and sedut dalam-dalam bau sabun dettol tu rasa tak tenteram je. datang kerja pun duk teringat-ingat kat sabun dettol tu. kalau mandi memang anis akan spent time lama2, sebab duk syok and feeling sedut bau sabun dettol tu. 

memula husband anis bising jugakla. lama-lama dia pun dah tak boleh buat apa dah. sebab anis akan bawak ke tempat tidur sabun dettol tu. sabun dettol yang belum bukak and still dalam packing kertas tu, anis koyak sikit hujung dia then mulalah anis cium and sedut dalam-dalam bau sabun dettol. kadang-kadang rasa nak gigit-gigit je sikit sabun dettol. tapi, nasib baik anis ni waras lagi. huhu. dettol original je. yang kuning tu. yang lain-lain tak mau.

aiskrim! yang ni memang anis suka. memula dulu mengidam je. nak aiskrim vanilla yang dalam cup kertas tu je. tapi, start masuk 3rd trimester ni makin menjadi-jadi pulak. tak kesah dah vanilla ke chocolate ke. asalkan aiskrim. cone or sundae. at least sehari mesti kena makan aiskrim. by hook or crook. an ice cream per day is a must now! kalau tak dapat sehari macam tak complete je. pastu mula la emosi kacau. hehe. semua tak kena dalam rumah tu. puncanya? ice cream! that's all. sampai husband anis pun dah faham. balik keje je dia akan belikan siap2. pernah sehari sampai 3 cone asikrim drumstick limited edition yang taylor swift tu anis makan. aiyakkk! high risk for GDM kang, naya. huhu.









Logo Design by FlamingText.com 



 

5 comments:

merahitujambu said... reply to comment

hujung bulan sy bakal masuk 7 bulan..skang ni pon dh sakit pingang dear..tuhan aja th cmne nk bwk perut ni..comel ke tagihan awak tu dear

husna zahidi said... reply to comment

aiyaaaa..sabun dettol pon jadi keje ke kak..:p

jaga diri ye..:)

Asmin Fahmi said... reply to comment

Salam perkenalan. Tahniah tak lama lagi bakal bergelar ibu. Jemputlah lawat blog saya http://alamwellness.blogspot.com

Kalau nak cuba set hamil atau bersalin Shaklee blh hubungi saya @012-7747857. Tq

cik mah said... reply to comment

Klakalah anis ni..tp mmg ada je yg mummy2 mgidam nk bau2 ni..jgn sampai memudaratkan..xmo gigit2 tau..hehe..cik mah pun suka mkn aiskrim ms preggy dulu...pling suka..sundae coklat mcd..sedapnya...

hidayu ayumie said... reply to comment

hehehe... suka la bace blog anis
sweet2 gitew...
bau dettol dlm2 xbahye ke??