Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Hubby, it's your Birthday!!

Logo Design by FlamingText.com
Throwback birthday en somi sabtu lepas, 7/11/15. Phewww.

Ekceli sejak memenjak dah kawen and ada dotter nih, rasanya tak pernah lagi anis selebret (engelis broken. Sori) beday to you en somi. Kahkah. Last rasanya sebelum kawen kot? Oh my. 

So bila pikir balik kan, (sebulan sebelum kejadian) anis rasa nak buat seprais la sikit. Nak suruh en somi tanjat sikit. 

So bermulalah planning yang tak tau macam mana jalan ceritanya. Just book delivery bunga je dulu. Awai book and paid. Lebih kurang sebelum. Eksaited noks. 

Tapi lelama lupa plak plan nak wat seprais tuh. 3-4 hari sebelum baru gigih pikir plan nak wat seprais yang semestinya save budget dan simple. 

Dan, pada pagi berkenaan. Bangunlah daku lebih kurang jam 6 pagi wat deco (semestinya en somi and my dotter, Araa masih lena dibuai mimpi).

 Bahan-bahan save budget dari DIY. Siyes xtaulah nak beli apo mondo. Thought block!

So inilah yang jadik.

1. Tempek kad beday kat cermin toilet. Dia tanjat. Lepastu senyum-senyum. Suka la tu. Hikhik.
(Malam sebelum tido awal saja taknak wish. Kununnya lupa beday dia)

2. Keluar dari bilik, ke ruang tamu nampak deco kat cermin besar. Tanjat lagi. Hahaha.

Bolehlah deco gini, dok? Simple je.


3. Tengah-tengah en somi ralit kat depan ngan si araa, anis wat keluar kek dari peti. Siap nyanyi lagu beday to you. Oh my. Hahaha. Tanjat lagi. Senyum sampai telinga.

Jangan tanya nama kek tu huduh. Hahaha. No 28 tu ekceli lilin. Tapi sebab sejuk dalam peti ais, api takmau nyala. Sejuk.

Seronok ka? Hamboihhh.

Lepastu, seprais last.

4. Rose bouquet sampai. Suruh en somi bukak pintu, cakap ada poslaju sampai.
Hah. Kau. Sejambak bunga. Tanjat lagi. 

1st time anis beli bunga delivery ni. Huhu.  Neves pulak tgu delivery sampai.

Murah. Bouquet ni rm40 je tau. Sebab ada promo. Pakej lain pun banyak. And semuanya harga masuk akal.

Nak try usha tengok nak bagi seprais kat mak abah nenek tokcik blehla usha web dia. Servis pun tiptop. 
 

Ok lah. Sekian entry syok sendiri.
Logo Design by FlamingText.com

No comments: