Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

BOSOMI murah, setanding MAMYPOKO!

Logo Design by FlamingText.com
Apa? Bosomi? Apakah?
Okay. Bosomi ni pampers dari korea. 1st time dengar pun anis macam, errr... Okay. Riak. Sebab araa pakai mamypoko. Takkanlah ade pampers murah setanding mamypoko. Kan? Tak logik je rasa. Hari-hari banyak pulak cerita kat fb duk gitau bosomi ni cam mamypoko. Sampailah tergerak hati anis ni nak cuba. So, inilah testimoni yang anis cuba kat araa sendiri.

Testimoni BOSOMI

Ok! Memang best and ternyata kualiti bosomi ni setanding mamy poko!! Sebab before ni baby araa memang pernah pakai mamy poko pun. Ada indicator and 100% cotton pun macam mamy poko!!



Semalam baby araa pakai pukul 11 malam, pagi ni pukul 8.30 still xbuncit.. Bila rasa kat dalam pun dry je..Mmg macam mamy poko!! Awesome!! TApi tukar jugak sebab baby araa dah poo-poo.. hehe..



Lepasni takyah dah nak belanja lebih beli mamy poko.. Sebab dah ada bosomi y jauh lebih murah, tapi kualiti setanding mamy poko!! πŸ‘πŸ˜

Menda bagus berkualiti baik kita share. Kan? Hehe. 😁😊

Nak try? Anis jual. Boleh wasap anis, 01112328969


Bosomi Premium Jumbo Pack 80pc

Newborn up to 4kg - RM 29/pack
S 3kg to 6kg - RM 31/pack
M 6kg to 9kg - RM 37/pack (selling fast!)
L 9kg to 12kg - RM 39/pack (selling fast!)
XL 12kg to 15kg - RM41/pack


Araa dah berbosomi, uolls bila lagi? Hehehe

  Logo Design by FlamingText.com

Cerita Anak : TCA 2month, Babah not around!

Logo Design by FlamingText.com
Phewww.. Holla mommies!!

Last tuesday, 9/9 Araa punya 2 month TCA. Anis nyaris-nyaris bawak Araa pergi klinik private untuk injection Dtap 1st dose. Tapi, disebabkan klinik private tak ada stok vaksin Dtap, so anis kena jugak proceed ke KKIA Cheras.

Kenapa anis nak pergi private?

Ok. Actually babah Araa kena pergi outstation ke terengganu, 9/9 tu jugak. Anis tak ada transport nak ke KKIA, and alone? With araa? Ahhh, mesti mencabar.

Sudahnya, the night before tu jugak anis and en suami pergi cari and beli carseat yang comfortable and of course la affordable. Hehe. 

Nak tak nak, pagi-pagi buta lagi anis hantar en suami pergi ofis dia dulu kat kajang. Sepanjang perjalanan dari cheras ke kajang anis yang drive while araa kat carseat sebelah seat driver and en suami kat belakang. Nasib baik araa tido je.

Mula-mula ok lagi. Lepas je hantar en suami, and anis nak gerak balik dari kajang ke cheras cuma anis je berdua ngan araa. Time ni memang betul-betul nervous. Takut araa nangis ke apa kan. Huhu.

Drive sampaila ke KKIA Cheras. Alhamdulillah semua ok. Cuma parking lot xda. Parking tepi jalan je, panas pulak tu. Dukungla si araa yang debab ni. Pheww. Agak mencabar.

Masuk-masuk je KKIA Cheras. Kena mintak register dulu. Sebab ni 1st time anis kat KKIA Cheras. Before ni KKIA Sri Kembangan masa dalam pantang. So take time jugak la. Orang memang ramai. Tempat duduk pula tak ada. Terpaksala berdiri sambil dukung araa.



Tengah-tengah tunggu turn. Araa nak nyusu. Nasib baik ada bilik nyusu. Lepas nyusu die poo-poo pulak. Adeh abis bocor kena baju and seluar. Ya Allah, baju pulak lupa bawak. Ada dalam kereta. Gi pulak kat kereta ambik baju. Memang anis sangat messy. Kelam kabut, sebab 1st time handle sendiri. 

Masuk KKIA, anis dah terlepas no. Gitau la kat nurse tu. Nasib baik ada budak-budak student. They all ambik timbang and ukur araa dulu. 2 bulan, berat Araa 5.5kg panjang 57cm. Dah siap tu, tunggu kejap je nurse paggil masuk bilik. Lepas cek-cek yang mana patut, baru bawak pergi inject. Kena inject nangis jap je. Then sambung tido balik. Pheww. Lega.

Dah setel, anis kena drive balik seri kembangan. En suami tak bagi anis duk kuarters ber2 ngan araa je. So bermulalah another journey balik rumah parents anis pulak.

Alhamdulillah semuanya selamat. Walaupun messy and clumsy. Huhu.


My araa! Muah! 

Logo Design by FlamingText.com

Cerita Anak : Araa Selfie!

Logo Design by FlamingText.com 

  Logo Design by FlamingText.com

Cerita Anak : Araa dah 2 bulan!

Logo Design by FlamingText.com 
Holla!!

Pejam celik pejam celik, 29hb Ogos aritu Araa dah cukup 2 bulan.


Kejap je kan? hehehe.


Ibu sayang Araa ketat-ketat.
  Logo Design by FlamingText.com

Cerita Anak : Araa Refused Bottle!

Logo Design by FlamingText.com 
holla mommies.


Refused Bottle?


Yup itulah yang Anis tengah go through seminggu-dua ni. Araa refused all type of teat yang ada. TT, Avent, Nuby, Gumdrop. Urghh. How? Padahal masa 1st week lagi Anis dah ajar botol, and memang semua jenis teat Araa sapu masa tu.

Loser! Huhu.

Siap ada yang cakap jangan bagi botol selalu sebab takut baby refused direct feeding. Tapi lain pulak jadinya.


Lebih kurang lagi 3 minggu anis nak masuk kerja dah. Araa pulak refused botol. Ya Allah susah hati ni. Post kat group tanya kawan-kawan. They all cakap try beli teat Nuk or Pigeon yang rubber warna kuning tu. So anis pun beli lah.


Uolls know what?
Hat rubber kuning oldskool tu jugakla jadi pilihan Araa. Anis beli yang pigeon punya. Ya Allah. Sabar je lah. Dulu bukan main anis tak suka ngan teat kuning tu. Nampak tak berselera. Haha. Sekarang, ambik! Yang anis tak suka tu lah Araa nak. 

Winner!

Ape-ape je lah anak ibu sayang, janji tak refused botol.
 Susah nak hantar pengasuh nanti. Huhu.


  Logo Design by FlamingText.com

Cerita Anak : Injection and TCA 1st month

Logo Design by FlamingText.com 
Ohohoho


Araa dah masuk 2 bulan baru nak update story TCA 1 month? hahaha.
Masa ni anis TCA kat KK Sri Kembangan lagi. Dekat ngan rumah mama anis.



Masa TCA 1 month Araa kena cucuk, nangis jugak kejap. Hehe.
Berat Araa masa 1 month 4.2kg. Maybe tak seberat baby-baby mommies. Araa keluar dulu pun 2.6kg jer. Panjang Araa 53cm. Alhamdulillah semuanya sihat.
  Logo Design by FlamingText.com

Cerita Anak : Legakan Hidung Bayi Tersumbat

Logo Design by FlamingText.com 
walllaaaaaa.... cerita satu abad lepas. Tapi tak kira, nak share jugak.


Ceritanya lebih kurang 3 minggu lepas. Bila Araa tersumbat hidungnya ngan hingus and yayik hidung. Bila nafas dengar bunyi srot-srot. Minum susu pun meleleh. Sian Araa. Paling merisaukan asyik tersedak je bila Araa muntah susu.


Cuba sedut pakai mulut. Tak jadi. Pakai nasal aspirator yang hand pump punya lagilah tak ada kesan. So, anis ngan hubby pun decide nak bawak pergi jumpa specialist peads. Huhu.


Taraaa. Dapat 3 items ni.



1. Sterimar Hygiene Nasal Clean Care
2. Iliadin for Infants Nasal Spray
3. Comfy Nose (straw suction)

Yang best Dr Tan tu siap buat demo. Keluar semua hingus-hingus Araa.



Balik rumah esok tu try suction sendiri. Memang banyak hingus yang keluar. Best sangat.



Mommies yang nak pergi klinik ni bolehla. Ni details dia ok.


  Logo Design by FlamingText.com