Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Cerita Anak : TCA 2month, Babah not around!

Logo Design by FlamingText.com
Phewww.. Holla mommies!!

Last tuesday, 9/9 Araa punya 2 month TCA. Anis nyaris-nyaris bawak Araa pergi klinik private untuk injection Dtap 1st dose. Tapi, disebabkan klinik private tak ada stok vaksin Dtap, so anis kena jugak proceed ke KKIA Cheras.

Kenapa anis nak pergi private?

Ok. Actually babah Araa kena pergi outstation ke terengganu, 9/9 tu jugak. Anis tak ada transport nak ke KKIA, and alone? With araa? Ahhh, mesti mencabar.

Sudahnya, the night before tu jugak anis and en suami pergi cari and beli carseat yang comfortable and of course la affordable. Hehe. 

Nak tak nak, pagi-pagi buta lagi anis hantar en suami pergi ofis dia dulu kat kajang. Sepanjang perjalanan dari cheras ke kajang anis yang drive while araa kat carseat sebelah seat driver and en suami kat belakang. Nasib baik araa tido je.

Mula-mula ok lagi. Lepas je hantar en suami, and anis nak gerak balik dari kajang ke cheras cuma anis je berdua ngan araa. Time ni memang betul-betul nervous. Takut araa nangis ke apa kan. Huhu.

Drive sampaila ke KKIA Cheras. Alhamdulillah semua ok. Cuma parking lot xda. Parking tepi jalan je, panas pulak tu. Dukungla si araa yang debab ni. Pheww. Agak mencabar.

Masuk-masuk je KKIA Cheras. Kena mintak register dulu. Sebab ni 1st time anis kat KKIA Cheras. Before ni KKIA Sri Kembangan masa dalam pantang. So take time jugak la. Orang memang ramai. Tempat duduk pula tak ada. Terpaksala berdiri sambil dukung araa.



Tengah-tengah tunggu turn. Araa nak nyusu. Nasib baik ada bilik nyusu. Lepas nyusu die poo-poo pulak. Adeh abis bocor kena baju and seluar. Ya Allah, baju pulak lupa bawak. Ada dalam kereta. Gi pulak kat kereta ambik baju. Memang anis sangat messy. Kelam kabut, sebab 1st time handle sendiri. 

Masuk KKIA, anis dah terlepas no. Gitau la kat nurse tu. Nasib baik ada budak-budak student. They all ambik timbang and ukur araa dulu. 2 bulan, berat Araa 5.5kg panjang 57cm. Dah siap tu, tunggu kejap je nurse paggil masuk bilik. Lepas cek-cek yang mana patut, baru bawak pergi inject. Kena inject nangis jap je. Then sambung tido balik. Pheww. Lega.

Dah setel, anis kena drive balik seri kembangan. En suami tak bagi anis duk kuarters ber2 ngan araa je. So bermulalah another journey balik rumah parents anis pulak.

Alhamdulillah semuanya selamat. Walaupun messy and clumsy. Huhu.


My araa! Muah! 

Logo Design by FlamingText.com

6 comments:

Siti Rohaida Yusof said... reply to comment

montelnya dia...

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

olo olo olo, comelnya anak buah aunty ni, tak apa anis, nanti lama2 biasa handle sendiri... pelan pelan kayuh...

cikCT said... reply to comment

nyummmy nyaaaaaaa dagu araa tuh!hihi

Sya Mimie said... reply to comment

dugaan kan kalau nak berdua je dgn anak kecik ni.. doa dan tawakal je la bnyk2 moga dipermudahkan..

Cik Jelita said... reply to comment

normal la 1st time mommy.kite pun mula2 without husband rasa mcm sgt messy...tp now ok.kemana2 dgn anak wajib wet tissue+pampers+bj dia sepasang inside my handbag la

Nory Zoulkefle said... reply to comment

nory tak pernah lagi pergi KK berdua je ngan Rizqy..hehehe..