Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hye dear comels,
alang-alang stalking tu..
tinggallah jejak kat sini tau..
nanti senang anis nak
trace and follow u all balik :)

Scan baby.. Scan dan scan!!

Logo Design by FlamingText.com

Hye uolls! Saje je nak share story sket. Sebab rasanya dah lama sangat tak share story kat sini. Semua kat FB je kan. Huhu.
So nak dijadikan cerita, last month anis pergi buat scan 2D. Anis ni memang suka sangat skodeng baby. Last 2 month skodeng baby kat Klinik Nurul yang kat Alam Damai Cheras tu. Ingatkan murah, 2D saje dah rm81. Errr. So far paling mahal scan 2D pun kat Klinik Putrajaya Permaisuri, rm58. Klinik feveret tu, masa preggy kat araa lagi pun memang pergi scan kat putrijaya je.
Ok lah. Kat Klinik Sofea masa anis pergi tu petang, dalam pukul 2 macam tu. Patient tak ramai pun. Yang ramai patient diabetes yang nak buat dressing (cuci luka) je. So menunggu jugaklah about 40minutes. 
Sampai je turn anis, macam biasa lah sembang-sembang mukadimah sket. Then terus scan. Araa ngan  hubby pun ade sekali nak skodeng baby. Nawaitu asal nak skodeng sebab tak berapa rasa baby gerak past few days. Tu yang cuak tu. Mintak ngan doctor, nak tengok gender baby. Hehehe. Scan punya scan ( dah macam details plak), tengok kidneys, jantung, spinal bone, tulang peha, perut and kepala. Semuanya ok. Syukur alhamdulillah. Tapi misi godek-godek nak tengok gender dia tak dapat. Huhuhu.
Tak apelah sayang, nanti ibu skodeng lagi ye. Hehehe. 2D scan rm50 including consultations. Ok lah kan? Hehe. 

Last week plak, masa appointment KKIA kena jumpa doctor nak scan. Masa tu dalam 21 weeks 3 days. So apelagi, cepat-cepat gtau doctor nak tau gender baby. So dengan baik hati doctor layan je. Godek punya godek. Tadaaaa! Nampak. Tapi dia cakap jangan excited sangat. 70% kemungkinan tu as expected lah. Takpelah anis simpan dlu excited tu sket. Nanti details and 3D4D kita buat comfirmation eh. Hahaha. 

Tadi ada call Klinik Perdana Sg Besi, ingat nak buat 2D details and 3D 4D kat sana. Harga rm150 dapat cd and gambar. Scan sonographer yang buatkan. So nanti cukup 26 weeks kita jumpa lagi ye baby. Hehe.
Ok lah, nanti dah buat 3D 4D kasi tempek gambar kat sini ye. Hehehe. 
Daaaa. Happy workings uolls. 
  
Logo Design by FlamingText.com

2 comments:

yolanda diego said... reply to comment

HI...SERONOK KAN NAK BABY BARU...

Orked V. said... reply to comment

syok nyeeee :)