Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Cerita Anak : Araa Refused Bottle!

Logo Design by FlamingText.com 
holla mommies.


Refused Bottle?


Yup itulah yang Anis tengah go through seminggu-dua ni. Araa refused all type of teat yang ada. TT, Avent, Nuby, Gumdrop. Urghh. How? Padahal masa 1st week lagi Anis dah ajar botol, and memang semua jenis teat Araa sapu masa tu.

Loser! Huhu.

Siap ada yang cakap jangan bagi botol selalu sebab takut baby refused direct feeding. Tapi lain pulak jadinya.


Lebih kurang lagi 3 minggu anis nak masuk kerja dah. Araa pulak refused botol. Ya Allah susah hati ni. Post kat group tanya kawan-kawan. They all cakap try beli teat Nuk or Pigeon yang rubber warna kuning tu. So anis pun beli lah.


Uolls know what?
Hat rubber kuning oldskool tu jugakla jadi pilihan Araa. Anis beli yang pigeon punya. Ya Allah. Sabar je lah. Dulu bukan main anis tak suka ngan teat kuning tu. Nampak tak berselera. Haha. Sekarang, ambik! Yang anis tak suka tu lah Araa nak. 

Winner!

Ape-ape je lah anak ibu sayang, janji tak refused botol.
 Susah nak hantar pengasuh nanti. Huhu.


  Logo Design by FlamingText.com

4 comments:

cik mah said... reply to comment

Ala.....comelnyerlah Araa...geram tgok....hehhe...mmg slalu mcm tu..yg ibu xsukalah anak suka...xpe..pape pun syukur ada juga yg araa nk...

(●*∩_∩*●) said... reply to comment

Betul2..yg rubber kuning tu lg lembut compared tu yg putih sbb putih tu silicone...Fayyadh pun accept NUK yg orthodontic design tu...1 kekurang yg puting kuning ni ialah kt kena kerap tukarcompared yg putih tu...

Sya Mimie said... reply to comment

Asslmkm anis.. Comelnya araa.. :)
Sabar je la ikut karenah ank ye.. Hee

Sheila Salim said... reply to comment

Assalamualaikum awak.. comelnya araa! sheila pun tukar ke TT. adam macam nak tanak je. alhamdullilah smpai skrg adam accept. cuma kalau lama sangat cuti duduk dgn kita, risau dia refuse juga sebab asyik ngempeng je kan.. semoga Araa membesar dgn sihat dan jadi anak yang solehah ya ~~~