Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Cerita Anak Bulus : Welcome to the family BELLE

Logo Design by FlamingText.com

Lama tak post entry, tiba-tiba muncul dengan cerita anak bulus. Hikhik.

Actually both anis and hubby memang suka ngan kucing. Anis sendiri pun dari kecik memang suka bela kucing. Since ada Araa ni, dia pun nampak cam excited je bila nampak "cat". So we decided to adopt a kitten. Hehehe.

Bermulalah sesi pencarian anak bulus ni kat FB, mudah.my dan lain-lain. Kriteria utama haruslah litter trained or toilet trained. Yeah, rumah apartment ni susah nak jumpa tanah. Kalau rumah atas bumi sekalipun still anis akan cari yang litter trained or toilet trained.

So, dah banyak-banyak cari. At last jumpa jugak. A female kitten. Kat Mudah.my. Hubby pun ok je. Owner dia nak bagi FOC je. Katanya sebab belum deworm. Its ok. Anis pun leh deworm sendiri (padahal dulu-dulu  ni tak pernah pun nak deworm kucing2 belaan ni).

So anis pun dah deal elok-elok nak self pickup. Sebelum pick up tu dah prepare siap-siap barang dia. 
Antaranya :-
Cat food (wet or dry) - Anis prefer dry. Owner dia pun bagi dry diet
Litter Box
Cat Sand ( clumping or non clumping ) - Anis prefer non clumping.
Bekas air & makan
Scoop
Cage

Hahaha. Beria kan? Masa pergi ambik tu anis bawak cat carrier siap-siap takut nanti dia tak biasala ngan kami especially Araa yang ganas tu. Hahaha. Restless pulak nanti kitten tu. Hahaha.

Masa pergi ambik tu, ok je. Duk diam je.

Sampai je umah takde pun takut-takut. Lompat sana sini. Lari sana sini. Hahaha. Araa pun excited kot.



1st bonding time araa with belle


Tadaa.. thats all for now. :)

 


Logo Design by FlamingText.com

4 comments:

Aimi Muhamad said... reply to comment

COMEL SI BELLE. ARAA PUN PANDAI BONDING DENGAN BELLE YE

Farah Waheda Wahid said... reply to comment

ha ah, lama akak tak nampak anis update...sihat? wahhh araaa dah besar...comel araa... abang ash pun minat cat juga...

anis suryanie said... reply to comment

@Aimi Muhamad

mula-mula bonding lepastu dia buli nya si belle tu.. hahaha

anis suryanie said... reply to comment

@Farah Waheda Wahid

Alhamdulillah kak sihat..
Haritu busy sket.. hehehe..
tak sempat nak berbelog..

:)